- Liittynyt
- 27.9.2003
- Viestejä
- 3 202
- Ikä
- 42
Mulla tulee tänään näistä: aamupalalla maapähkinöitä, lounaalla ja välipalalla kirjolohta ja omegamunia (keltuaisissa rasvaa), iltaruualla kylmäpuristettua oliiviöljyä (kotimajoneesissa) ja varmaan hiukan lisää pähkinöitä.
Tekis ihan hirmuna mieli avokadoa, pitää varmaan kiitää kauppaan hakemaan sitäkin kaappiin.
edit: Siru, jos lohessa on 11g rasvaa sadassa grammassa niin miten onnistut saamaan 150 grammasta lohta 24g rasvaa?! Lohitiiviste... hmmm... :lol2:
edit2: Jos se rasvojen syöminen tuntuu hankalalta niin että ottaa lusikalla öljyä pullosta, niin tehkääs tota majoneesia. Siihen tarvitaan 2 omega-munaa, 2dl oliiviöljyä (extra virgin maistuu läpi, vaalea varmaan sopis paremmin), 2tl dijon-sinappia ja suolaa/yrttisuolaa/grillimaustetta maun mukaan. Munat ja mausteet pistetään sauvasekoittimen korkeaan kippoon ja surrutetaan vähän ihan siellä pohjassa. Sitten lirutetaan muna-mausteseoksen päälle oliiviöljyä ohuena nauhana niin, että se öljy jää siihen pinnalle. Käytännössä pitäisi yhtä aikaa liruttaa koko ajan öljyä ja pitää se sauvasekoitin päällä (omilla kahdella kädelläni en ihan kyennyt tuohon). Vähitellen nostetaan sitä sauvasekoitinta sieltä pohjasta ja siinä vaiheessa kun sekoitin on pinnalla, painetaan se muutaman kerran alas-ylös ja tadaa - majoneesi on valmista! Säilyy jääkaapissa ainakin 2vk. Ja maistuu ihan törkeän hyvältä melkein minkä tahansa ruuan kanssa... esim. kanan rintafileen päällä jne!
Tekis ihan hirmuna mieli avokadoa, pitää varmaan kiitää kauppaan hakemaan sitäkin kaappiin.
edit: Siru, jos lohessa on 11g rasvaa sadassa grammassa niin miten onnistut saamaan 150 grammasta lohta 24g rasvaa?! Lohitiiviste... hmmm... :lol2:
edit2: Jos se rasvojen syöminen tuntuu hankalalta niin että ottaa lusikalla öljyä pullosta, niin tehkääs tota majoneesia. Siihen tarvitaan 2 omega-munaa, 2dl oliiviöljyä (extra virgin maistuu läpi, vaalea varmaan sopis paremmin), 2tl dijon-sinappia ja suolaa/yrttisuolaa/grillimaustetta maun mukaan. Munat ja mausteet pistetään sauvasekoittimen korkeaan kippoon ja surrutetaan vähän ihan siellä pohjassa. Sitten lirutetaan muna-mausteseoksen päälle oliiviöljyä ohuena nauhana niin, että se öljy jää siihen pinnalle. Käytännössä pitäisi yhtä aikaa liruttaa koko ajan öljyä ja pitää se sauvasekoitin päällä (omilla kahdella kädelläni en ihan kyennyt tuohon). Vähitellen nostetaan sitä sauvasekoitinta sieltä pohjasta ja siinä vaiheessa kun sekoitin on pinnalla, painetaan se muutaman kerran alas-ylös ja tadaa - majoneesi on valmista! Säilyy jääkaapissa ainakin 2vk. Ja maistuu ihan törkeän hyvältä melkein minkä tahansa ruuan kanssa... esim. kanan rintafileen päällä jne!