- Liittynyt
- 18.6.2007
- Viestejä
- 6 411
Mä käsitin, että tuossa oli tutkittu kaikki aikavälillä 8.12.2020 - 25.5.2022 kuolleet 12 - 29- vuotiaat, ja katsottu siitä aineistosta olisiko rokotusstattuksella merkitsevää roolia. Tähän tutkimuksen vastaus oli, että ei ole merkitsevää yhteyttä. Sen sijaan koronatartunta lisäsi kuolleisuutta, mutta toisaalta se teki niin riippumatta rokotusstatuksesta. Eli tutkimus tavallaan indikoisi samalla sitä että alle kolmekymppisten rokottaminen oli turhaa, mikä nyt on ollut jo tiedossa pitkään.
Kyllä mä ostan tuon tutkimuksen lopputuloksen, ja olen iloinen jos asia tosiaan on näin. Hyvä kuitenkin muistaa pari asiaa kun tuota lukee.
1. Tutkimuksessa käytetään pääosin tuota brittien ONS:n ja NIH:n dataa, mitä on youtubesissa pähkäilty ja kritisoitu välillä rankastikin:
View: https://youtu.be/sG2pZ3qDdqc
Eli onko data oikeasti kunnossa, ei voi tietää.. mutta ilmeisesti kyseessä on ihan sama datasetti kuin mitä julkisesti on saatavilla "All statistical data used in this study are available from the Office for National Statistics website."
Ehkä isoin ongelma just tää (en muista mainitaanko videolla), että kukaan ei tiedä onko rokotustiedot paikkansapitäviä missään tietokannoissa. Tätä dataa ei ilmeisestikään ole kerätty kovin luotettavasti, ja aika paljon ihmisiä on tutkimuksissa luokiteltu syystä tai toisesta rokottamattomiksi, vaikka todellisuudessa piikki tai piikit on otettu.
2. Tutkimus on jostain syystä rajattu päättymään toukokuulle 2022. ONS käsittääkseni julkaisi tilastoa "kuolleet rokottamattomat vs. rokotetut", mutta se lopetettiin vähin äänin juurikin toukokuuhun 2022. Ilmeisesti oli kääntymässä vähän niin kuolleisuudet rokotusstatuksen mukaan kääntyivät epäedulliseen suuntaan. Eli vähän ikävästi jää käsittelemättä loppuvuosi 2022, mikä on tunnetusti tätä ylikuolleisuuden aikaa.
Ei jaksanut lukea koko tutkimusta, oli melkosen painavaa tekstiä.
Tuommosta puutteita on listailtu: