Itselläni toiminut tippunut 15kg tässä 3-4kk ja taktiikkana yksinkertaisesti: karsin kaiken paskan pois, söin vähemmän ja liikuin enemmän. Niinkuin "pitääkin" tehdä. Perusohje siis. Ollut itseasiassa viimeiset 2kk pysähdyksissä tuo. Alotin ruokapäiväkirjan ja kalorien laskemisen ja ihmeen mallikkaasti jatkoi putoaminen, kannattanee siis koettaa.
Liikunnan aloitin automaattisesti, kun lopetin yhden toisen harrastuksen. Sen määrä vain on kasvanut tasaisesti. Ei sitä edes huomaa, tekee vain mieli mennä sinne lenkille. Korvaa itselläni tuon pahamaineisen alkoholin pakokeinona.
Lievittää hyvin stressiä ja paineita ja oikeasti on hyötyä.
Salille en ole mennyt. Ei pokka riitä, vaikkei siinä mitään pahaa sinänsä olisikaan, ehkä se sieltä parin kilon päästä tulee. Käsipainoilla olen saanut ihan tyydyttävät käsilihakset, siis en nyt tarkoita bodaamista, mutta sitä, että lihaskunto käsissä on ok eli jaksan jopa tehdä jotain oikeaa ruumiillista työtä (miehen työtä siis. ;)). Lisäähän sekin kulutusta.
Alussa paino tippui todella nopeasti juuri nesteen katoamisen myötä. Tämä pudotus sitten hidastui radikaalisti muutaman viikon jälkeen. Siinä vaiheessa _EI_ saa luulla, että on sortunut ja sitten kieriskellä itsesäälissä. Pitää vain jatkaa samaa linjaa ja totutella siihen max 1kg/viikko tahtiin. Tuokin on aika haamuraja, koska se tarkoittaa käytännössä ~1000kcal alle peruskulutuksen päivässä. Realistisempi tahti on pari kiloa kuussa. Sekin on yllättävän nopeaa.
Kannattaa siis aloittaa ainakin ruokapäiväkirjalla ja itse ainakin pyöristän aina ylöspäin tai arvioin nuo kalorimäärät ylöspäin, jos en siitä absoluuttista tietoa saa. Onhan tuokin tavallaan kyseenalainen metodi, mutta ainakaan en huijaa itseäni ja jälkeenpäin ihmettele, miksei se paino nyt tipukaan.
Liikuntaa vaan ja paskat (sipsit, sokerilimut, popkornit ja karkit) helvettiin sieltä ja kävelyä, uintia ja fillarointia kehiin! Tsemppiä sulle oikein paljon, vaatii paljon itsekuria, mutta tulosta voi _oikeasti_ saada.
Kyllä se kangertelevan alun jälkeen siitä lähtee! :thumbs: