Olen samaa mieltä Elun kanssa siitä, että kannattaa hommata joku näyttämään miten liikkeet tehdään oikein. Valmentaja rokkaa tässä asiassa. On vähän hankala antaa netin kautta mitään tarkkoja ohjeita, kun ei näe toisen fysiikkaa tai siinä olevia puutteita. Saat myös väärällä tekniikalla paikat helposti rikki, ja silloin voi yleisurheilut ainakin hetkeksi unohtaa. Saliohjelmaan sisällyttäisin myös yhtä tärkeänä lihashuollon, eli aktiivisen venyttelyn, hieronnan ja muun lihaksia ja lihaskalvoja manipuloivan aktiviteetin. Varsinkin yleisurheilijalle tämä on tärkeää.
Pikajuoksua ja pituushyppyä harjoittelevan ohjelmaan laittaisin koko takaketjua sekä hermostoa aktivoivia ja lihasta kasvattavia moninivelliikkeitä. Osan liikkeistä voisi tehdä räjähtävästi. Sopivia liikkeitä voisivat olla esimerkiksi askelkyykky/etukyykky -yhdistelmät, maastaveto ja sen variaatiot, rinnalleveto ja tempausvala. Tämän lisäksi plyometrisiä harjoitteita, eli hyppyjä erilaisin variaatioin. Koko ohjelma voisi olla yhdistelmä perusharjoitteita ja toiminnallisia harjoitteita. Toki ohjelma muuttuu ja elää koko ajan yleisurheilutreenien mukana (kausivaihtelut, nopeusvoima/maksimivoima/kestävyysvoima/koordinaatio...).
Jos taas haluaa puhtaasti massaa ja yleisurheilu evvk, niin ruokapuoli kuntoon ja melkein mikä tahansa perusohjelma muutamaksi kuukaudeksi. Sen jälkeen vasta katsotaan setti uusiksi.
Jos taas haluaa lihasta kiinteytymismielessä, sekä olla kesällä uimarantojen hot-ass-babe, niin toiminnallisen harjoittelun yhdistäminen naisellisia muotoja korostavaan kuntosaliohjelmaan hoitaa homman kotiin. Jos tässä on tuo yleisurheilupuoli vielä mukana, niin ruokailun merkitys korostuu entisestään.