- Liittynyt
- 17.6.2003
- Viestejä
- 2
Suositus on että suolaa saataisiin päivittäin korkeintaan 5 grammaa. Kun laskeskelee urheilijoiden suosimien proteiinipitoisten ruokien suolapitoisuuksia, niin niissä näyttäisi olevan sitä aika runsaasti. Esim. tonnikalan suolapitoisuus on 1,8%, eli purkillisessa on 3,3g (jos osuus tarkoittaa koko sisällön painoa). Raejuustossa on 0,8%, eli pienessä purkillisessa 1,6g. Päivittäinen maksimi suolantarve tulee siis täyteen jo yhdestä purkista tonnikalaa ja raejuustoa! Kun siihen lisätään muu päivittäinen ruoka, joka on bodaajilla tietysti melko suuri määrä, niin paljonko tulee suolaa päivässä? Esim. liha- ja kalaruoat vaativat aina suolaa, valmiskinkku sisältää sitä paljon, ja makkarat. Eikös tämä pidemmällä tähtäimellä tee pahaa, aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja ym? Tyyppi Super Size Me -leffasta meni melko huonoon kuntoon, kun söi kuukauden pelkkää Mäkkäri-ruokaa, jossa on suolaa todella paljon (Yhdessä pienessä juustohampurilaisessa 1,7g).