Lihominen, säästöliekki,painonpudotus.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja n0pZ
  • Aloitettu Aloitettu
Ovatko glykeeminen vaste, insuliini ja insuliinisensitiivisyys mielestäsi merkityksettömiä asioita läskejään sulattelevalle? Entäpä etkö usko kehon eri tavoilla käsitellä eri hiilihydraatteja olevan mitään vaikutusta kehon koostumukseen?
Ei tietenkään mutta aloitinkin varmaan koko keskustelun liian yleistäen ja sanoinkin että hiilari on hiilari mistä tahansa lähteestä otettuna jos ei oteta huomioon juurikin esim. insun tuottoa.

Minulla on ihan samat kokemukset kuin embellä ja betonimiehellä joskin painonpudotusta ei ollut kuin alle 10kg.
Olen koittanut keinolla millä hyvänsä saada ns. koneeseen kierroksia ja läskiä kertyy aivan naurettavan pienellä määrällä ruokaa ja jos lähtee diettaamaan niin sitten sitä vasta vähän onkin.
Ainoa toimiva keino on ollut säännöllinen kalorinvaihtelu eli mennään vaikka kolme päivää matalilla hiilareilla ja joka neljäs taas korkeammilla, tätä ei pidä sekoittaa mihinkään mättöpäivään vaan menee ihan vaa´an kautta ja määrät ennakkoon mietitty.
Minulla on aina ollut huonot voimatasot ja dietti on perseestä koska teki sitten miten tahansa niin voimatasot laskee ja dietin jälkeen lähdetäänn taas naurettavan pienistä painoista rakentamaan voimaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joo monet eivät tajua, että itsensä läskisi herkutelleet omaavat vähän eri kropan, kuin normirajoissa elämänsä pyörineet. Siitähän esim Utti ja W viime podcastissaan sivulauseessa sanoikin.
 
Miksi mutuilla kun asiasta on tietoa jaossa ilmaiseksi? Layne Nortonilla on useampiakin asiaa käsitteleviä pätkiä, tässä pari:

Ja mikä tuosta tekee mielestäsi faktaa? Layne itsekin välillä viljelee selostaessaan IMO:a. Tahdon siis sanoa, että asiasta on lukuisia mielipiteitä ns- asiantutijoidenkin joukossa. Samoin kantava teema näyttää olevan, että hillarilähteellä ei ole oikeastaan mitään väliä, mutta lukuisten hiilarinlähteiden sisältämät kuidut termogeenisenä tavarana saavat rasvan palamaan. Tuon jälkeen ainakin itselleni jäi epäselväksi, että kumpaa näkökulmaa nuo videot edes tukevat.

Tässä on myös yksi perusteltu näkemys aiheesta:
https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/perfect-carb-for-lifters

Olen koittanut keinolla millä hyvänsä saada ns. koneeseen kierroksia ja läskiä kertyy aivan naurettavan pienellä määrällä ruokaa ja jos lähtee diettaamaan niin sitten sitä vasta vähän onkin.
Ainoa toimiva keino on ollut säännöllinen kalorinvaihtelu eli mennään vaikka kolme päivää matalilla hiilareilla ja joka neljäs taas korkeammilla, tätä ei pidä sekoittaa mihinkään mättöpäivään vaan menee ihan vaa´an kautta ja määrät ennakkoon mietitty.
Minulla on aina ollut huonot voimatasot ja dietti on perseestä koska teki sitten miten tahansa niin voimatasot laskee ja dietin jälkeen lähdetäänn taas naurettavan pienistä painoista rakentamaan voimaa.

Minulla oli dieettikausi, kun söin aivan tajuttomasti liian vähän . Aloin jossakin vaiheessa punnitsemaan evääni ja laskemaan makrot huomaten syöväni jotain 1500 kaloria ja allekin myös raskaina treenipäivinä. Rasvaa sain kyllä lohesta, pähkinästä, avokadosta ja oliiviöljystä, mutta hiilareiden määrä oli hyvin pieni.

Se mikä tossa edelleen ihmetyttää on se, että jaksoin kuitenkin treenata tosi hyvin, eikä elämä muutenkaan tuntunut huonolta. Ainoastaan näppien palelu toisinaan sisälläkin ihmetytti. Dieetillä rasvaa katosi paljon ja lihastakin tuli vähän lisää. Lähtö 182 senttisenä 98 kilosta ja neljän kuukauden jälkeen päädyttiin 91 kiloon inbody-mittauksen näyttäessä alle 13-15 prosentin rasvoja, joka saattaa pitää ihan paikkainsa, koska päkin ylimmät palat kaivoivat itsensä esiin ihan mukavasti. Voimatasot monissa likkeissä paranivat ja niissä liikkeissä, joissa oltiin hyvällä tasolla jo aloittaessa, sarjapainot pysyivät samana. Ei pitäisi olla mahdollista, mutta näin vain kävi.

Joo monet eivät tajua, että itsensä läskisi herkutelleet omaavat vähän eri kropan, kuin normirajoissa elämänsä pyörineet. Siitähän esim Utti ja W viime podcastissaan sivulauseessa sanoikin.

Poliquinin ajatushan on, että läskin pitää ensin vähillä hiilareilla hoitaa insuliinisensitiivisyys kuntoon, ennen kuin voi alkaa käyttämään enemmän hiilareita. Tällöin rasvojen pitäisi olla jo aika alhaalla.
 
Komeeta, kun yksi ei usko säästöliekkiin ja sanoo, että syöt liikaa ja toinen sanoo, että olet säästöliekillä ja syöt liian vähän. Mihin tuossa nyt sitten uskoo?

@E-mies vois varmaan tietää metaboliasta yhtä ja toista?

No korkeintaan yhtä, koska kyseessä on melko laaja kokonaisuus. Siis elimistön koko biokemia.

Mutta yleisesti ottaen mahdolliset aineenvaihdunnan ongelmat tulevat esiin painonpudotusten jälkeen, ei niiden aikana. Painonpudotus on kyllä omiaan aiheuttamaan niitä myöhemmin ilmeneviä ongelmia, mikä on melko hyvin dokumentoitu Minnesotasta Suurimpaan pudottajaan.

Jos paino ei siis lähde tippumaan, niin on syytä lähteä ensin pelaamaan pois yksinkertaisimpia selityksiä. Tässäkin todennäköisesti se, että ohjeellisille ja luultavasti pahasti virheellisille kalori- ja kulutuslaskelmille on annettu aivan liian suuri rooli projektissa ja energiatalous vastaa ylläpitoa, ei painonpudotusta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom