Epäiletkö? On meinaan turhia kursseja täynnä.
Pitäis määritellä "turha." Sit pitäs määritellä kenelle ne on turhia, ja kenelle sitten vastaavasti todella hyödyllisiä.
Silti yli puolet kursseista on pakollisia ja vaikka et aio tiettyjä aineita kirjoittaa, joudut niitä silti opiskelemaan. Eikä kaikki ole edes hyödyllistä yleissivistävässäkään merkityksessä.
Uskaltaisin heittää, että kun kovin monella 15-18 vuotiaalla on vielä aika hakusessa palikat, niin se, että pistetään opiskelemaan asioita mistä ei tiedä olevansa kiinnostunut tai mistä ei tiedä vielä hyötyvänsä jossain välissä on vaan hyvä kestävän kehityksen kannalta. Jenkeissä toimii vitun hyvin tällanen "no opiskele mitä haluat jos haluat" -homma, jos oot yhtään seurannu...
Eikä nyt kannata alkaa jotain kitinää jonku näennäisen valtiovallan tms. robottimuotista, näen sen vaan tekosyynä sille ettei ole selkärankaa tehdä hommia. Itellä ei ollut, ja vituttaa _vitusti_ jälkeenpäin opetella asioita jotka olis helposti ottanu lukiossa haltuun.
Enkä sano tätä siksi, että olisin katkera huonosta koulumenestyksestä tai muuta vastaavaa. Keskiarvo 8:n paremmalla puolella ja aineet jotka aion kirjottaa ovat kiitettävissä.
Koen vain, että aikaa menee vitusti hukkaan ollessa mielestäni turhilla, joko itsestäänselvillä tai sitten muuten vain merkityksettömillä tunneilla.
Eli asiat jotka on sulle itsestäänselviä on niitä turhia asioita? Vai onko sulla sama keissi kuin mulla oli: Koetaan asian opittuna sitten että tiedettiin ne jo ennestään? Funtsin aina kun istuin jossain filosofian tunnilla että "turhaa paskaa" ku tuntuu että asiat on niin maalaisjärjellä pääteltäviä, mutta eipä se nyt yliopistotasolla olekaan yhtään iisiä yhistellä -ismit ja -logiat oikeisiin konteksteihin ja luoda siitä toimivaa (ja sovelluskelpoista) palettia.
Vai puutuitko vain tuohon marginaaliseen kirjoitusvirheeseen.. vittu
En, pois se minusta. En oo eri mieltä, etteikö lukemalla subjektiivisia biisitulkintoja vapaastieditoitavalta nettisivulta vois olla ihan sivistävää, mutta ne on irrallisia juttuja.
Mun henkilökohtanen tilanne on, että oon suht haavoittuvaisen opiskeluvaiheen viettäny susipaskassa Texasilaisessa opinahjossa, ja kun sit tulin lukioon suomeen en pysyny kärryillä, luonnollisesti, oikeastaan missään. Vasta nyt jälkeenpäin osaa arvostaa miten helvetin tehokasta suomalainen opetus on, kun kaveripiirissä/työkaveripiirissä on ihan helvetin fiksuja alta parikymppisiä kavereita jotka osaa keskustella todella laajasti politiikasta, aluekehityksestä, historiasta,
tieteistä jne..
Pointti siis oli, että verrata lukion tarjoamaa suht tiukan seulan (maailman kärkijoukossa) läpäissyttä järjestelmää johonkin avoimeen runoanalyysisivustoon on aika paksua.