- Liittynyt
- 13.11.2006
- Viestejä
- 11
Tulipa tässä mieleen sellainen, että osaako joku sanoa miten nopealla aikavälillä ruokavalio(tai sen muutokset) vaikuttavat kolesteroliarvoihin?
Esim jos syön muuten suhteellisen siististi, käyn ennen kolesterimittausta ja sen paastoa (paastoarvot eli 10h syömättä ennen verikoetta) syömässä kunnon kebabin ranskalaisilla? Nouseeko "huonon" kolesterolin osuus tällöin? Tai vastaavasti hyvän osuus jos ns. viimeinen ateria ennen mittausta onkin vaikka lohta?
Mietityttää miten pitkän aikavälin muutokset näkyvät mittauksessa ja voiko tuollaisella yhden päivän syömisellä olla vaikutusta arvoihin? Tarkoitus ei ole manipuloida arvoja, kunhan olen aiheesta kiinnostunut - ja joo, söin sen kebabin ja huomenna on aamusta paastoarvomittaus
Osaisko joku kommentoida?
Esim jos syön muuten suhteellisen siististi, käyn ennen kolesterimittausta ja sen paastoa (paastoarvot eli 10h syömättä ennen verikoetta) syömässä kunnon kebabin ranskalaisilla? Nouseeko "huonon" kolesterolin osuus tällöin? Tai vastaavasti hyvän osuus jos ns. viimeinen ateria ennen mittausta onkin vaikka lohta?
Mietityttää miten pitkän aikavälin muutokset näkyvät mittauksessa ja voiko tuollaisella yhden päivän syömisellä olla vaikutusta arvoihin? Tarkoitus ei ole manipuloida arvoja, kunhan olen aiheesta kiinnostunut - ja joo, söin sen kebabin ja huomenna on aamusta paastoarvomittaus
Osaisko joku kommentoida?