- Liittynyt
- 19.11.2002
- Viestejä
- 696
Tuli tässä ihan omassa yksinäisyydessä taas miettittyä salin saunassa syntyjä syviä.. Aasiaan:
Eli onko millaisia kokemuksia laktoosi-intolerantikoilla homogenoimattomasta maidosta, jossa on laktoosia?
Entä pastöroimattomasta maidosta, jossa olisi siinäkin laktoosia? Onko kukaan maitoallergiaa (ei siis voi juoda ollenkaan maitoa) sairastava puolestaan kokeillut esim. homogenoimatonta tai/ja pastöroimatonta maitoa?
Aiheuttiko ongelmia? mitä kukaan tietää edellämainituista tuotteista? Kommenttia, kiitos kaunis.
Ajattelin tällaisen skenaarion myös että miten jos:
Suomen maitotuotannossa on aikas keskittynyttä tuo maidon jälkikäsittely ( tulee meijeriltä rekassa, pistetään esim. jugurtiksi, jne..), niin että on monia tuottajia (lue: tiloja) mutta vain pari jälkikäsittelijää (lue:Ingman ja Valio).
tästähän aiheutuu sanomattakin selvästi se, että totumme syömään tietynlaisia tuotteita, ja jos esim. minä syön jotain muuta raejuustoa kuin valion tai ingmanin (esim. ehrmann) niin se ensinnäkin maistuu pahalta, ja toisekseen tuntuu tulevan vatsavaivojakin.. Entä jos sitten jotain menee vikaan tehtaalla ja bakteerikanta vioittuu esim. piimän valmistuksessa...? Tehtaalta tulee sitten erilaisia bakteereita sisältävää tuotetta tai erilailla hapatettua tavaraa eikä kukaan huomaa sitä ennen kuin ihmetellään miksi puolella suomea on pötsi sekaisin?
..Tuli raamattu, mutta onpahan luettavaa...
;)
Eli onko millaisia kokemuksia laktoosi-intolerantikoilla homogenoimattomasta maidosta, jossa on laktoosia?
Entä pastöroimattomasta maidosta, jossa olisi siinäkin laktoosia? Onko kukaan maitoallergiaa (ei siis voi juoda ollenkaan maitoa) sairastava puolestaan kokeillut esim. homogenoimatonta tai/ja pastöroimatonta maitoa?
Aiheuttiko ongelmia? mitä kukaan tietää edellämainituista tuotteista? Kommenttia, kiitos kaunis.
Ajattelin tällaisen skenaarion myös että miten jos:
Suomen maitotuotannossa on aikas keskittynyttä tuo maidon jälkikäsittely ( tulee meijeriltä rekassa, pistetään esim. jugurtiksi, jne..), niin että on monia tuottajia (lue: tiloja) mutta vain pari jälkikäsittelijää (lue:Ingman ja Valio).
tästähän aiheutuu sanomattakin selvästi se, että totumme syömään tietynlaisia tuotteita, ja jos esim. minä syön jotain muuta raejuustoa kuin valion tai ingmanin (esim. ehrmann) niin se ensinnäkin maistuu pahalta, ja toisekseen tuntuu tulevan vatsavaivojakin.. Entä jos sitten jotain menee vikaan tehtaalla ja bakteerikanta vioittuu esim. piimän valmistuksessa...? Tehtaalta tulee sitten erilaisia bakteereita sisältävää tuotetta tai erilailla hapatettua tavaraa eikä kukaan huomaa sitä ennen kuin ihmetellään miksi puolella suomea on pötsi sekaisin?
..Tuli raamattu, mutta onpahan luettavaa...
;)