Maastaveto tekniikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
3.4.2005
Viestejä
1 549
Mikä osa selästä lasketaan alaseläksi? Joka paikassa lukee että sitten on maastaveto tekniikassa vikaa jos liike ottaa alaselkään.
Itselläni maastaveto ottaa lähinnä selän keski osaan(ei rankaan vaan siihen ympärille). Eli teenkö liikkeen väärin? Eli pitäisikö mave ottaa vain yläselkään sekä takareisiin ja perseeseen?
Aina varoitellaan miten huono mave on selkärangalle jos sen tekee väärin, joten halusin olla varma etten tee väärin.
Kiitos vastauksista.
 
Mitä on "ottaa"? Tottakai mave rasittaa selkää, selkähän sen jalkojen voiman välittää käsille. Jos kipua tuntuu niin tekniikka kusee.
 
Juu kyllähän sen kuuluisi alaselkää rasittavan tai muuten on tekniikka pielessä.
Maastaveto <--- Tuolta löytyy lisää asiasta
 
Keila sanoi:
Mitä on "ottaa"? Tottakai mave rasittaa selkää, selkähän sen jalkojen voiman välittää käsille. Jos kipua tuntuu niin tekniikka kusee.
Paha näitä murresanoja mennä suomentamaan, mutta koitetaan. :) Ottaa eli missä liike tuntuu/rasittaa.
Niin ja se pääkysymys oli, mikä on alaselkää ja onko sellaista käsitettä olemassa kuin keskiselkä, vai jatkuuko alaselkä siihen asti kunnes se vaihtuu yläseläksi?
Pitäis varmaankin mennä nukkumaan, kun tulee näin tyhmää tekstiä multa taas.

Ainiin. Itse ymmärrän alaseläksi aivan tuossa perseen yläpuolella olevan alueen, jossa on munuaiset ja muut härpäkkeet.
 
Autoglym sanoi:
Onhan se nyt oudompi juttu jos mave ei saisi ottaa alaselkään...
Jaahas eli minua on taas joku todella asiantunteva neuvonut näissä asioissa. :curs: Ei ollut ensimmäinen kerta kun neuvotaan väärin salilla. Tästä lähtien uskon vaan siihen mitä pakkiksella lukee. :worship:
Onhan tuota mavee jo reilu vuosi tultu tehtyä, mutta on vain vaivannut juuri nämä neuvot.
 
Hippinakki sanoi:
Tästä lähtien uskon vaan siihen mitä pakkiksella lukee.

Sori :offtopic:
mutta ei ihan kaikkea kannata uskoa, mitä täällä lukee, tänne kun kaikki saa kirjotella ihan mitä haluaa, interneetissä kun ollaan. :kippis1:

Toki täällä suurin osa on asiaa, mutta kumminkin.
 
Kyllähän sen pitäisi alaselässä tuntua, mutta ei kuitenkaan väärällä tavalla. Jos pyöreällä selällä kiskoo, niin kyllähän se silloinkin tuntuu alaselässä, mutta se taas on ei-toivottua kipua. Olisivatko neuvojat yrittäneet tätä selittää? Selkä suorana, niin rasitus kohdistuu oikeaan paikkaan.
 
Hippinakki sanoi:
Eli pitäisikö mave ottaa vain yläselkään sekä takareisiin ja perseeseen?

Mun mielestä maven nimenomaan ei pitäisi ottaa kovin paljon yläselkään. Mä pidän ainakin mavessa (tai itseasiassa SJMV:ssa) yläselän ja hartiat suht rentoina ja ne painot vain roikkuu siinä käsissä.

Alaselkä on se, joka oikaisee vartalon ja pitää selän suorana. Yläselkä taas se, jolla kiskotaan painoja kohti vartaloa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ton "ottamisen" voinee käsittää niin että jos ottaa ns. kipeästi alaselkään, on tekniikka väärä. Tällä ajetaan kait takaa lähinnä sitä että mavessa on helppo hiukan huijata tekniikan kustannuksella ja näin nostaa enemmän kuin selkä oikeastaan kärsisikään. Ongelmana tässä on se että kohta voi löytyä alimmat välilevyt salin toisessa päädyssä olevasta nurkasta. :)
 
Kyllä maastaveto rasittaa lähinnä alaselkää, takareisiä ja pakaroita. Liike on potentiaalisesti vaarallinen silloin, kun selkä ei pysy suorana ja rasitus pääsee kohdistumaan selän ojentajien (juuri ne lihakset siinä rangan vieressä) sijasta itse selkärankaan.
Alaselässä voi hyvinkin esiintyä rasituksesta johtuvaa lihaskipua treeniä seuraavina päivinä, aivan kuten missä tahansa muissakin lihaksissa rasituksen jälkeen. Tuollainen "hyvä kipu" on vaaratonta ja kuuluu asiaan.
Kannattaa tosiaan muistaa pitää se selkä suorana. Sain ilmeisesti lievän välilevyn pullistuman pari kuukautta sitten revittyäni hieman rankempaa sarjaa liian suurilla raudoilla tekniikan kustannuksella. Kyseessä oli onneksi lievä tapaus ja oireet eivät olleet kovinkaan pahat, mutta sen verran ikäviltä ne tuntuivat, etten halua niitä voimakkaampina takaisin.
 
Mut SJMV on kuitenki aika eri juttu ku ihan perus mave. SJMV:n on tarkoitus ottaa hanuriin takareisiin ja alaselkään kun taas mave rasittaa paljon laajemmin esim. selkää.

Liittyy SJMV tekniikkaan joten kysyn tässä threadissa. Eli onko ihan ok jos laskee, joka toiston välissä romut maahan. Ei tuossa minusta ainakaan mitään järkeä ole siis eihän se rasitus tietenkään pysy lihaksessa koko liikkeen ajan jos se välillä lasketaan tanko maahan. Näin kuitenkin esim. Jackson selkätreeni pätkässään teki (mavea). No joo en halua Jacksonin repimis tekniikkaa matkia, mutta se että jos sen tangon laskisi, joka toiston välissä maahan ni se ratkasisi minun kohdalla semmoisen ongelman että vois aina ottaa paremman otteen toistojen välillä. Kun esim. yritän tehdä SJMV:tä kympin sarjan niin forkuista loppuu puhti ja tanko alkaa pikku hiljaa pudota sormen päitä kohti ja meinaa tanko pudota käsistä. No näitä tapauksia varten on vetoremmit keksitty, mutta haluaisin että ne forkut kehittyis siinä samassa, mutta ei toisaalta ole järkeä vetää SJMV treeniä forkkujen ehdoilla jos se aiheuttaa sen että selälle ja takareisille tulee vaan joku hikinen pumppi sen takia että forkut ei jaksa yhtä isoja rautoja ku alaselkä jaksais nostaa Eli voiko/kannattaako laskea, joka toiston välissä tanko maahan sen takia että voisi liikutella isompia rautoja vai pitäiskö vaan ostaa vetoremmit ja alkaa käyttämään niitä. Teen rannekääntöja ja ranneojennuksia, mutta eivät ne auta tarpeeksi.
 
^ Tangon likistäminen tuo näppeihin kyllä otepitävyyttä mutta ei sinällään ole forkkujen kehittäjänä (BB mielessä) mitenkää erityisen hyvä keino. Toisaalta erikseen tehtävät forkkuliikkeet kyllä tuo muotoa ja massaa muttei paranna otepitävyyttä lähestulkoon lainkaan. Tästä oli joku tutkimus (niille jotka sitä kuitenkin kysyy) jossain tän vuoden puolella ilmestyneessä Muscle & Fitness lehdessä.

Kaiketi liittyy siihen että kyynärvarren lihakset ei pääasiallisena tehtävänään osallistu puristamiseen mutta kämmen- ja sormilihakset kylläkin.

Puhtaasti BB näkökulmasta katsottuna ei vetoremmit ole mitenkään huono tapa harjoitella. (Itse en tosin käytä, puhtaasti siitä syystä että mua v*tuttaa häslätä niiden kanssa koko ajan.).

Jotenkin aavistelen että ylläkirjoittamani tulee kirvoittamaan eriäviä mielipiteitä joten todettakoon että voin olla väärässä. :)
 
Kiitos tokkopaisto :kippis1: . Viitsisikö joku yliviisas vahvistaa tämän väitteen, kuulostaa melkein liian hyvälle ollakseen totta kun tästä aiheesta on ennenkin jankattu.
 
Noo, eiköhän tähänkin saada jossain vaiheessa pientä kinaa. Tälläin keskellä arkipäivää ei välttämättä vaan oo mitenkään hirveesti porukkaa päätteen äärellä koko aikaa. :whip:

Kun paino on otteessa se vaan roikkuu staattisesti sormien varassa. Forkkuliikkeissä ideana on nylkyttää sitä painoa eri suunnissa niin että rannenivel mobilisoituu. Eri lihakset (osin ainakin) ja eri työskentelytapa.
 
pikku kirppu sanoi:
Eli onko ihan ok jos laskee, joka toiston välissä romut maahan. Ei tuossa minusta ainakaan mitään järkeä ole siis eihän se rasitus tietenkään pysy lihaksessa koko liikkeen ajan jos se välillä lasketaan tanko maahan. Näin kuitenkin esim. Jackson selkätreeni pätkässään teki (mavea).

Niin siis (ilmeisesti Johnnie) Jacksonhän tekee tavallista maastavetoa ja on myös voimanostaja ja nostaa siis tekniikalla, joka mahdollistaa mahdollisimman suurien rautojen käytön. Ei suorin jaloin vedossa kyllä kannata laskea painoja maahan toistojen välillä.
Suosittelen kyllä vetoremmejä, jos se ote ei pidä. Tuo suorin jaloin veto on sen verran vaativa liike, että siinä olisi hyvä pystyä keskittymään siihen suoritukseen, eikä tuskailla sen otteen kanssa. Toinen vaihtoehto on sormilukko, joka yleensä pitää kuin tauti.
 
No en tiedä mitä M&F:ssä on lukenut, mutta olen rohkealla linjalla eli eri mieltä. Mulla on ainakin forkut alkanut paisua vasta remmit jätettyäni. Ja mitäs hyötyä paksuista forkuista edes olisi, ellei niissä ole edes voimaa pitää tankoa paikoillaan? Kyllä forkut on se alue jossa haluaisi lihaksen olevan hyödyllistä. Eli säästän remmit mahdottomaan paikkaan ja vedän ristiotteella normaalisti.
Niin ja käsittääkseni rest/pause-sarjat on eri asia kuin tavan mave.
 
Belmondo sanoi:
No en tiedä mitä M&F:ssä on lukenut, mutta olen rohkealla linjalla eli eri mieltä.

I expected nothing less. :lol2: :thumbs:

Nyt kun oikein aloin tässä tätä asiaa kunnolla miettimään niin toi yllä postaamani juttu olis ehkä tiivistettävissä seuraavasti. Pelkät nostot ja vedot ilman remmejä ei korvaa BB mielessä forkkunytkytksiä. Forkkunytkytykset ei mainittavammin eli juuri lainkaan auta otepitävyyden suhteen?
 
Belmondo sanoi:
Ja mitäs hyötyä paksuista forkuista edes olisi, ellei niissä ole edes voimaa pitää tankoa paikoillaan?

Naiset pitävät paksuista ja suonikkaista............................forkuista.

Riippuuhan tämä nyt toki siitä, kuinka heikko se ote on. Jos ote pettää pari toistoa ennen kuin takareidet sanovat sopimuksen irti, niin ehdottomasti kannattaa vahvistaa otetta ja vetää ilman remmejä. Jos se ote haittaa selvästi sitä vetoa, niin ehkä sitä otetta voisi vahvistaa erikseen ja käyttää vedossa remmejä.
 
Back
Ylös Bottom