Kypsän kalkkunan/kinkun ravintosisältö???

Liittynyt
10.3.2006
Viestejä
34
Paljonkos muuten uunissa kypsennetyn kokonaisen kalkkunan lihassa on kaloreita. Fineli ilmoittaa kypsän rintafileen energiasisällöksi 177kcal/100g. Mielestäni tuo vaikuttaisi olevan rankasti yläkanttiin, sillä rasvapitoisuudeksi kypsälle lihalle ilmoitetaan tuolla peräti 16%.

Justiin vetäisin kalkkunan uunista ja huomattavasti "kuivemmalta" vaikuttaa tuo rintavarustus. Veikkaisin, että rasvaa kypsässä lihassa max 5%, jos sitäkään.

Siivet, koivet sekä selkäpuoli toki erikseen.

Onko kenelläkään heittää faktaa kehiin? Dieetti päällä ja kelailen tässä, että paljonko tuota uskaltaisi syödä.

By the way... ...6kg kalkkunasta jäi paistamisen jälkeen noin 2.5kg kypsää lihaa - luiden yms. jätteiden poiston jälkeen. Kypsennysaika oli noin 5h @ 150C ja paistopussissa tottakai. Tosin pussissa oli reikä josta ylimääräinen neste valui pois. Nesteen pinnalle jähmettyi alle 1mm paksuinen rasvakerros, astian pinta-alan ollessa noin 40x55cm. Pakkauksessa kalkkunan rasvapitoisuudeksi mainittiin 1%.

Onko fineli väärässä?

Mites joulukinkku? Hifisti tottakai poistaa pintarasvan/-nahan ennen paistopussiin työntämistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No ei voi kyllä pitää paikkaansa nuo ravintoarvot mitenkään. 16% rasvaa, ei ikinä! Lähempänä 1,6% on se arvo.
 
No ei voi kyllä pitää paikkaansa nuo ravintoarvot mitenkään. 16% rasvaa, ei ikinä! Lähempänä 1,6% on se arvo.

Jep, etenkin kun uunissa kypsennetyn porsaanfileen energiasisällöksi ilmoitetaan tuolla 169kcal. Eiköhän tuo kalkkuna ole keveämpää. Etenkin kun ottaa huomioon, että kypsensin sen "rinta ylöspäin" eli rasva ja nesteet eivät ole paiston aikana valuneet ja imeytyneet rintaan vaan päinvastoin.

Referenssinä voisi mainita, että lidlin kypsät - pakastekalkkunafileet sisältävät pakkauksen mukaan 104kcal per 100g. Niissä on toki enemmän nestettä kuin tuossa, mutta ero ei mitenkään voi olla paljoa yli 10%.

Siivissa ja koivissa voisi hyvinkin olla lähemmäs tuo 170kcal, mutta tuskin niissäkään. Kypsää rintaa tuosta muuten tuli tasan 1200g ja koipea/siipeä/"selkälihaa" yhteensä about samanverran (~1300g).

Voi toki olla niin, että kalkkuna kuivuu uunissa enemmän kuin sika, mikä selittäisi suuremman kalorimäärän. Fineli siis ilmoitti, että kypsässä kalkkunassa olisi protua peräti 37g per 100g ja rasvaa 3.1g. Saattaapa pitää paikkansa...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom