Kokemusta on apua koulutukseen, mutta koulutus kuuluisi kuitenkin olla jos kuntosaliohjaajan nimikettä aikoo käyttää.Mielellään vielä lisenssikoulutus.
Kuntosalituntien ohjaajana voi toimia paikasta riippuen myös ilman koulutusta, mutta kuitenkin niin, että tietää suoritustekniikat vankan harrastuspohjan kautta.Itse alotin työharjoittelulla Imatran urheilutalolla ja olin melkeen vuoden ja sitten tuurailin hiukan satunnaisesti ja sitten pääsin reiluksi vuodeksi töihin ohjaajaksi salille ja työ alku aikoina kävin kuntosaliohjaajan koulutuksen ja lisää koulutusta luvassa.
Huomannut työssä, että 10-20v sitten saatu liikunnanohjaajan koulutus kuntosaliharjoitteluun on aivan riittämätön ja meni 6kk työharjoittelusta korjaillessa tekniikkavirheitä ohjatuissa ryhmissä, kun oli ohjattu väärin.Tyyliin ylätalja vedetään niin alas että tanko iskee joko polviin tai polvitukiin ja sen sellasta vastaavaa.
Koulutus sinäänsä on aika helppo, jos on harrastanut pitkään ja tietää mikä lihas tekee mitäkin ja keskittyy lihasten nimiin ja kiinnityskohtiin.
Mutta mutta koulutus on aika suppea ja koulutuksessa oli muutama ihminen jotka eivät olleet ikinä kuntosalilla harrastaneet mitään ja koulutuksen jälkeenkään nämä ihmiset eivät ole valmiita ohjaamaan yhtään ketään.Kuntosali harjoittelusta kiinnostunut ja sitä harrastava köyhtyy koulutuksessa kurssimaksun,mutta saa paperin käteen ja voi käyttää sanoa olevansa koulutettu kuntosaliohjaaja.Mitään uutta ei välttämättä opi,lähinnä omasta motivaatiosta johtuva kiinnostus oppia lisää kasvaa.