Onko kuivalihan tekijöitä palstalla?
Muistin viimeinkin olla oikeaan aikaan liikkeellä ja laitoin viikko sitten satsin kuivalihaa roikkumaan. Tulevana viikonloppuna laitan vielä toisen satsin. Tämä on jo kahtena keväänä ollut suunnitelmissa mutta unohtunut ja kelit ehtineet liian lämpimäksi.
Kävin siis hakemassa pari kiloa naudan kulmapaistia, jonka siivutin vaihtelevan paksuiksi siivuiksi. Leveyttä noin 5-7cm, paksuutta 2-3cm. Suolausta varten tein 6.5% suolaliuoksen. Lisäksi laitoin veteen sokeria 1% joka pitäisi auttaa siistin pinnan saamisessa. Ilmeisesti suola puskee helposti pintaan jos sokeria ei käytetä/suolauksen jälkeen huuhdella huolellisesti. Tästä seurauksena voi olla valkoinen härmä lihan pinnassa.
Annoin lihojen olla suolassa +3 asteessa 18h ajan. Tämän jälkeen huuhtelin ensin juoksevalla vedellä, jonka jälkeen käytin vielä 1% sokeriliuoksessa, kuivasin ja ripustin metallikoukkuihin.
Kuivauspaikkana toimii 2.krs lasitettu parveke jossa on kuitenkin kohtuudella rakoja joista ilma vaihtuu tehokkaasti. Parveke on etelän puolella ja lihoista suurin osa varjossa koko ajan mutta pari siivua saa kokeeksi myös suoraa auringon valoa. Tähän liittyy ainoa kysymysmerkki hommassa, meneeköhän liian lämpimäksi auringonpaisteella. Toissa päivänä auringon paistaessa keskipäivällä lämpötila nousi melkein 10 asteeseen. Muutoin keli on ollut viikon ajan erittäin hyvä, yöllä pakkasta -10 ja päivisin käynyt plussalla sen verran että lihat pääsee sulamaan eikä keloudu.
Neuvoja hommaan liittyen otetaan vastaan, koitan ottaa muutamia kuvia hommasta viikonloppuna. Tarkoitus on kuivata 3 viikkoa, eli parin viikon päästä pääsisi ensimmäisestä satsista maistiaisia ottamaan!
Muistin viimeinkin olla oikeaan aikaan liikkeellä ja laitoin viikko sitten satsin kuivalihaa roikkumaan. Tulevana viikonloppuna laitan vielä toisen satsin. Tämä on jo kahtena keväänä ollut suunnitelmissa mutta unohtunut ja kelit ehtineet liian lämpimäksi.
Kävin siis hakemassa pari kiloa naudan kulmapaistia, jonka siivutin vaihtelevan paksuiksi siivuiksi. Leveyttä noin 5-7cm, paksuutta 2-3cm. Suolausta varten tein 6.5% suolaliuoksen. Lisäksi laitoin veteen sokeria 1% joka pitäisi auttaa siistin pinnan saamisessa. Ilmeisesti suola puskee helposti pintaan jos sokeria ei käytetä/suolauksen jälkeen huuhdella huolellisesti. Tästä seurauksena voi olla valkoinen härmä lihan pinnassa.
Annoin lihojen olla suolassa +3 asteessa 18h ajan. Tämän jälkeen huuhtelin ensin juoksevalla vedellä, jonka jälkeen käytin vielä 1% sokeriliuoksessa, kuivasin ja ripustin metallikoukkuihin.
Kuivauspaikkana toimii 2.krs lasitettu parveke jossa on kuitenkin kohtuudella rakoja joista ilma vaihtuu tehokkaasti. Parveke on etelän puolella ja lihoista suurin osa varjossa koko ajan mutta pari siivua saa kokeeksi myös suoraa auringon valoa. Tähän liittyy ainoa kysymysmerkki hommassa, meneeköhän liian lämpimäksi auringonpaisteella. Toissa päivänä auringon paistaessa keskipäivällä lämpötila nousi melkein 10 asteeseen. Muutoin keli on ollut viikon ajan erittäin hyvä, yöllä pakkasta -10 ja päivisin käynyt plussalla sen verran että lihat pääsee sulamaan eikä keloudu.
Neuvoja hommaan liittyen otetaan vastaan, koitan ottaa muutamia kuvia hommasta viikonloppuna. Tarkoitus on kuivata 3 viikkoa, eli parin viikon päästä pääsisi ensimmäisestä satsista maistiaisia ottamaan!