Lisäravinteiden makeutusaineet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja lurkki
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
23.4.2003
Viestejä
705
Onko väliä millä jauhonne on makeutettu?

Aspartamiini ja sukraloosi taitavat olla ne yleisimmät lisäravinteiden makeutusaineet ja näistä on tehty monia tutkimuksia, joiden tulokset vaihtelevat rajusti. Euroopan komissio on kuitenkin todennut molemmat aineet turvalliseksi, joten tuskin nyt aivan hengenvaarallisia ovat.

Ajattelin itse siirtyä sukraloosilla makeutettujen tuotteiden käyttöön, mutta mitkä valmistajat käyttävät sukraloosia ja mitkä aspartamiinia? Fast tietääkseni ainakin käyttää sukraloosia tuotteidensa makeutukseen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
On väliä.

SciMX:llä on ainakin protskua, jossa ei ole keinotekoisia makeutusaineita: "Ei sisällä sukroosia, aspartaamia eikä keinotekoisia väri- ja säilöntäaineita "
 
Olen kyllä minäkin maustamattomien ravinteiden puolella. Jos ei totu parin kerran jälkeen niin sekaan jotain mehua, maistuu paremmallekin kuin makeutetut jauhot.
 
Suosittelen myös ilman noita lisäaineita. Eipä niistä mitään positiivisia vaikutuksia saa irti niin miksi tunkea niitä suuhun jos riskinä voi olla negatiivisia vaikutuksia kuten todennäköisesti on?
 
Aspartaami on sellaisissa määrissä joita protskusekoitteet sisältävät turvallista kaikille muille paitsi fenyyliketouriaa sairastaville joita on jokunen kymmen Suomessa. Lisäksi joillakin aspartaami laukaisee migreenin.

Sukraloosi sopii vielä useammalle ja siitä saa vielä harvemmin sivuoireita.

Jos ei noita paljoa käytä niin on aivan turha vältellä. Valkoinen sokeri on paljon vakavampi myrkky.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom