Kuiduista

Wintikka

Jabba the Hutt
Mode
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
5 493
Ikä
55
Kaupunki
Stadi
Mitäs hyviä kuitulähteitä olikaan ja mitä mieltä ootte näistä:

1. "sydänystävä" vehnäleseet
2. Pellax - pellavasiemenrouhe

Kaloreita ei saisi olla liikaa. Suosituksia....
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noh, hyviähän nuo, ite syön ainakin noita sydämmen kavereita ja jotain pellavasiemenrouhetta, en kyllä merkkiä muista. Muita hyviä jossei loistavia on nyt ainakin itsellä joka aamun avaava kaurapuuro(jonka seassa vehnäleseitä), sekä tumma leipä(muuta leipää en syö), pähkinät, hapankorput...jne.
 
Itse olen sotkenut aamupuuroon "sydänystävä" ruisleseitä. Niissä on 39% kuituja ja kaloreita tulee 200kcal / 100g.
 
Wintikka luki ajatuksia, ajattelin just kysellä samaa asiaa. Pitäs dieetille nyt saada jotain vähäkalorista/hiilarista kuitupitosta tavaraa jotta maha pelittäisi kuten ennenkin. Ja mielellään sellasta joka ei maistu ihan järkyttävän pahalle.
 
Apteekista saatava Vi-siblin on itselleni toiminut parhaiten. Olenkin muutamassa threadissa jotain siitä maininnut. Yhteen aikaan otin sitä ja vehnänlesettä päivittäin. Jostain syystä se vehnänlese alkoi tökkimään. Nykyään otan aamulla pellavarouhetta ja illalla Vi-sibliniä. Onhan se kallista mutta tuntuu olevan vatsalleni ihan parasta.
 
Kovinta tavaraa taitaa olla apteekista saatava Guarem, 100% kuitua. Tosin liukenevaa sellasta, eli jos tarkoitus on suolen toimintaa edistää niin jokseenkin huono tuote.

Parempi tuote suolen toiminnan ja hintansa puolesta on Fibrex. Saa ainakin Citymarketista ja hintakin <5€ säkki. Ravintoarvot alla:

energiaa 255kJ/60kcal
proteiinia 10g
hiilihydraattia 17,3g (sokereita 4g)
rasvaa 0.3g
ravintokuitua 73g
natriumia 0.07g
kalsiumia 700mg
magnesiumia 130mg
rautaa 18mg
/100g

Maku helvetin puiseva, mutta menee yhdellä kulauksella alas kun vedessä liottaa. Rahkan seassa ei maistu juurikaan.
 
Kauralese. Tekee yhden ison lautasellisen puuroa (100g), niin tulee jo 18g kuituja.

Fibrexiä, pellavarouhetta ja vehneleseitä on kaapissa, mutta paljon mieluummin tulee puuroa tehtyä. Siihen kyllä noita muita voi hieman laittaa sekaan, jolloin kuituja tulisi jo yli 20g/100g.
 
Mites muuten, kun ite olen alkanut laittaa leseitä rahkan sekaan (onko se ok), vai pitäiskö leseet kypsentää jotenkin...tyyliin tehdä niistä puuroa yms.
 
katon omista purkeistani, kaurasleseessä kuitua 18g / 100 g, venhnäleseessä 48 g/ 100g.

Ei tarvi kypsentään mitenkään, vehnälesettä olen just rahkan sekaan heitelly, puol desiä menee 250 grammaan rahkaa ihan huomaamatta.

Mutta toisaalta... Kuituja saa yleensä riittävästi vihanneksista, esim. kaalit ja kookos. Löysään suoleen auttaa mulla pieni kuitulisä. Huvittaa hieman tuo "sydänystävä" -nimitys, lähinnä se on "suolen ystävä", mut se ei kai myy niin hyvin :)
 
En tiedä mitä merkitystä asialla on, mutta esim. kauraleseiden sisältämä kuitu on ns. vesiliukoista. Vehnäleseiden kuitu päinvastoin. Joku viisaampi kertokoon onko asialla merkitystä?

Viime kerralla löysin "suolenystävä" vehnäleseille korvaajan. Luomu vehnäleseet, vihreässä 300g paperipussukassa. Kuitua 56g / 100g ja samaa hintatasoa.
Toinen kuitupitoinen eines mitä tulee syötyä on ryvitan sesamnäkkäri (18/100). Jostain syystä näkkileipä ruvennu maittamaan ja tuo on helvetin hyvääkin.
 
Tuo Fibrex voisi olla oiva valinta aamupalaan. Vähentää vähän kaurahiutaleiden määrää ja laittaa tuota sekaan. Tuskin se siellä rahkan ja funlightin seassa paljon maistuu.
 
Jos en väärin muista niin näissä sisu salmiakki karkeissa on yllättävän paljon kuitua... :thumbs:
 
Eikös tuo kuitu ole juurikin hiilihydraattia, joka ei imeydy? Mietin vaan tuota vesiliukoista, että ei kait sen pitäs juurikaan liueta mihinkään, tai no, voihan se olla imeytymättäkin vaikka liukenisi...

eh...
 
Haffey sanoi:
En tiedä mitä merkitystä asialla on, mutta esim. kauraleseiden sisältämä kuitu on ns. vesiliukoista. Vehnäleseiden kuitu päinvastoin. Joku viisaampi kertokoon onko asialla merkitystä?

Eli ravintokuidut luokitellaan kahteen ryhmään, veteen liukeneviin ja liukenemattomiin. Liukenevia kuituja saa mm. kaurasta, marjoista ja hedelmistä. Liukenemattomia täysjyväviljasta.

Liukeneva kuitu lähinnä pienentää kolesterolia ja parantaa sokeriaineenvaihduntaa, liukenematon auttaa suolen toiminnassa. Eli molemmille on sijansa terveellisessä ruokavaliossa. Tässä yhteydessä kun dieetillä haetaan suolen toimintaan potkua on liukenematon kuitu hyödyllisempää.

Jos asia kiinnostaa enemmän on tästä Berardin artikkelista hyvä lähteä liikkeelle.
 
Rauta Reiska sanoi:
Jos en väärin muista niin näissä sisu salmiakki karkeissa on yllättävän paljon kuitua... :thumbs:
Joo, Sisu Xylitolissa on 17,9g kuitua per rasia, ja suurinpiirtein aski päivässä menee, suosittelen :thumbs: Sitten lisäksi vähän lesettä yms. pikkutilpehööriä.
 
Sydänystävän vehnäleseet ja Vaasan Maukas näkkileipä ovat täällä suosikkeja!
 
Joku kuitutuote pitänee ottaa käyttöön, kun kiristelee ja ketoilee, muuten tulee jumiähötys/suolitukos, eikä se ole hyvä. Vehnäleseet olisivat muuten hyvä, mutta se jauhetun pahvin maku ei nappaa (olen vuosien mittaan vehnäleseitä paljonkin syönyt ja sotkenut vaikka mihin). Tod.näk. kokeilen Fibrexiä sekä lisäksi paljon vihanneksia ja kohtuudella kauralesettä pitänee syödä, että saa liukenevaakin kuitua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom