- Liittynyt
- 10.3.2006
- Viestejä
- 34
Paljonkos muuten uunissa kypsennetyn kokonaisen kalkkunan lihassa on kaloreita. Fineli ilmoittaa kypsän rintafileen energiasisällöksi 177kcal/100g. Mielestäni tuo vaikuttaisi olevan rankasti yläkanttiin, sillä rasvapitoisuudeksi kypsälle lihalle ilmoitetaan tuolla peräti 16%.
Justiin vetäisin kalkkunan uunista ja huomattavasti "kuivemmalta" vaikuttaa tuo rintavarustus. Veikkaisin, että rasvaa kypsässä lihassa max 5%, jos sitäkään.
Siivet, koivet sekä selkäpuoli toki erikseen.
Onko kenelläkään heittää faktaa kehiin? Dieetti päällä ja kelailen tässä, että paljonko tuota uskaltaisi syödä.
By the way... ...6kg kalkkunasta jäi paistamisen jälkeen noin 2.5kg kypsää lihaa - luiden yms. jätteiden poiston jälkeen. Kypsennysaika oli noin 5h @ 150C ja paistopussissa tottakai. Tosin pussissa oli reikä josta ylimääräinen neste valui pois. Nesteen pinnalle jähmettyi alle 1mm paksuinen rasvakerros, astian pinta-alan ollessa noin 40x55cm. Pakkauksessa kalkkunan rasvapitoisuudeksi mainittiin 1%.
Onko fineli väärässä?
Mites joulukinkku? Hifisti tottakai poistaa pintarasvan/-nahan ennen paistopussiin työntämistä.
Justiin vetäisin kalkkunan uunista ja huomattavasti "kuivemmalta" vaikuttaa tuo rintavarustus. Veikkaisin, että rasvaa kypsässä lihassa max 5%, jos sitäkään.
Siivet, koivet sekä selkäpuoli toki erikseen.
Onko kenelläkään heittää faktaa kehiin? Dieetti päällä ja kelailen tässä, että paljonko tuota uskaltaisi syödä.
By the way... ...6kg kalkkunasta jäi paistamisen jälkeen noin 2.5kg kypsää lihaa - luiden yms. jätteiden poiston jälkeen. Kypsennysaika oli noin 5h @ 150C ja paistopussissa tottakai. Tosin pussissa oli reikä josta ylimääräinen neste valui pois. Nesteen pinnalle jähmettyi alle 1mm paksuinen rasvakerros, astian pinta-alan ollessa noin 40x55cm. Pakkauksessa kalkkunan rasvapitoisuudeksi mainittiin 1%.
Onko fineli väärässä?
Mites joulukinkku? Hifisti tottakai poistaa pintarasvan/-nahan ennen paistopussiin työntämistä.