Läppärin kanssa rajatarkastuksessa Yhdysvalloissa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dragon
  • Aloitettu Aloitettu

Dragon

VIP
Liittynyt
13.10.2002
Viestejä
5 790
Ikä
46
Kaupunki
Turku
Yhdysvalloissa tarkastetaan nykyään rajoilla tietokoneiden, kannettavien kovalevyjen, puhelinten, USB-korttien ja mp3-soitinten muisteja. "Tarkastettuihin" tietokoneisiin on asetettu joissain tapauksissa spywarea, puhelinten tekstiviestejä ja soittologeja on pyyhitty ja vanhemmat ovat saaneet syytteitä, jos eivät ole kyenneet todistamaan lastensa mp3-soittimen kappaleiden olevan laillista tavaraa. Osa lääkäreistä ja lakimiehistä on ainakin välttynyt näyttämästä kaikkea tietojaan sillä perusteella, että heillä on hallussaan sairaskertomuksia tai juridisia asiakirjoja.

Kyseinen toiminta sotii mun yksityisyyskäsityksiä vastaan ja ajattelin kryptata läppärini Amerikan matkaa varten. Onko kenelläkään tietoa, että mitä sanktioita on mahdollisesti luvassa, jos en suostu kertomaan salasanaa - vai onko mitään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitä hittoa? Aikamoista kuraa jenkkeihin matkustaminen, jos joutuu rajalla tekstiviestitki näyttämään. Perin vapaa maa.
 
Hah, mitä ihmettä? Aivan järjetöntä.
 
Onko nuo tarkastusten tiedot huhuja vai faktaa? Luulisi jo jossain tiedotusvälineissä olevan juttua? Ymmärrän että voivat etsiä jotain laittomasti ladattuja softia,mp3 jne. Mutta en usko tältä seisomalta että joku rajamies lataa sinne samalla jotain spyware softaa jne. Ja mitä sitten jos joku ulkomaalainen viranomainen tutkii mun kännykän tekstarit? Jos se osaa lukea suomea niin saapahan tietää että emäntä haluaa illalla seksiä ja muistuttaa että pitää käydä ostamassa koiralle ja itselle makkaraa sekä pitää hakea pyykit kuivaushuoneesta.
 
Mitä hittoa? Aikamoista kuraa jenkkeihin matkustaminen, jos joutuu rajalla tekstiviestitki näyttämään. Perin vapaa maa.

Joo. Käsittämätöntä. Mitä ihmettä, siis toi on oletettavasti jotain terrorisminehkäisytoimintaa kuitenkin, niin eihän nillä pitäis olla mitään sanomista johonkin wareihin.
 
Onko nuo tarkastusten tiedot huhuja vai faktaa?
Faktaa, ollut jo monta vuotta käytössä. Ilmeisesti vielä(kin) erittäin harvinaista, mutta heillä on oikeus tarkastaa laitteiden sisältö (niin softa kun läpivalaisu).

Linkki vuodelta 2008

Kahden vuoden aikana (2008-2010) oli tarkastettu 6671 henkilön mediasisältö Usan rajalla, eli todella harvinaista. Kadotin linkin, löytyi ja löytyy Googlesta
 
Faktaa, ollut jo monta vuotta käytössä. Ilmeisesti vielä(kin) erittäin harvinaista, mutta heillä on oikeus tarkastaa laitteiden sisältö (niin softa kun läpivalaisu).

Linkki vuodelta 2008

Kahden vuoden aikana (2008-2010) oli tarkastettu 6671 henkilön mediasisältö Usan rajalla, eli todella harvinaista. Kadotin linkin, löytyi ja löytyy Googlesta

No niin eli paljon melua tyhjästä. Mun oikeustaju sallii hetkellisen ylinopeuden, kävelemisen tai ajamisen vanhoilla vihreillä kun ei ole vaaraa, lataamisen netistä sekä myös vaikka pienen ylilastin viinan tuonnissa vaikka jostain eu maiden ulkopuolelta. Aina noissa on pieni riski, mutta kaikkihan sitä tekevät:rolleyes:
Joten samalla oikeustajulla mulla ei ole mitään ongelmaa ymmärtää että haluavat tutkia tuolla rajalla satunnaisesti terrorismin/rikollisuuden nojalla medialaitteita. Ja jos sitten koneella olisi vaikka emännän b-rapusta kuvia niin jos niitä ei halua rajamiesten näkevän niin olisko vaan helpompi siirtää tai poistaa ne jonnekin muualla talteen. No tietenkin ainahan sitä voi siellä rajalla rueta uhoamaan ja kertomaan että minä kyllä tiedän oikeuteni ja yksityisyyteni. Ei sitä rajamiestä kiinnosta vittuakaan tai edes enää muista 2 tunnin kuluttua että suomalaisella turistilla oli tietokoneella kuva porosta ja puolukoista. Ne varmasti näkee ja kokee siellä paljon muutakin.
 
Mutta en usko tältä seisomalta että joku rajamies lataa sinne samalla jotain spyware softaa jne.
Varmaan vähän harvinaisempaa mutta, kun jenkkilän CBS (Customs and Border patrol) dokumentteja ja toimintaohjeita lukee netistä, niin ei heidän tarvitse sinulle näyttää mitä ne sille koneelle tekevät. Läppäri voidaan viedä eri huoneeseen, voivat kopioida kaiken koneella olevan datan ja lähettää tutkittavaksi ilman epäillyä rikoksesta ja jos esim. suojaus on pelkkä käyttöjärjestelmän salasana, niin kone ruuvataan auki ja kovalevy tarkastetaan toisessa koneessa. Läppäri voidaan myös takavarikoida ilman mitään perustetta viideksi päiväksi ja tätä rajaa voidaan käytännössä venyttää ihan miten pitkäksi halutaan.

Useat yritykset vaativat tällä hetkellä edustajiaan käyttämään jenkkimatkoilla täysin tyhjiä tietokoneita ja kauppasopimukset, suunnittelupaperit, tutkimukset, asiakirjat ja kaikki ladataan vasta sitten maan sisällä koneelle ja mennään tekemään mitä tehdään, koska firmojen yksityistä tietoa, sairaskertomuksia ja oikeusdokumentteja on vuotanut ulos noista rajaviranomaisten touhuista.

Ja mitä sitten jos joku ulkomaalainen viranomainen tutkii mun kännykän tekstarit? Jos se osaa lukea suomea niin saapahan tietää että emäntä haluaa illalla seksiä ja muistuttaa että pitää käydä ostamassa koiralle ja itselle makkaraa sekä pitää hakea pyykit kuivaushuoneesta.
Kännykän saa takavarikoida jos vaikutat epäilyttävältä ja se lähetetään kääntäjälle, jotta viesteistä saadaan selvää.
 
Meillä oli läppäri mukana Jenkkilässä helmi-maaliskuussa ... ei kyl tutkineet tarkemmin läppärii ... piti repusta ottaa yssikseen meneen valasulaitteen läpi, mut ei muuta ... yks tullivirkailija vaan kysy et onpas hieno et paljo makso :D Eipä oo tullu mieleen et voisivat tutkia tarkemmin ... helmikuussa ollaan jälleen tän saman läppärin kanssa Jenkkilän ovella ... ehkäpä tälläkään kertaa ei näytetä terroristeilta :hyvä:
 
Monesti ovat ennen koneeseen nousua halunneet nähdä että läppäri toimii, bios on riittänyt todisteeksi.

Aika neula heinäsuovasta-tuuria olisi joutua läppärinsä sisältö näyttämään, jos kerran alle 7000 on tarkastettu useasta (sadasta?) miljoonasta rajanylittäjästä.
 
Patriotic Act: Jos tyyppejä saa pitää määräämättömän ajan pidätettynä ilman näkyvää syytä ( toki siis terroristi epäily ) niin veikkaan
että saavat tehdä sun koneelle melkolailla mitä haluavat. Jos nyt sit sattuisivat haluamaan.

Tilaa koneeseen varmuuden vuoksi ruoka ilman sianlihaa, jos natsais paremmin :)
 
Meillä oli läppäri mukana Jenkkilässä helmi-maaliskuussa ... ei kyl tutkineet tarkemmin läppärii ... piti repusta ottaa yssikseen meneen valasulaitteen läpi, mut ei muuta ...

Tää on ihan peruskauraa. Kaikillahan siellä on läppäri mukana. Ei ne tosiaankaan mitään tutki, aivan turha pelko. Ei oo koskaan kysytty mitään tietokoneesta, puhelimista, tableteista eikä mistään muustakaan. Siinä palaisi ihan mukavasti aikaa kun alkais joka jantterin koneita tutkimaan.
 
Jenkkien rajojen yli lennelleenä useammankin kerran, koneeseen ei ole ikinä koskettu. Suurin operaatio, mitä turvatarkastuksissa on koneelleni tehty, oli huumeseula Roomassa. Jenkkien perusrajatarkastuksissa on yleensä niin vitusti porukkaa, ettei niillä luulis mitään intoa olevan mihinkään näin älyttömiin tarkastuksiin. Mun kone on menny vaan läpivalaisusta läpi, ikinä ei oo haluttu kattoo sen tarkemmin.
 
Muutama vuosi sitten jenkeissä läppäri tietenkin erikseen läpivalaisuun ja sen jälkeen pommikoneella haistelua. Olisi kyllä ihan kiva kuulla faktaa, että onko kuinka todellista sitten jenkkien pönkiä esim. firmojen koneita miten tykkää. Onhan tuosta huhuja ja juttuja ollut mutta luulisi "hiukan" isompi kohu tuosta nousevan.
 
Näistä voi lukea yhdysvaltojen tullin toimintaohjeistusta:
http://www.dhs.gov/xlibrary/assets/cbp_directive_3340-049.pdf
http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/admissibility/


Löytyy esimerkiksi tämmöistä tekstiä:
5.1.2 In the course of a border search, with or without individualized suspicion, an Officer may examine electronic devices and may review and analyze the information encountered at the border, subject to the requirements and limitations provided herein and applicable law.

5.1.4 Searches of electronic devices should be conducted in the presence of the individual whose information is being examined unless there are national security, law
enforcement, or other operational considerations that make it inappropriate to permit the individual to remain present. Permitting an individual to be present in the room during a search does not necessarily mean that the individual will be permitted to witness the search itself. If permitting an individual to witness the search itself could reveal law enforcement techniques or potentially compromise other operational considerations, the individual will not be permitted to observe the search itself.

5.3 Detention and Review in Continuation of Border Search of Information 5.3.1 Detention and Review by CBP An Officer may detain electronic devices, or copies of information contained therein, for a brief, reasonable period of time to perform a thorough border search. The search may take place on-site or at an off-site location, and is to be completed as expeditiously as possible. Unless extenuating circumstances exist, the detention of devices ordinarily should not exceed five (5) days. 5.3.1.1 Approval of and Time Frames for Detention. Supervisory approval is required for detaining electronic devices, or copies of information contained therein, for continuation of a border search after an individual's departure from the port or other location of detention. Port Director, Patrol Agent in Charge, or other equivalent level manager approval is required to extend any such detention beyond five (5) days. Extensions of detentions exceeding fifteen (15) days must be approved by the Director Field Operations, Chief Patrol Agent, Director, Air Operations, Director, Marine Operations, or other equivalent manager, and may be approved and re-approved in increments of no more than seven (7) days. Approvals for detention and any extension thereof shall be noted in appropriate CBP systems of records.

5.3.2.1 The use of other federal agency analytical resources outside of CBP and ICE, such as translation, decryption, and subject matter expertise, may be needed to assist CBP in reviewing the information contained in electronic devices or to determine the meaning, context, or value of information contained in electronic devices.

5.3.2.2 Technical Assistance -With or Without Reasonable Suspicion. Officers may sometimes have technical difficulties in conducting the search of electronic devices such that technical assistance is needed to continue the border search. Also, in some cases Offtcers may encounter information in electronic devices that requires technical assistance to determine the meaning of such information, such as, for example, information that is in a foreign language andlor encrypted (including information that is password protected or otherwise not readily reviewable). In such situations, Officers may transmit electronic devices or copies of information contained therein to seek technical assistance from other federal agencies. Officers may seek such assistance with or without individualized suspicion.
 
Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka monta pommia on näillä asetuksilla ja läppäreiden penkomisilla löydetty. Vai onko siellä sama meininki kuin täälläkin, eli tehdään paljon jotain, että voimme sanoa tehmeemme jotain. Viis siitä onko järkeä vai ei.

Laukut ym. sikseen, mutta voi perkele että esim. nesterajoitukset jaksavat nyppiä. Stna kun ei saa edes puolikkaan Cokis-pullon kanssa kävellä lentsikkaa odottamaan. Ihan saletisti kaikki sekin homma oli terminaaleissa toimivien kauppojen lobbaama idea. Hienoa kun ei edes hammastahnaa saa mukaan pakata normaalia tuubia. Tai saa, jos laitat sen matkatavaroihin jotka eivät kuitenkaan pääse kohteeseen asti.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom