Lihasäilykkeet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja adadad
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.10.2011
Viestejä
190
Tänään kävin katselemassa paikallisesta Prismasta lihasäilykkeitä ja niitä löytyikin yllättävän paljon erilaisia. Lähes kaikki näytti olevan "valmisteita" tai muuten kypsennettäviä. Onko kukaan täällä Pakkotoistossa harrastanut säilykelihoja, mikä olisi maultaan oikeaa lihaa muistuttavaa? Intissä olisi tarkoitus syödä tonnikalapurkkien lisäksi jotain lihavalmisteitakin kyllästymisen estämiseksi. Säilykkeen pitäisi olla nopeasti syötävää ja hyvin proteiinipitoista.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tänään kävin katselemassa paikallisesta Prismasta lihasäilykkeitä ja niitä löytyikin yllättävän paljon erilaisia. Lähes kaikki näytti olevan "valmisteita" tai muuten kypsennettäviä. Onko kukaan täällä Pakkotoistossa harrastanut säilykelihoja, mikä olisi maultaan oikeaa lihaa muistuttavaa? Intissä olisi tarkoitus syödä tonnikalapurkkien lisäksi jotain lihavalmisteitakin kyllästymisen estämiseksi. Säilykkeen pitäisi olla nopeasti syötävää ja hyvin proteiinipitoista.

Nötkötti on kingi! Sitä voi syödä kylmänä, sellaisenaan tai sitten siitä voi vääntää pihvejä, kastikkeita tms. jos oikein huvittaa.
 
Nötkötti on minusta aika hirveetä, mutta kannattaa maistaa ja päättää itse.
Monet ovat ylistäneet säilykelihapullia.
Lihapateet on hyviä näkkärin päällä, joita saa armeijassa syödä rajattomasti myös leireillä. Mutta niissä ongelmaksi muodostuu, että se patee säilykepurkki olisi saatava aterioinnin jälkeen kylmään, koska ei sitä kerralla saa näkkärin päälle siveltyä ellei ole todella pieni purkki (sissimuonapaketeissa on pieniä poro- ja maksapateepurkkeja, joissa on muovinen kansikin).
 
Jos aikoo syödä paljon tölkkiruokia niin kannattaa tutustua bisphenol A (BPA) -aineeseen. Tämä aine saattaa aiheuttaa terveydelle ongelmia, mutta siitä ei olla nyt vielä varmoja ja ainoastaan vauvat eivät saa saada sitä. Se on kuitenkin tiedossa, että tölkkiruokaa syömällä elimistön BPA-pitoisuuden nousevat nopeasti kasvuun.
 
Hyviä ehdotuksia on tullut! Testaan makuja vasta paikan päällä ja syön vaikka väkisin.. BPA:sta olen joskus kuullut eli vuorottelen vaikka heralla/proteiinipatukoille vähän väliä.
 
Tämä on hyvää. Saa vaihtelua kanan ja kalkkunan makuun.

jalostaja_sailykkeet_lihasailyke_kalkkunanliha_400g_650x650_260811.jpg
 
Ongelma on noissa säilykkeissä että ne painaa aika paljon ja sisältää nestettä joka laskee proteenin suhdetta painoon aika tavalla, jos meinaa kanniskella mukana. Eli ravintoarvot on aika perseestä suhteutettuna hintaan. Ne on Ennemminkin tarkoitetu siihen että ollaan jossain bunkkerissa vuosia.
 
Ongelma on noissa säilykkeissä että ne painaa aika paljon ja sisältää nestettä joka laskee proteenin suhdetta painoon aika tavalla, jos meinaa kanniskella mukana. Eli ravintoarvot on aika perseestä suhteutettuna hintaan. Ne on Ennemminkin tarkoitetu siihen että ollaan jossain bunkkerissa vuosia.

No ei nötkötissä paljoa nestettä kyllä ole, ellei sitä rasvaa lasketa ja sekin on kohtuu kiinteässä muodossa. Sama pätee moniin muihinkin purkkilihoihin. Kyllä nuo on ihan hyviä metsään mukaan, suojaliiveihinkin saa jo useamman purkin tungettua :D
 
Mitäs sitten suosittelet saaristoon intin ajaksi? Hiilareita saa ainakin kylliksi armeijan pöperöstä, mutta proteiinipuoli jää reilusti alle totutun.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom