Muistan kun yläasteellla oli n. 150 oppilasta niin tais tulla ihan omasta keittiöstä ne ruoat. Oli kyllä hotellitason ruoat verrattuna Lukion (842 oppilasta) aikaisiin ruokiin.
Koulullehan tulee ruuat puolivalmisteina ja eineksinä, jotka sitten lämmitetään. Ainuaa plussaa saa salaatti ja harvoin tuore leipä, joskus salaattiakaan ei ollu lukioaikana.
Noissa lukioruoissa on just vikana se, että proteiinilähteet ovat vaan aivan vitun säälittäviä. Einespullatkin, niitäki sais syödä pari lautasta ennenku ois tarpeeksi proteiinia (huom samalla tulee muuta paskaa ravintoa ja kaloria). Kalapuikot, 40% painosta jotain ihme kuorta, sisältö 60% jänteitä ja jotain ihme paskaa ja ehkä jotain kunnollista ehkä 10%. Jauhomuusiaki syöttävät.
Pinaattilätyt ja verilätyt ja lihapullat lienee kaikki tulevat atrialta.
Jos on kalakeittoa, niin se on oikeastaan perunakeittoa parilla kalapalalla. Piti aina lukioaikana onkia pokkana kalaa ettei alkanu vituttaan pelkän perunan maku.
Sit nuo pastaruuat ja lasagne, niissäki lihapuoli aivan säälittävä, varmaan reilu 30% painosta. loput kermaa ja valkosta pastaa jne.
Vaikka kouluruokalajit on pysyneet samoina iät ja ajat, niin niitten sisältö on muuttunu 2000 luvulla kokoajan paskemmaksi.
Puuropäivät, pinaattikeittopäivät, huhhuh. Noita sai koulussa aina kirota.
Eli kannattee juoda sitä maitoa, mieluiten rasvamaitoa! kevyttä tai rasvasta.
edittiä
Lähinnä ihmettelen sitä, että otatko oikeasti omat ruoat mukaan kouluun vaikka siellä saisi ilmaiseksi maittavaa ruokaa? Ja miksi sitä piimää/maitoa ei ole järkevä juoda?
Kuten muutamat ovat tässä tredissä jo puhuneet kouluruoan maun puolesta jne. Niin ei kukaan olekaan väittänyt että se olisi pahaa. Onhan kouluruoka jees makuista, mutta makrojakauma päin vittua, ja lisäaineita vitusti.