- Liittynyt
- 14.4.2010
- Viestejä
- 108
Aloitin tossa viime syksynä tekemään säännöllisesti aina kerralla isomman erän jotain ruokalajia. Pääasiallisena syynä että säästää rahaa kun tekee kerralla enemmän. Nyt huomannut myös että säästäähän siinä aikaakin kun ei tartte olla joka välissä pannun ääressä.
Kriteerit ruualle ovat olleet rutkasti proteiinia, maltillisesti hiilaria ja sopivasti rasvaa.
Olen nyt syksystä saakka pyörittänyt seuraavia kolmea vaihtoehtoa:
1. Lihamakaroonilaatikko
Oma versio:
jätän osan makarooneista(5dl->3dl) pois ja käytän täysjyvämakarooneja. 400g Jauhelihan lisäksi tulee 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi kaksi kananmunaa on muuttunut neljäksi joista vain kahdesta keltuainen. Puoli litraa maito on vaihdettu PLUS-maitoon jossa enemmän proteiinia.
2. Lasange
Oma versio:
Käytän täysjyvälevyjä. Lisään taas 400g jauhelihan kaveriksi 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi puolen kilon purkki tomaattimurskaa.
3. Jauheliharisotto
Oma versio:
Jätän osan riisistä(3dl->2dl) pois ja käytän täysjyväriisiä. Lisään 400g jauhelihan kaveriksi 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi tulee aikalailla vihanneksia yms.
En erikseen maininnut mausteita kun ne eivät vaikuta oleellisesti ravintoarvoihin. Kaikkiin tulee aina jonkun verran oliivioljyä sekään. En sitäkään maininnut noissa "resepteissä". Aina aterioidessa lisään annoksen päälle vielä n. 100g raejuustoa. Millä tahansa noista kolmesta vaihtohdosta syön 2-3 päivää muiden välipalojen yms. ohella. Ei nämä siis varsinaisesti mitään ihan jättieriä ole, mutta ei oikein huvita seisottaakaan ruokaa ihan viikkoa jääkaapissa.
Oon ollut ihan tyytyväinen näihin ravintoarvojen ja sen semmoisten suhteen nyt vaan puolen vuoden jälkeen alkaisi kaipaamaan ehkä paria lisävaihtoehtoa rinnalle vaihtelua tuomaan. Eli jos jollakulla olisi ehdottaa yhtä tai kahta hieman samankaltaista settiä tuohon rinnalle?
Tumma soijarouhe on semmoinen mitä tykkään sotkea ruokaan kuin ruokaan jos se vaan jotenkin sinne sekaan sopii. Se kun mielestäni nostaa ravintoarvoja mukavasti paremmiksi. Eli erilaiset soijarouhereseptit kiinnostavat eritoten.
Dankkö schön!
Kriteerit ruualle ovat olleet rutkasti proteiinia, maltillisesti hiilaria ja sopivasti rasvaa.
Olen nyt syksystä saakka pyörittänyt seuraavia kolmea vaihtoehtoa:
1. Lihamakaroonilaatikko
Oma versio:
jätän osan makarooneista(5dl->3dl) pois ja käytän täysjyvämakarooneja. 400g Jauhelihan lisäksi tulee 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi kaksi kananmunaa on muuttunut neljäksi joista vain kahdesta keltuainen. Puoli litraa maito on vaihdettu PLUS-maitoon jossa enemmän proteiinia.
2. Lasange
Oma versio:
Käytän täysjyvälevyjä. Lisään taas 400g jauhelihan kaveriksi 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi puolen kilon purkki tomaattimurskaa.
3. Jauheliharisotto
Oma versio:
Jätän osan riisistä(3dl->2dl) pois ja käytän täysjyväriisiä. Lisään 400g jauhelihan kaveriksi 2,5dl tummaa soijarouhetta. Lisäksi tulee aikalailla vihanneksia yms.
En erikseen maininnut mausteita kun ne eivät vaikuta oleellisesti ravintoarvoihin. Kaikkiin tulee aina jonkun verran oliivioljyä sekään. En sitäkään maininnut noissa "resepteissä". Aina aterioidessa lisään annoksen päälle vielä n. 100g raejuustoa. Millä tahansa noista kolmesta vaihtohdosta syön 2-3 päivää muiden välipalojen yms. ohella. Ei nämä siis varsinaisesti mitään ihan jättieriä ole, mutta ei oikein huvita seisottaakaan ruokaa ihan viikkoa jääkaapissa.
Oon ollut ihan tyytyväinen näihin ravintoarvojen ja sen semmoisten suhteen nyt vaan puolen vuoden jälkeen alkaisi kaipaamaan ehkä paria lisävaihtoehtoa rinnalle vaihtelua tuomaan. Eli jos jollakulla olisi ehdottaa yhtä tai kahta hieman samankaltaista settiä tuohon rinnalle?
Tumma soijarouhe on semmoinen mitä tykkään sotkea ruokaan kuin ruokaan jos se vaan jotenkin sinne sekaan sopii. Se kun mielestäni nostaa ravintoarvoja mukavasti paremmiksi. Eli erilaiset soijarouhereseptit kiinnostavat eritoten.
Dankkö schön!