Kuinka paljon rasvaa päivässä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja marine
  • Aloitettu Aloitettu
BCAA-valmisjuoma -40%
Mulla tulee tänään näistä: aamupalalla maapähkinöitä, lounaalla ja välipalalla kirjolohta ja omegamunia (keltuaisissa rasvaa), iltaruualla kylmäpuristettua oliiviöljyä (kotimajoneesissa) ja varmaan hiukan lisää pähkinöitä.

Tekis ihan hirmuna mieli avokadoa, pitää varmaan kiitää kauppaan hakemaan sitäkin kaappiin. :kuola:

edit: Siru, jos lohessa on 11g rasvaa sadassa grammassa niin miten onnistut saamaan 150 grammasta lohta 24g rasvaa?! Lohitiiviste... hmmm... :lol2:

edit2: Jos se rasvojen syöminen tuntuu hankalalta niin että ottaa lusikalla öljyä pullosta, niin tehkääs tota majoneesia. Siihen tarvitaan 2 omega-munaa, 2dl oliiviöljyä (extra virgin maistuu läpi, vaalea varmaan sopis paremmin), 2tl dijon-sinappia ja suolaa/yrttisuolaa/grillimaustetta maun mukaan. Munat ja mausteet pistetään sauvasekoittimen korkeaan kippoon ja surrutetaan vähän ihan siellä pohjassa. Sitten lirutetaan muna-mausteseoksen päälle oliiviöljyä ohuena nauhana niin, että se öljy jää siihen pinnalle. Käytännössä pitäisi yhtä aikaa liruttaa koko ajan öljyä ja pitää se sauvasekoitin päällä (omilla kahdella kädelläni en ihan kyennyt tuohon). Vähitellen nostetaan sitä sauvasekoitinta sieltä pohjasta ja siinä vaiheessa kun sekoitin on pinnalla, painetaan se muutaman kerran alas-ylös ja tadaa - majoneesi on valmista! Säilyy jääkaapissa ainakin 2vk. Ja maistuu ihan törkeän hyvältä melkein minkä tahansa ruuan kanssa... esim. kanan rintafileen päällä jne!
 
PREZONE Stimulant free 625 g -40%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -33%
edit: Siru, jos lohessa on 11g rasvaa sadassa grammassa niin miten onnistut saamaan 150 grammasta lohta 24g rasvaa?! Lohitiiviste... hmmm... :lol2:

Enpä siis sitte enää luotakaan paljon kehuttuun kalorilaskuriin....Tai jos tarkkoja ollaan niin määrä oli 23,3g. Näköjään antaa eri arvoja lohelle...Vaikee mennä tässä tapauksessa sanomaan kun ei oo tuoteselostetta, että mikäköhän noista tässä tapauksessa paikkansa pitää.
 
Enpä siis sitte enää luotakaan kalorilaskuriin....Tai jos pilkulleen niin 23,3g.

Kyseessä taitaa olla kypsä tuote? :) Faidra puhui varmaan kypsentämättömän lohen rasvamäärästä? Toisaalta kyllä esim. joissakin Apetitin kirjolohisuikaleissa näyttäisi olevan 18 g rasvaa / 100 g.

Edit. Kalorilaskuri ei tosiaan ole erehtymätön ;) Ihmiset lisäilevät itse tuotteita sinne ja saattavat laittaa arvot kokonaiselle tuotteelle, vaikka pitäisi laittaa 100 gramman arvot ym.
 
Kyseessä taitaa olla kypsä tuote? :) Faidra puhui varmaan kypsentämättömän lohen rasvamäärästä? Toisaalta kyllä esim. joissakin Apetitin kirjolohisuikaleissa näyttäisi olevan 18 g rasvaa / 100 g.

Kypsäpä hyvinki.:)
 
Toisaalta kyllä esim. joissakin Apetitin kirjolohisuikaleissa näyttäisi olevan 18 g rasvaa / 100 g.

Voisko tässä olla kyseessä marinoidut suikaleet? Marinadeissahan on kyllä nimittäin rasvaa.

EDIT: Ja joo, tosiaan kannattaa olla tarkkana tuon kalorilaskurin kanssa.
 
Rasvan nautin yleensä aamupuurossa pellavansiemenöljynä & -rouheena. Päivän ruoissa - jos itse paistan - n. 1 rkl oliiviöljyä. Muuten en öljyjä lisäile, rasvaa, kun tosiaan tulee kaikista eineksistä (joita emme siis käytä ;) ) ja muista valmisvalmisteista ihan tarpeeksi muutenkin. :)

Keho.netin kalorilaskurin mukaan se olisi juurikin tuon n. 33g, n. 310 kcal. Siihen päälle vielä kaikkien ruoka-aineiden pienet rasvamäärät, niin ollaan jo aika optimaalisissa MINUN MIELESTÄNI mulle sopivissa lukemissa. (Ja esim. graavilohestahan - tai raejuustosta - sitä mukavasti tulee leivän päällä... Njam.:kuola: )
 
Mun perusruokavalio on erittäinki vähärasvanen ja kaapista löytyy hyvien rasvojen lähteeksi pellavansiemenrouhetta, kalaöljyä sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä. Aamupuuroon oon laittanut 1-2 rkl tota pellavansiemenrouhetta ja iltapalalla sitten ottanut 2 rkl öljyä (1+1). Onko ok? Tosin ku koulu taas alkaa ja niitten pöperöitten rasvapitosuuksista ei oo takuita (tietty aina katon terveellisimmän vaihtoehdon mitä löytyy) niin voi olla että ei noitten öljyjen kans "uskalla" enää noin paljoa läträtä vaan jää yhteen rkl:n/vrk.

Jotkuthan ottaa kaikki rasvat vasta iltapalan yhteydessä mut tuntuu että ois parempi jos keho sais rasvaa pitkin päivää (?) ja toi rouhe menee alas hyvin jo aamullakin. Vaikka eihän aamulla toisaalta kyllä tarvittais mitään ravintoaineiden imeytymistä hidastavaa efektiä.
 
Tosin ku koulu taas alkaa ja niitten pöperöitten rasvapitosuuksista ei oo takuita (tietty aina katon terveellisimmän vaihtoehdon mitä löytyy) niin voi olla että ei noitten öljyjen kans "uskalla" enää noin paljoa läträtä vaan jää yhteen rkl:n/vrk.

Yhä edelleenkin, se 40 grammaa on MINIMISUOSITUS. Ei siis maksimi, eikä optimaalinen määrä, vaan MINIMI. Eli kyllä uskoisin, että uskallat pari rkl öljyä päivässä ottaa edelleenkin. Uskokaa nyt jo, että rasva EI lihota yhtään sen enempää, kuin muutkaan makroravinteet!
 
Yhä edelleenkin, se 40 grammaa on MINIMISUOSITUS. Ei siis maksimi, eikä optimaalinen määrä, vaan MINIMI. Eli kyllä uskoisin, että uskallat pari rkl öljyä päivässä ottaa edelleenkin. Uskokaa nyt jo, että rasva EI lihota yhtään sen enempää, kuin muutkaan makroravinteet!

Uskotaan kyllä! Mutta öljystä menee niin paljon kaloreita huiviin että sitte ei saa syödä rahkaa ym "oikeeta" ruokaa niin paljon ;)
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Miten olisi järkevä nuo rasvat päivän mittaan vetää nassuun, jos treenaa pari kertaakin päivässä? Tykkään syödä rasvani pähkinöiden muodossa, mutta en ole vielä toistaiseksi keksinyt että mihin aikaan päivästä niitä olisi hyvä syödä jottei ne vaikuttaisi negatiivisesti suoritukseen/suorituksen jälkeiseen palautumiseen. Ja puhun nyt aerobisesta treenauksesta, vaikka tulee tuota salillakin välillä käytyä (oletan kuitenkin että mimmipuolelta kehtaa kysyä vaikka aerobinen onkin se mun juttu ;).
 
Tälle haluaisin kuulla perusteluja.

Hop, enpäs ole huomannut vastata. Väite oli siis se, että rasva kannattaa ottaa pääasiassa rasvaisista elintarvikkeista.

- Monityydyttymättömät rasvahapot (runsaasti monissa kasviperäisissä rasvoissa) ovat herkkiä hapettumaan. Ne säilyvät parhaiten solukudoksen suojissa, tuoreissa elintarvikkeissa.
- Kylmäpuristaminen säilyttää osan rasvaliukoisista vitamiineista, mutta kaikki sitä radikaalimmat öljyn puristamismenetelmät ja käsittelyt (puhdistaminen, deodorointi...) hävittävät rasvaliukoiset vitamiinit tehokkaasti. Vähärasvaisissa elintarvikkeissa niitä ei sitten ole luonnostaan. Eli vähärasvaiset elintarvikkeet + bulkkiöljy = niukka rasvaliukoisten vitamiinien saanti ravinnosta. En missään tapauksessa pidä vitamiinivalmisteita (tai vaikka joidenkin magariinien vitamiinilisiä, ihan sama juttu) ravinnosta saatavien vitamiinien veroisena. Orgaaniset molekyylit ovat niin mutkikkaita, kemiallisen rakenteen lisäksi kohdallaan on oltava myös molekyylin avaruusrakenne, mm. tästä syystä vitamiinivalmisteiden imeytyvyys on luontaisia vitamiineja heikompi. Imeytyvyysongelmat liittyvät myös siihen, että rasvan kanssa rasvaliukoiset vaan imeytyvät paremmin, tätä voi toki parantaa nauttimalla lisävitskut aterian yhteydessä. Jos lisävitamiineja tarvitsee, niin pillereitä parempi vaihtoehto rasvaliukoisille vitamiineille on wanhanaikainen kalanmaksaöljy. Tosin siinä taitaa olla lähinnä aata ja deetä, eet on saatava jostain muualta.

Margariinien ja kasvirasvasitäsuntätien huonoista puolista en taida tähän alkaa avautumaan :D .

Kyllä itsekin rasvaa käytän ruoanvalmistuksessa jonkin verran. Kylmäpuristettua kookosöljyä munakkaisiin ja wokkeihin, voita ja kp oliiviöljyä paistamiseen, kp oliiviöljyä ja kp pähkinäöljyjä salaatteihin ja esim. peston/majoneesin pohjalle. Mutta valtaosa tulee rasvaisista elintarvikkeista, kasviperäisten lisäksi myös normaalirasvaisesta lihasta (no syön kyllä vähärasvaistakin lihaa, mutta lihan rasvapitoisuus ei ole itselleni valintakriteeri, ostan sellaista mikä sapuskaan sopii), kalasta ja juustosta, jonkin verran hapanmaitotuotteista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom