shrimp
taistelurapu
- Liittynyt
- 9.8.2007
- Viestejä
- 667
Kokeilin tossa eilen tällasta ja voin sanoa että paras juustokakku mitä oon ikinä syönyt!
Baileys-juustokakku
Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
pari lusikallista sokeria (ei tarvitse)
Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin. (Pohjan voi halutessaan tehdä myös muunlaisista kekseistä taikka sitten vaikka ohuesta kakkupohjasta.)
Ja sitten se ihana täyte:
1 dl baileysia
400 g mascarponea (tai 250g mascarponea ja loput vaniljatuorejuustoa)
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
(1 vaniljatangon siemenet)
3 liivatelehteä
Annoin liivatteiden liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuotin ne kuumaan baileysiin. Sitten hämmensin jäähtyneen liivateliemen muihin aineisiin, minkä jälkeen kumosin baileys-tahnan digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa jokunen tunti ja nautitaan. Ja tosiaan Baileysiä ei tarvitse kuumentaa jos liottaa liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Hyytyäkin saa mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Tein myös tätä synttäreilleni ja ei kauaa nokat tuhissu. Oli muuten parasta kakkua mitä olen varmaan eläissäni syönyt! Mmm.. Voi kun olisi taas joku juhlapäivä.

