- Liittynyt
- 29.5.2003
- Viestejä
- 628
Yritin tässä googlettaa asiasta, mutta ei silläkään näköjään löytynyt kaikkea tietoa. Hieman inffoa oli kyllä " http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_pro_ruokavalion.shtml " -osoitteessa, mutta jotenkin arvelin sitten, että täällä porukka tietää jotain proteiineista ja aminohapoista
Usein tulee aamu- tai iltapalaksi otettua pelkästään iso lautasellinen kaurapuuroa+leseitä, eikä mitään maito- tai lihatuotteita. Kaurahan sisältää aika paljon proteiineja, mutta siitä puuttuu joitakin aminohappoja. Muutamia kysymyksiä:
1. Puuttuuko kaurasta treoniinikin? Sellaista luin ylläolevasta linkistä, että viljavalmisteista se näyttäisi puuttuvan, mutta kaikilla saiteilla, joilla on ollut kaurasta puhetta, on ainoastaan lysiini mainittu.
2. Meneekö tuo kaikki proteiini hukkaan ja muuttuu energiaksi, jos ei syö lihaa, maitoa tai vaikka papuja samalla kertaa?
3. Kuinka pian pitää sitä lysiiniä saada? Samalla aterialla? Vai ehtiikö vielä esim. 5-6 tunnin päästä syöty liha-ateria vaikuttamaan asiaan.
4. Mistä lysiiniä saisi parhaiten? Jos viljatuotteista tulee iso osa päivittäisestä proteiinista, niin luulisi, että myös lysiiniä tarvisi aikamoisen kasan täyttämään sen aukon. Esim. jos viljasta saisi päivässä 60 grammaa proteiinia, paljonko lihaa/juustoa/kalaa/jotain muuta pitäisi syödä, että saisi aminohapot tasapainoon.
5. Onko jotain proteiinituotteita olemassa, mistä saisi juuri tuota lysiiniä paljon?
Siinä taisi olla tarpeeksi yhdelle kertaa
Suomenkielellä ei netistä löytynyt kovinkaan syvällistä inffoa asiasta vaikka pari tuntia käytin etsimiseen. Toivottavasti osaatte auttaa. Kiitos jo ennakkoon
Usein tulee aamu- tai iltapalaksi otettua pelkästään iso lautasellinen kaurapuuroa+leseitä, eikä mitään maito- tai lihatuotteita. Kaurahan sisältää aika paljon proteiineja, mutta siitä puuttuu joitakin aminohappoja. Muutamia kysymyksiä:
1. Puuttuuko kaurasta treoniinikin? Sellaista luin ylläolevasta linkistä, että viljavalmisteista se näyttäisi puuttuvan, mutta kaikilla saiteilla, joilla on ollut kaurasta puhetta, on ainoastaan lysiini mainittu.
2. Meneekö tuo kaikki proteiini hukkaan ja muuttuu energiaksi, jos ei syö lihaa, maitoa tai vaikka papuja samalla kertaa?
3. Kuinka pian pitää sitä lysiiniä saada? Samalla aterialla? Vai ehtiikö vielä esim. 5-6 tunnin päästä syöty liha-ateria vaikuttamaan asiaan.
4. Mistä lysiiniä saisi parhaiten? Jos viljatuotteista tulee iso osa päivittäisestä proteiinista, niin luulisi, että myös lysiiniä tarvisi aikamoisen kasan täyttämään sen aukon. Esim. jos viljasta saisi päivässä 60 grammaa proteiinia, paljonko lihaa/juustoa/kalaa/jotain muuta pitäisi syödä, että saisi aminohapot tasapainoon.
5. Onko jotain proteiinituotteita olemassa, mistä saisi juuri tuota lysiiniä paljon?
Siinä taisi olla tarpeeksi yhdelle kertaa
Suomenkielellä ei netistä löytynyt kovinkaan syvällistä inffoa asiasta vaikka pari tuntia käytin etsimiseen. Toivottavasti osaatte auttaa. Kiitos jo ennakkoon