• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kommentteja omakotitalon pohjapiirustuksesta

Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Juu huomasin tuon viestin myöhemmin...No kohta on maisema, mutta märkä käytävän lattia :D

Tietty näissä kommenteissa pitäisi huomioida myös se, että mikä ikäisiä muksuja on, kissa/koirat ym. Me tehtiin 2 kerroksinen talo. Alakertaan meikän työhuone, jonne menen kun kakarat ovat teini-iässä. Tulen pois sitten kun ovat muuttaneet kotoa :D

- - - Updated - - -

Ja kuten sanottu, sisäänkäynnin kun kääntää kodinhoitohuoneen puolelle, niin jää yksi "hukkatila" pois, kodinhoitohuone ei tarvi enää omaa sisäänkäyntiä ja vessa tulee lähemmäs ulko-ovea.
Meille laitettiin KH:seen oma sisäänkäynti + kurasyöppö ym. 7v aikana ei ole käytetty varmaan kertaakaan.
 
Liittynyt
14.11.2006
Viestejä
3 948
Komea talo tulossa! Projekti tulee olemaan sen verran iso ja arvokas niin suosittelisin ehdottomasti ottamaan yhteyttä arkkitehtiin jonka kanssa hiot pohjapiirutuksen kuntoon. Omassa projektissa käytin arkkitehtia juurikin konsulttina pohjapiirroksen viimeistelyyn. Hän kävi tontilla ja hioi talon pohjapiirustuksen kuntoon. Vaikka aluksi olinkin skeptinen niin ne 2-3 tonnia mitä arkkitehdille lopulta maksoin oli ylivoimaisesti koko hankkeen fiksuimmin käytetyt tonnit.

Omia huomioita:
- Yläpohja kun on pulpettimallinen niin mietittekö että tekisi sisäkaton myös vinona? Se tuo sisätiloihin avaruutta ja näyttävyyttä joka takuulla sopisi tuon kaltaiseen taloon. Tämä tietysti tuo lisää lämmitettäviä kuutioita, mutta ei loppupelissä edes ihan hirveän paljon. Miksi aluskatteena on muuten umpilaudotus ja huopa? Aika paljon edullisempi olis tehdä ihan normi aluskatteella. Katto on niin loiva että tulee ilmeisesti konesaumakate? Konesaumattu on sinänsä jo "tiivis" eikä sikälikään edes pakosti vaadi edes aluskatetta. Toki se on suositeltava laittaa.. Jos teette katon vinona, missä eristeet on kattopalkkien välissä saat iv-kanavat pidettyä läpösellä puolella eikä tarvi niitä tarvi eristää niin paljon. Lisäksi katon höyrysulkua ei tarvi puhkoa niin kanavien kohdalta. Jonkun koteloinnin se toki vaatii sisäpuolelle että saa kanavat piiloon.

- Keittiön kun tekisi avo mallisena niin se avartaisi tuota olohuone/keittiö/ ruokailutila osaa. Se on tietysti makuasia että haluaako sen avoimeksi, mutta mielestäni se sopisi talon tyyliin.
- Tuleeko kaikki väliovet seinärungon sisään liukuvilla ovilla? Ne on kieltämättä hienot, mutta hinta on vissiin aika suolanen ja rajoittaa sähköasennuksia. Kivitalossa kannattaa sähkösuunnitelmat olla ajoissa valmiina niin saa tarvittavat piuhat roilottua ja asennettua oikeille paikoille oikeissa työvaiheissa. Roilotyön vittumaisuudesta johtuen kannattaa suosia väliseinille tulevia sähköasennuksia.
- Takan paikka on lämmityksen kannalta huono kun se on tuolla aika nurkassa. Tunnelman luojana paikka toki on hyvä.
- Ikkunoita on niin paljon että niiden lämmöneristävyyteen kannattaa panostaa.
- Terassi on upea. Kannattaa sen kalustaminen miettiä jo nyt. Turha ulottaa ikkunoita alas asti niiden eteen tulee sohva tms.. Alas asti ulottuvat lasit täytyy olla molemmin puolin turva-lasia joka taas kustantaa ylimäärästä..
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Tuli muuten tuosta kylppäri/käytävä/lasiseinä (?) mieleen se, että kannattaa miettiä mitä haluaa ikkunoiden läpi esitellä. Asuntomessuilla oli kerran tuon kaltainen talo esillä ja siinä olohuoneen viinimaistajavieraat sai katsella talon läpi ikkunoista kuinka isäntä pesee vehkeitään kylppärissä ;)
 
Ylös