Luonnonmukaisesti tuotettu kala & suljetun ruoankierron systeemi

Liittynyt
15.3.2016
Viestejä
7
z94HPIW.jpg


Hei,

tein tällaisen lyhyen esityksen tästä ideastani.

Tällainen tekniikka on Suomessakin tulevaisuuden ala ja toisi paljon työpaikkoja.

Omavaraisuus ja kestävä kehitys ovat valtteja, joilla pääsee pitkälle.

Voit lukea sen täältä:

https://docs.google.com/document/d/1G1x9KQHbpC8MnAkLfINJNVyX1aLzpZb71ZrL9IoeIos/edit?usp=sharing
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse on tapana käydä järvellä, jos haluaa luonnonmukaisesti tuotettua kalaa.

Mikä siitä tekee luonnonmukaista, kun sähköllä käytetään pumppuja jotka ilmaa vettä 24/7?
 
Koko planeetalla tuotetaan ruokaa 2-6 kertaa (lähteestä riippuen) enemmän mitä tarvittaisiin ruokkimaan koko ihmiskunta.


Joten mitä tulee kustannuksiin, niin tällainen ravinnon kiertoon perustuva tuotantosysteemi ei lopulta maksa mitään, vaan säästää rahaa ja ennenkaikkea säästää luontoa.

Tällaisella määrällä tuotettaisiin valtavasti ravintoa esim. Kalan tai kananruokapelletin raaka-aineeksi syöttämälle se ensin kastemadoille kompostorissa:


http://yle.fi/uutiset/puolet_maailman_ruoasta_heitetaan_roskaponttoon/556101
 
Oletko perehtynyt kalanvljelyyn? Kirjoituksestasi jää kuva, että et ehkä ole kovin hyvin perillä kalanviljelyn yleisistä haasteista, joihin tulisit projektissasi törmäämään. En halua tyrmätä, mutta alan perustietämys auttaisi välttämään monta sudenkuoppaa.

Ja luonnonkala ei ole todellakaan lähtökohtaisesti myrkyllistä. Kun välttää tiettyjen ongelmalajien kulutusta, niin voi surutta mutustaa. Täältä lisää: http://www.evira.fi/portal/fi/elint...n+kayton+rajoitukset/kalan+syontisuositukset/
 
En ole asiaan perehtynyt ammatin kautta, mutta ko. aiheen asiantuntijoiden kanssa olen ollut yhteydessä joten heidän kauttaa idea voi kehittyä kohti toteutusta.

Jos näet jotain ilmiselviä ongelmia systeemissä joita on jäänyt huomaamatta, niin olisi hyvä jos voisit kertoa niistä.

Projektin idea olisi että tätä yhdessä kehitettäisiin, kun se yhteiskunnan hyväksi on tarkoitettu alunperinkin.

Valitettavasti kaikki kala on enemmän tai vähemmän myrkyllistä. Syöntisuosituksia ei tarvittaisi, jos kala olisi puhdasta.
 
Viimeksi muokattu:
En ole asiaan perehtynyt ammatin kautta, mutta ko. aiheen asiantuntijoiden kanssa olen ollut yhteydessä joten heidän kauttaa idea voi kehittyä kohti toteutusta.

Jos näet jotain ilmiselviä ongelmia systeemissä joita on jäänyt huomaamatta, niin olisi hyvä jos voisit kertoa niistä.

Projektin idea olisi että tätä yhdessä kehitettäisiin, kun se yhteiskunnan hyväksi on tarkoitettu alunperinkin.

Valitettavasti kaikki kala on enemmän tai vähemmän myrkyllistä. Syöntisuosituksia ei tarvittaisi, jos kala olisi puhdasta.

Painotan, että idea on mielenkiintoinen. Kalankasvatuksenkin on jossain vaiheessa haettava uusia tuulia.

Alaa on kuitenkin kehitetty jo todella paljon. Eri lajeja on kokeiltu, kuin myös jalostettu eteenpäin. Rehutehokkuus on muuttunut huimasti. Viljelytekniikka on ihan muuta kuin muutama vuosikymmen sitten. Suomessa tutkimuspuolen vahvin toimija on Luonnonvarakeskus (entinen rktl), jonka julkaisuja kannattaa plarata tarkkaan. Kiertovesiviljelystä voi ottaa paljon oppia.

Kysyit ilmiselvistä ongelmista. Yksi ilmiselvin on innokkuutesi ottaa lajiksi muikku. Kieltämättä erinomainen laji ravinnoksi, mutta viljelyteknisesti sen kasvattaminen on todella viheliäistä. Myös taloudellisuuden puolella kusee pahasti. Yleisinä kriteereinä kasvatukseen sopivalle lajille on pidetty isoa markkinakokoa, kuin myös korkeaa markkinahintaa. Muikku ei täytä näistä kumpaakaan. Muikun kasvatus on myös työläämpää kuin esimerkiksi kirjolohen (starttaaminen, eli ruskuaispussivaiheen jälkeineen sömään opettaminen jne).

Asiaa on siis tutkittu ja yhteenvetona oli se, että muikun ruokakalaksi kasvattaminen ei yksinkertaisesti ole kannattavaa, myyntihinta jää huimaksi, jos kulut halutaan kattaa ja jopa tehdä voittoa. Kannattavaa homma voi olla silloin, jos keskitytään mädin tuotantoon, koska muikun mäti on arvokasta. Tämäkin edellyttää, että tuotantotekniset seikat ovat kunnossa ja kuolleiuus minimissä, mädin saanti on todella hyvä ja mädin markkinahinta pysyy nykyisellä tasollaan. Tämä viimeinen vaatimus on todella kova, koska nykyään muikun mäti on erikoistuote. Jo yksi normaalin volyymin kalatuotantolaitos voisi tuplata markkinoille saatavan mädin määrän, olettaen siis, että tuotanto toimii.

Ja palaan jälleen tähän myrkyllisyyteen. Onhan se totta, että kaloissa on haitallisia aineita, mutta niin on hengittämässämme ilmassakin. Kaikkialla. Myrkyllisyys riippuu pitoisuudesta. Ja muikussa pitoisuudet ovat todella pieni verrattuna oikeasti haitalliseksi katsottuihin lajeihin. Mikäli omaa bisnestään alkaa rakentamaan muikun "myrkyllisyyden" varaan, niin voi olla melko varma, että homma tulee kusemaan ja pahasti
 
En nyt muista missä lehdessä, olisiko ollut Maaseudun Tulevaisuudessa kun oli juttua juuri tällaisesta kalasysteemissä. Muistaakseni yrityksen päätuote oli kala ja sivutuotteena tuotettiin joitain kasveja (salaatteja kenties??) joita sitten kasteltiin näiden kalojen kasvatuksessa käytetyllä vedellä ja sieltä otettiin ravinteet talteen... Joku tällainen systeemi se oli. Kannattaa perehtyä.
 
En nyt muista missä lehdessä, olisiko ollut Maaseudun Tulevaisuudessa kun oli juttua juuri tällaisesta kalasysteemissä. Muistaakseni yrityksen päätuote oli kala ja sivutuotteena tuotettiin joitain kasveja (salaatteja kenties??) joita sitten kasteltiin näiden kalojen kasvatuksessa käytetyllä vedellä ja sieltä otettiin ravinteet talteen... Joku tällainen systeemi se oli. Kannattaa perehtyä.

Kyllä tällainen on ilman muuta tulevaisuutta. Riippumatta siitä, ketä idean esittää. Omassa projektissa tärkein pointti se, että halli olisi myös suljettu ympäröivältä ilmalta, jolloin ilman ympäristösaasteet eivät pääse lopputuotteeseen. Kun halli on suljettu, niin kontaminaation vaara myöskin pienenee koska siellä valitsee systeemin omat mikrobit.

Happea kaloille ja etanoille tuotetaan tuolla levällä ja muilla kasveilla. Idea on uusi siinä mielessä, että biojätettä muunnetaan suoraan kalanruoaksi. En varmasti ole ainoa kenen mielestä on typerää, että kalastetaan kaloja, jotta voidaan ruokkia kaloja?

http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...uotanto-alkoi-Uudessakaupungissa-3254112.html
 
Hieno että joku ideoi, itse harrastan samaa monesti yön tunteina tai kahvikupin äärellä. Mutta tämä tuntuu nyt jotenkin aivan järjettömälle mitä enemmän kerrot, sori nyt vaan.
 
Uutisia projektiin!

Pelletin ravinto-arvot:

https://docs.google.com/document/d/1rN21-q-yjwsDZL1Y-oRHH7ccqzPnxXFw73e__zEQa7Q/edit?usp=sharing

Oma foorumi perustettu (laita mulle yksäriä jos haluat osallistua suunnitteluun foorumilla).

Osallistuttiin Ecoponicsilla eli Ekologisella aquaponicsilla tuollaiseen tiedekilpailuun.

Yksi tutkimuksemme on, että voiko spirulina-levä kasvaa kompostista syntyvällä ravintonesteellä.

Idea ei siis ole yritys, vaan pikemminkin itsenäinen tutkimus ja tulokset tulevat kaikille vapaasti hyödynnettäväksi jota yritykset esim. kalankasvattajavat voivat hyödyntää suoraan.

Keksinnön avulla voidaan pelkästä biojätteestä tehdä kalalle pellettiä ja luopua kokonaan kalastamisesta kalanruoan vuoksi.

Kotimaisuus ja omavaraisuus ovat aina kestäviä valtteja nopeasti muuttuvassa globaalissa ilmapiirissä.

Tuhat euroa tutkimusrahoitusta lohkeaa videokilpailusta eli mikä video saa eniten tykkäyksiä facessa.

Avaa siis tiedepuiston linkki ja paina sitten vastaa "tykkää" tuosta videosta, älä tykkää tästä postauksesta koska sitä ei tiedepuisto rekisteröi!


View: https://www.facebook.com/startmeup2016/videos/190733121318021/
 
En jaksanut kahlata blogiasi läpi kiireessä, mutta mikä tässä hommassa siis meni mönkään, kun lopulta pikasesti vilkaisin, niin syytit suomen valtiota?

Miksi tämä onnistuu muualla, mutta ei suomessa?
 
En jaksanut kahlata blogiasi läpi kiireessä, mutta mikä tässä hommassa siis meni mönkään, kun lopulta pikasesti vilkaisin, niin syytit suomen valtiota?

Miksi tämä onnistuu muualla, mutta ei suomessa?
En jaksanut lukea riviäkään enkä varsinkaan klikkailla mihinkään mutta kyllä joskus näillä "hihnaluistaa" ihmisillä on ihan hyviäkin ajatuksia.
Jos Mika Anttonen ei olisi Mika Anttonen niin hän olisi jo lääkehoidossa kun suunnittelee istutavansa saharan täyteen puita ja öljymiehet maksaa sen lystin.

Tälläisten kalaprojektien voisi kuvitella onnistuvan lämpimissä maissa huomattavan paljon helpommin kuin täällä pohjolassa jossa energia maksaa ja talvisin sitä menee vallan perkeleesti.
Jos Suomessa ei olisi vielä jätevendepuhdistamoita niin luonnonsuojelijat ja viranomaiset tappaisi alkuunsa idean puhdistaa kikkareet jätevedestä koska se on uusi ajatus eikä sellainen vain nyt voi olla hyväksyttävää.
 
Juu siis itse oon vastaava ideoitsia päissäni, joten sillä ihan mielenkiinnosta kysyinkin että mihin tää lopulta kaatui.

Omat ajatukset tyssää alkupääomaan ja mielummin funtsin sellaisen joka ei sitä vaadi neljänumeroista summaa enempää alkuunsa ennen starttia. Siinäpä se haaste sitten onkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom