Kuinka suuri osa paistorasvasta imeytyy annokseen paistettaessa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja luumu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
19.8.2003
Viestejä
857
Tulee varmaan hieman hankala kysymys.

Käytän ruoanlaitossa paistorasvana pääasiassa kylmäpuristettua rypsiöljyä. Olisi mukava tietää, että onko olemassa jotain kohtuullista tapaa arvioida sitä kuinka suuri osa rasvasta imeytyy paistettavaan annokseen ja kuinka suurelle osalle tapahtuu jotain muuta (haihtuu? jää pannuun?).

Eli jos paistaa jotain kiinteää, onko joku teistä arvioinut kuinka suuri osa tulee mukaan annokseen?

Ymmärrän toki, että jos tekee esim. keittoa ja aloittaa laittamalla rasvaa kattilaan, jossa kuullottaa sipulia ja lisää sitten loput tuotteet ja keittoveden niin keitossahan se kaikki rasva on. Mutta entä kiinteissä paistettavissa? Esim. erilaiset pihvit tms.
 
Jos pannun pohjalle tai lautaselle jää rasvaa kun ruuat on vedetty huiviin niin siitä voi ainakin päätellä jotain.

Ei ole syytä kuitenkaan olla huolissaan, vaikka kaikki "imeytyisi" ruuan sekaan ja kulkeutuisi vatsaan. Tuon rasvamäärän voi sitten huomioida päivän energiansaannissa ja jättää osan ( vaikka rahkaan tai tonnikalan sekaan lapioitavasta rypsäristä) pois.

*Edit: niin ja itse en millään tavalla arvioi käyttämättä jätettyä rasvaa. Jos ruokalusikallinen menee pannulle niin sitten se on ruokalusikallinen, vaikka jotain jäisi jäljelle paiston jälkeen.
 
Useimmissa paistoksissa riittää, kun sivelee leivinsudilla kevyesti sitä rasvaa pannun pintaan ohuesti. Jää minusta silloin merkityksettömäksi, jos siitä jotain ruokaan tarttuisikin, koska useimmista paistoksista irtoaa myös omaa rasvaa.
 
Nuo paineeseen perustuvat öljysumuttimet ovat myös varsin käteviä, spray-maisesti saa levitettyä pannun pinnalle ohuen rasvakerroksen, eikä sitä öljyä kulu juuri lainkaan. Toimii myös hyvin jos haluaa siihen ruokaan itseensä vähän makua esim. oliiviöljystä, erityisen näppärää salaatin kanssa.

Maksaa kai jonkun 10e tuollainen pumppupullo, mielestäni ihan ehdoton.
 
Nuo paineeseen perustuvat öljysumuttimet ovat myös varsin käteviä, spray-maisesti saa levitettyä pannun pinnalle ohuen rasvakerroksen, eikä sitä öljyä kulu juuri lainkaan. Toimii myös hyvin jos haluaa siihen ruokaan itseensä vähän makua esim. oliiviöljystä, erityisen näppärää salaatin kanssa.

Maksaa kai jonkun 10e tuollainen pumppupullo, mielestäni ihan ehdoton.

Noi pumppupullot on kyl käteviä.
Meillä kyl räjähti jääkaapissa tollasesta lasisesta pullosta pohja pois.
Ei kannata pumpata liikaa painetta.:rolleyes:
 
Noi pumppupullot on kyl käteviä.
Meillä kyl räjähti jääkaapissa tollasesta lasisesta pullosta pohja pois.
Ei kannata pumpata liikaa painetta.:rolleyes:

lol, sehän pitää tyhjätä paineista aina käytön jälkeen :)
 
Kyllahan tuo rasvan imeytyminen vaihtelee ruoan huokoisuuden mukaan - seka tietysti sen, miten suuri paistettava pala on. Toisin sanoen rasvassa paistetussa kananrintafileessa on vahemman rasvaa kuin paksussa ranskalaisessa perunassa on vahemman rasvaa kuin ohuessa ranskalaisessa perunassa lopputuotteen painoon suhteutettuna.
 
Back
Ylös Bottom