Liiallinen suolan saanti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Yuppi
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.6.2003
Viestejä
2
Suositus on että suolaa saataisiin päivittäin korkeintaan 5 grammaa. Kun laskeskelee urheilijoiden suosimien proteiinipitoisten ruokien suolapitoisuuksia, niin niissä näyttäisi olevan sitä aika runsaasti. Esim. tonnikalan suolapitoisuus on 1,8%, eli purkillisessa on 3,3g (jos osuus tarkoittaa koko sisällön painoa). Raejuustossa on 0,8%, eli pienessä purkillisessa 1,6g. Päivittäinen maksimi suolantarve tulee siis täyteen jo yhdestä purkista tonnikalaa ja raejuustoa! Kun siihen lisätään muu päivittäinen ruoka, joka on bodaajilla tietysti melko suuri määrä, niin paljonko tulee suolaa päivässä? Esim. liha- ja kalaruoat vaativat aina suolaa, valmiskinkku sisältää sitä paljon, ja makkarat. Eikös tämä pidemmällä tähtäimellä tee pahaa, aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja ym? Tyyppi Super Size Me -leffasta meni melko huonoon kuntoon, kun söi kuukauden pelkkää Mäkkäri-ruokaa, jossa on suolaa todella paljon (Yhdessä pienessä juustohampurilaisessa 1,7g).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän se liiallinen suolansaanti on varmasti haitallista jossain määrin, tämäkin tietysti yksilöllistä.

Tärkeämpää on mielestäni pitää suolojen suhteet oikeina. Eli mineraalisuolaa tavallisen sijaan jne. Jos suoloja saa paljon, niin niitä menettääkin paljon virtsassa ja hiessä. Jos taas vähän niin keho alkaa säästää niitä.

Mieluiten kai runsaasti ja monipuolisesti suoloja ja riittävän paljon nestettä, niin kroppa toimii mainiosti.
 
Tärkeämpää on mielestäni pitää suolojen suhteet oikeina. Eli mineraalisuolaa tavallisen sijaan jne.

Muistaakseni ei pitäisi käyttää mineraalisuolaa. Jos lisäsuolaa tarvitsee niin sitten normaali merisuolaa

Edit:Nytlöytyi tietoa. Kun natriumin määrä nousee, niin kaliumin määrä nousee samalla. Aldosteroni pyrkii pitämään kaliumin ja natriumin tasapainotilassa. Aldosteronin määrän vähetessä, joka tapahtuu suolan määrän lisäämisen seurauksena, ylimääräinen natrium poistuu ja kaliumin määrä pysyy korkealla: solujen toiminnan kannalta parhaalla tasolla. Jos natriumin saanti on liian vähäistä, kasvaa aldosteronin määrä ja seurauksena on kaliumin menetys solujen sisältä. Siitä seuraa mm. nesteturvotus, krampit ja kaikki ne negatiiviset vaikutukset joita yritetään vältää suolalla. Näin käy myös, jos kaliumin saanti on liian suurta, kuten helposti käy mineraalisuoloja käytettäessä. Aldosteroni reagoi voimakkaammin kaliumin korkeaan pitoisuuteen kuin natriumin vähäisyyteen
 
Yuppi,

Prodejauheita käytetään myös paljon ja niissä on olemattomasti suolaa.

Ja mitä tulee tuohon mainitsemaasi leffaan, niin suurempi ongelma oli varmasti nopeat hiilarit (sokeri, valkoinen leipä) ja transrasvat.
 
Jep, samaa olen kuullut väitettävän, että merisuola olisi parempi ja luonnollisempi kuin mineraalisuolat ja vastaavat. Ja ainakin merisuola maistuu paljon paremmalta. Ilmeisesti tässä natrium-asiassakin on menty vähän metsään, ymmärretty elimistön toiminta väärin. Sitten vain tuijotellaan pelkkää natriumin määrää...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom