- Liittynyt
- 22.7.2008
- Viestejä
- 698
Hei!
Päätin aloittaa uuden topicin, toivon mukaan en kaikkien mielestä turhaan. Tiedän, että olen yksi "tiukimmista" sh-höpisijöistä täällä. Kuitenkin olen sairastanut nyt noin 9 vuotta enemmän tai vähemmän "aktiivisesti" anoreksiaa yms. Tässä talven aikana on mennyt ruokavalio aivan päin helvettiä. Tuli kokeiltua VHH-juttuja, hankittua hiilarikammo ja lopulta syömiskammo. Vetelin 3 krt päivässä ruokavaliolla kasvispainotteisesti ja sapuskalistan sallittujen ruokien osaston kärjessä olivat pakastevihannekset, jotka muuten saavat sellaisina 600-800 gramman kerta-annoksina pakin totaalisesti sekaisin. Kaiken lisäksi en ole tajunnut, kuinka suuri lihomisenriski tässä piilee. Aineenvaihduntahan jumittaa kuitenkin aina aikamonta tuntia, kun ei saa polttoainetta ja laittaa "hanat" kiinni. Järjetöntä, että tulee pelko oikeita ruoka-aineita kohtaan. Eivätkös ne herkut ja roskaruoka olleet suurimpia kaloriansoja? Saihan sitä ennen vielä syödä perusruokaa - ihminen elää perusruualla.
Muutin niin, että syön neljä kertaa päivässä, mutta edelleen kasviksia paljon ja prodelähdettä siihen rinnalle. Tänään aion kuitenkin syödä moniviljariisiä lohen kanssa ja ainakin puoli lautasellista salaattia - siis pääruualla. Pääpointtina se, että tulee monipuolisuutta. Luulisi sen tehostavan myös kehon aineenvaihduntaa. Ajatus viisi kertaa päivässä syömisestäkään ei ole enää vieras. Ajattelin, että voisin oikeasti syödä aamupalan, lounaan, välipalan, iltaruuan ja iltapalan. Ideana olisi koostaa ateria nälkää kuunnellen, mutta järkevistä ruoka-aineista - olisi itsellä vapaampi olo.
Eniten pohdin hiilarilähteitä. Kannattaa täysjyvää syödä sekä lounaalla että päivällisellä? Aamupalalle mietin, että söisin puuroa, jonka sekaan laittaisin rahkaa. Ehkä hedelmän paloja tai salaattia lisukkeena? Mulla on tuo kuitujen saanti nyt vain kasvisten varassa ja tekisi mahalle hyvää syödä täysjyväviljaa. En ole noin kolmeen kuukauteen syönyt leipää, puuroa (muutamia kertaruokalusikallisia lukuunottamatta) tms. Lisäksi olen välttänyt hedelmiä, marjoja...ja oikeastaan kaikkea hyvää. Hiilareiden jakaminen tasaisesti pitkin päivää on varmaan järkevintä verensokerin kannalta. Iltapalalle kaavailen "perussettiä": raejuustoa & muuta proteiinilähdettä ja kasviksia sopivassa suhteessa.
Tulipas purkaus, mutta pakko oli jotain privajuttua saada laitettua.
Päätin aloittaa uuden topicin, toivon mukaan en kaikkien mielestä turhaan. Tiedän, että olen yksi "tiukimmista" sh-höpisijöistä täällä. Kuitenkin olen sairastanut nyt noin 9 vuotta enemmän tai vähemmän "aktiivisesti" anoreksiaa yms. Tässä talven aikana on mennyt ruokavalio aivan päin helvettiä. Tuli kokeiltua VHH-juttuja, hankittua hiilarikammo ja lopulta syömiskammo. Vetelin 3 krt päivässä ruokavaliolla kasvispainotteisesti ja sapuskalistan sallittujen ruokien osaston kärjessä olivat pakastevihannekset, jotka muuten saavat sellaisina 600-800 gramman kerta-annoksina pakin totaalisesti sekaisin. Kaiken lisäksi en ole tajunnut, kuinka suuri lihomisenriski tässä piilee. Aineenvaihduntahan jumittaa kuitenkin aina aikamonta tuntia, kun ei saa polttoainetta ja laittaa "hanat" kiinni. Järjetöntä, että tulee pelko oikeita ruoka-aineita kohtaan. Eivätkös ne herkut ja roskaruoka olleet suurimpia kaloriansoja? Saihan sitä ennen vielä syödä perusruokaa - ihminen elää perusruualla.
Muutin niin, että syön neljä kertaa päivässä, mutta edelleen kasviksia paljon ja prodelähdettä siihen rinnalle. Tänään aion kuitenkin syödä moniviljariisiä lohen kanssa ja ainakin puoli lautasellista salaattia - siis pääruualla. Pääpointtina se, että tulee monipuolisuutta. Luulisi sen tehostavan myös kehon aineenvaihduntaa. Ajatus viisi kertaa päivässä syömisestäkään ei ole enää vieras. Ajattelin, että voisin oikeasti syödä aamupalan, lounaan, välipalan, iltaruuan ja iltapalan. Ideana olisi koostaa ateria nälkää kuunnellen, mutta järkevistä ruoka-aineista - olisi itsellä vapaampi olo.
Eniten pohdin hiilarilähteitä. Kannattaa täysjyvää syödä sekä lounaalla että päivällisellä? Aamupalalle mietin, että söisin puuroa, jonka sekaan laittaisin rahkaa. Ehkä hedelmän paloja tai salaattia lisukkeena? Mulla on tuo kuitujen saanti nyt vain kasvisten varassa ja tekisi mahalle hyvää syödä täysjyväviljaa. En ole noin kolmeen kuukauteen syönyt leipää, puuroa (muutamia kertaruokalusikallisia lukuunottamatta) tms. Lisäksi olen välttänyt hedelmiä, marjoja...ja oikeastaan kaikkea hyvää. Hiilareiden jakaminen tasaisesti pitkin päivää on varmaan järkevintä verensokerin kannalta. Iltapalalle kaavailen "perussettiä": raejuustoa & muuta proteiinilähdettä ja kasviksia sopivassa suhteessa.
Tulipas purkaus, mutta pakko oli jotain privajuttua saada laitettua.