- Liittynyt
- 26.9.2002
- Viestejä
- 1 198
- Ikä
- 40
Originally posted by MissFlightattendant
Eli siis...Mikä on nyt johtopäätös??
Kuten Hannibal jossain toisessa threadissä totesi, niin kaikkein pahin on rasva ja paljon insuliinia erittävät (yleensä nopeat) hiilarit. Näitä hiilareita söisin silloin kun halutaan paljon insua eli ravinteet nopeasti perille (ts. treenin jälkeen ja aamullakaan tuskin kovin huono idea).
Hiilarit: Aamulla tankataan varastoja ja illalla syödään hiilaritonta linjaa (kuten pakkiksella on ollut paljon puhetta).
Proteiinit: joka aterialla, joten jäljelle jää
Rasva: Illalla proteiinin kanssa
Tietysti voi olla kokopäivän matalilla insuilla liikenteessä ja syödä rasvaa kokoajan mutta ei liene hullumpi idea nostaa välillä insuja (erittäin anabolinen) ja samalla tarjota kropalle aminohappoja.
Itse ainakin syön aamulla hirveän määrän puurohiutaleita maidon kanssa ja vielä ehrmannit päälle. Tämän yhdistelmän kanssa en haluaisi rasvaa. Sitten voidaan miettiä ottaako rasvat päivällä ruisleivän kanssa vai illalla lihan kanssa. Insuliini indeksiä katsoessa ei tosiaan ole suurta eroa. Kuitenkin aika suuri osa päivän kaloreistä tulisi alkupäivälle jos vetää hiilareiden ja protskun lisäksi rasvaa. Lisäksi on tutkimuksia (lähteet löytyy) joissa on todettu synergistinen insuliinin eritys hiilarin ja proteiinin kanssa. En tunkisi siis enää rasvaa näihin aterioihin. Rasva hidastaa muutenkin imeytymistä, mikä on hyvä ennen nukkumaan menoa. Eli mielestäni helpoimmalla pääsee juuri noin kun sanoit. Tässä nyt väitellään kuinka merkittävä vaikutus makroravinteiden sopivalla yhdistämisellä loppujenlopuksi on. Jos kuitenkin syö vaikka zonen mukaan, niin kannattaa katsoa mistä lähteistä ne hiilarit oikein tulevat.
jos laihduttaisit, niin millä makroravinteiden prosentuaalisella jaolla olisit silloin liikkeellä? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun minulla on juuri kunnon rasvanpolttoprojekti meneillään...
Ihan proteiinisynteesin kannalta 2g/kg protskua näyttäisi olevan hyvä määrä (lähde: Anssin työ) . Dieetillä tarve korostuu (voin etsiä siitäkin lähteen jos tarvitsee). Tuskin 3g/kg on liioiteltua jos lihoistaan haluaa pitää tiukasti kiinni. Rasvoista suositellaan yleensä 25-30E% riittävän hormoonitoiminnan kannalta (lähteenä margariinitiedotus ja Berardi). En sitten tiedä miten naisten ja teston kanssa menee mutta itse tähtään vähintään 30E%. Jäljellä olevan energia tarpeen voi sitten täyttää hiilareilla
Kiinnostavaa muuten huomata että ketodieetillä ei syödä hiilareita rasvan kanssa :D (tai muutenkaan) ja rasvaa saadan reilusti. Mistä tulikin mieleen glukagoni, täytyy selata huomenna jotain infoa aiheesta...
HST-sivuilla taisi olla jotain juttua ravinnosta ja todettiin että syy, miksi monimutkaiset ruokavaliot toimivat on se, että ihmiset ovat tarkempia syömisiensä kanssa.
Eli siis...Mikä on nyt johtopäätös??
Kuten Hannibal jossain toisessa threadissä totesi, niin kaikkein pahin on rasva ja paljon insuliinia erittävät (yleensä nopeat) hiilarit. Näitä hiilareita söisin silloin kun halutaan paljon insua eli ravinteet nopeasti perille (ts. treenin jälkeen ja aamullakaan tuskin kovin huono idea).
Hiilarit: Aamulla tankataan varastoja ja illalla syödään hiilaritonta linjaa (kuten pakkiksella on ollut paljon puhetta).
Proteiinit: joka aterialla, joten jäljelle jää
Rasva: Illalla proteiinin kanssa
Tietysti voi olla kokopäivän matalilla insuilla liikenteessä ja syödä rasvaa kokoajan mutta ei liene hullumpi idea nostaa välillä insuja (erittäin anabolinen) ja samalla tarjota kropalle aminohappoja.
Itse ainakin syön aamulla hirveän määrän puurohiutaleita maidon kanssa ja vielä ehrmannit päälle. Tämän yhdistelmän kanssa en haluaisi rasvaa. Sitten voidaan miettiä ottaako rasvat päivällä ruisleivän kanssa vai illalla lihan kanssa. Insuliini indeksiä katsoessa ei tosiaan ole suurta eroa. Kuitenkin aika suuri osa päivän kaloreistä tulisi alkupäivälle jos vetää hiilareiden ja protskun lisäksi rasvaa. Lisäksi on tutkimuksia (lähteet löytyy) joissa on todettu synergistinen insuliinin eritys hiilarin ja proteiinin kanssa. En tunkisi siis enää rasvaa näihin aterioihin. Rasva hidastaa muutenkin imeytymistä, mikä on hyvä ennen nukkumaan menoa. Eli mielestäni helpoimmalla pääsee juuri noin kun sanoit. Tässä nyt väitellään kuinka merkittävä vaikutus makroravinteiden sopivalla yhdistämisellä loppujenlopuksi on. Jos kuitenkin syö vaikka zonen mukaan, niin kannattaa katsoa mistä lähteistä ne hiilarit oikein tulevat.
jos laihduttaisit, niin millä makroravinteiden prosentuaalisella jaolla olisit silloin liikkeellä? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun minulla on juuri kunnon rasvanpolttoprojekti meneillään...
Ihan proteiinisynteesin kannalta 2g/kg protskua näyttäisi olevan hyvä määrä (lähde: Anssin työ) . Dieetillä tarve korostuu (voin etsiä siitäkin lähteen jos tarvitsee). Tuskin 3g/kg on liioiteltua jos lihoistaan haluaa pitää tiukasti kiinni. Rasvoista suositellaan yleensä 25-30E% riittävän hormoonitoiminnan kannalta (lähteenä margariinitiedotus ja Berardi). En sitten tiedä miten naisten ja teston kanssa menee mutta itse tähtään vähintään 30E%. Jäljellä olevan energia tarpeen voi sitten täyttää hiilareilla
Kiinnostavaa muuten huomata että ketodieetillä ei syödä hiilareita rasvan kanssa :D (tai muutenkaan) ja rasvaa saadan reilusti. Mistä tulikin mieleen glukagoni, täytyy selata huomenna jotain infoa aiheesta...
HST-sivuilla taisi olla jotain juttua ravinnosta ja todettiin että syy, miksi monimutkaiset ruokavaliot toimivat on se, että ihmiset ovat tarkempia syömisiensä kanssa.