Kokkausketju, reseptit

Simppelit mätöt rulaa. Oma suosikkini on kauraylläri:rock:

Tonnikalaa 2purkkia paistin pannulle silleen et kerkee vähä lämpiämään/paistumaan
Aamulla kiireissä ylijäänyt kaurapuuro, fisujen sekaan pannulle. Pyörittele niin kauan et alkaa sekottumaan(mössöö)
Tähän pari kananmunaa sekaan, keltuaisineen. HUOM. älä anna munien paistua kokkeliksi vaan et liukenee mössön sekaan.
Levypois päältä, jotain maustettapäälle(esim oregano) ketsuppia lisäksi ja naamariin.
Näyttää ja haisee.. Jumalaiselta. Maistuu.. Brutaalilta
Määriä vaikea sanoa kun aina tulee erilainen läjä. TODELLA TÄYTTÄVÄÄ
Kylmäpuurolämpenee ja "sulautuu" nopeesti. Aikaa tämän atrian tekemiseen menee n. 5-10min
Kaurapuuroa kannattaa muutenkin hyödyntää, vaikka makaroonin ja riisinkorvikkeena.
 
Simppelit mätöt rulaa. Oma suosikkini on kauraylläri:rock:

Tonnikalaa 2purkkia paistin pannulle silleen et kerkee vähä lämpiämään/paistumaan
Aamulla kiireissä ylijäänyt kaurapuuro, fisujen sekaan pannulle. Pyörittele niin kauan et alkaa sekottumaan(mössöö)
Tähän pari kananmunaa sekaan, keltuaisineen. HUOM. älä anna munien paistua kokkeliksi vaan et liukenee mössön sekaan.
Levypois päältä, jotain maustettapäälle(esim oregano) ketsuppia lisäksi ja naamariin.
Näyttää ja haisee.. Jumalaiselta. Maistuu.. Brutaalilta
Määriä vaikea sanoa kun aina tulee erilainen läjä. TODELLA TÄYTTÄVÄÄ
Kylmäpuurolämpenee ja "sulautuu" nopeesti. Aikaa tämän atrian tekemiseen menee n. 5-10min
Kaurapuuroa kannattaa muutenkin hyödyntää, vaikka makaroonin ja riisinkorvikkeena.

Kuulostaa sellaiselle mitä ei tarjota vieraille :D
 
Komppaan Huppea. Toi oli koiran oksennuksen resepti.Tai ainakin kuuluisi "täyttäävät mätöt" ketjuun tms. No,katastrofi olisi valmis jos liittenä olisi ollut joku hämärä tärähtänyt kuvakin tuosta ....annoksesta...:lol2:
 
:wtf: Älkää nyt tyrmätkö! Kokeilkaa hyvät ihmiset. Nopee ja täyttävä.
Itte en pidä tonnikalasta ja kyl toi mulle ainakin uppoo. Töissä jätkät katteli sen näkösen et ois sitruuna persees kun söin tota herkkua. Kateellisia? Kylmänä ilman ketsuppia parempi. Voin mä kuvan ottaa, vähä niinkuin kaurapuuro mutta ehkä hivenen vaalean/keltaisen sävytteinen+punaista ala felix
Haju tossa ei ole mikään lumoava, mut ei oo lämpimäs rommissakaan ja silti porukka sitä kuppilois ja kotonansa juo vaikka haiseekin rapulapashalta.
 
Jos lähettiin tähän "kauhutarina"-linjalle niin jatketaan sitten sillä.

Ite tässä joskus pari viikkoa sitten kaverin kanssa kokkailtiin mökillä, ja sinne kattilaan laitettiin mitä löyty. Tais mennä mm:

Pastaa sienikastikkeessa (Pirkka)
Tonnikalaa prk (Öljyineen)
Makkaraa (grillattua ja "raakaa")
Mausteeksi vielä hiukan olutta(siis sörsselin sekaan) ja päälle sinappia pirusti.

Haju oli sanoinkuvaamattoman hirveä, mutta pöperöhän oli hyvää. Koko mökki pamahti paikalle haistelemaan, että mikä helvetti täällä haisee, mutta hyväähän siitä tuli.
 
Lihapyörykkä-setti.
Tämmösen kokeilun väänsin iltapalaksi isoon nälkään.
Lihapullat.webp

Lihapullat:
-400g 10% sika-nauta jauhelihaa (kevytjauheliha)
-mausteet:
-4 valkosipulin kynttä
-varovasti punaviini etikkaa (+omenaviinietikkaa)
-sokeria
-rakuunaa
-merisuolaa
-chilikastiketta

lisukkeet:
-pari porkkanaa
-sipuli
-proteiinipastaa
-salaattia yms. (purkkiparsaa..)

Sekoitetaan lihapulla-ainekset käsin jauheliha-pakkauksessa (paperi pois lihan alta)
ja muotoillaan pyöryköitä suoraan kuumalle pannulle.
Paistellaan aluksi hyvä pinta kuumalla pannulla ja jätetään kypsymään.

Laitetaan pasta kiehumaan ja pilkotaan sipuli ja porkkanat lihapullien sekaan reiluina paloina.
Porkkanat halki ja pilkotaan viistosti, sipuli puoliksi ja puolikkaat neljään osaan, ettei pehmene kuin aavistuksen kypsennettäessä.

Kun pasta on kypsää, huuhdellaan siivilässä ja ainekset kasataan lautaselle.
päälle chili-soossia ja tuoretta inkivääriä.. ...:kuola:
 
Saikulla edelleen ja tuore vauva talossa, jaksoin kuitenkin vääntäytyä hellan ääreen tekemään tuollaisen Pasta Carbonaran kera Camembertin.

carbonara.jpg


Kermaa pirusti ja sipulia + pekonia kastikkeeseen ja vähän mustapippuria.
Päälle noita perinteisiä rapeita pekoneita (noita tummia tuossa, tuli vähän liikaa), punasipulia ja parmesania. Tietty Camembertia tällä kertaa sekä persiljaa. Raaka keltuainen sekoitetaan pastaan ennen syöntiä.
 
Camembert on kyllä semmonen herkku, jota en pysty käsittämään. Ihan karmivaa juustoa. Tarttis vissiin harjoittaa makuhermoja, että toi sukka menisi nautinnolla alas.:D

Tein lihiksiä:

Täyte:

400 g jauhelihaa
puoli desiä riisiä.
sipulia.

Nuo kypsäksi ja sekaisin.

Taikina:

Vettä vajaat kolme desiä
Jauhoja niin, että taikinan voi vaivata kimmoisaksi
loraus öljyä.
Vähän suolaa.

Sitten vaan kaulitaan ohuita lättyjä, täytetään lätyt täytteellä ja taitetaan kiinni. Friteerataan kypsiksi, molemmilta puolilta ehkä tollaiset kolme-viis minuuttia, en ottanut yhtään aikaa. Sillä lailla, että pinta on mukavan rusehtava. Öljyn pitää olla kuumaa niin, että se porisee villisti kun sinne heittää lihiksen, muttei liian kuumaa, ettei öljy syty tuleen.

Vitun hyviä ja simppeleitä, mitä nyt vähän paskamaisia väsätä kun on vähän työlästä. Kymmenen kertaa parempia kuin kaupassa.

Parasta noissa on se, että niihin voi iskeä sisälle ihan mitä lystää.
 
Onkohan fonduepannulle reseptejä, jotka eivät olisi niin hemmetin rasvaisia?
Mies sai pannun joululahjaksi ja mietittiin tuleeko sille käyttöä...
 
Jos olisin bodari lähtisin Hupen luo korkeanpaikan leirille vetämään sikabulkkia:)
 
attachment.php


carbonara.jpg


Mitenkään analysoimatta ruokien paremmuutta, mutta onhan noissa kuvissa tietty ero..

Huppe. Viittis laittaa vinkkiä, miten saat noista kuvista niin "herkullisia".

Muuten tää ketju on tosi hyvä bongauspaikka.
 
Huppe. Viittis laittaa vinkkiä, miten saat noista kuvista niin "herkullisia".

Muuten tää ketju on tosi hyvä bongauspaikka.
Suurta aukkoa, oikea valaistus, sopivaa rajausta, kuvakulman valinta + hieman fotaria sekä esillepanon tärkeys. Eipä tuohon paljon voi vinkkejä antaa enempää :)
 
Ehkä maailman paras salaatti a.k.a. Kikherne-halloumi-salaatti

Tarvitaan:
- tomaatteja, joko puolitettuja kirsikka- tai siivutettuja isoja
- punasipuli renkaiksi viipaloituna
- kikherneitä
- halloumia siivutettuna n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi
- vihersalaatteja
- mausteeksi: oliiviöljyä, balsamicoa, yrttejä (basilika, oregano, rosmariini jne), suolaa, pippuria ja valkosipulia

Tehdään:
Sekoitetaan mausteet tomaatteihin ja sipuliin ja levitellään ainekset uunipellille. Paistetaan 225 astetta noin vartti. Kun paistos on valmis, kuumennetaan paistinpannu ja paistetaan halloumit molemmin puolin. Pannulle ei tarvitse laittaa öljyä tms. Revitään salaatit, kipataan tomaatit ja sipulit lautaselle, ripotellaan päälle kikherneitä ja lopuksi halloumit.

Kuvaa saa haukkua, mutta reseptiä ei :D
 

Liitteet

  • halloumi.webp
    halloumi.webp
    66 KB · Katsottu: 928
Voi että täällä on herkullisia ohjeita! Ja kiva kun ootte laittanut kuvia mukaan, ne herättää aina kiinnostuksen ja tekee mieli kokata itsekin :) Mulla onkin ensi vuonna tavoitteena alkaa panostamaan ruuan laittoon... ajattelin että voisin aloittaa tekemällä vaikka kerran viikossa (viikonloppuna) jotain hyvää ruokaa ja kokeilla ihan uusia reseptejä. Tästä ketjusta sainkin jo monta hyvää ideaa, kiitos erityisesti Hupen ja Anonymityn :) Etenkin noi aasialaiset ruuat saa veden kielelle :kuola:

Saisko näiltä konkareilta jotain vinkkiä, mitkä on sellasia mausteita, mitkä kannattaa hankkia keittiöönsä, kun aloittaa kokkailun ja haluaa metsästää uusia ja aitoja makuelämyksiä? Meillä on nyt vaan kaikkia tylsiä perusmausteita... mustapippuri, aromisuola, paprikamauste, oregano, basilikamauste (joo, ei korvaa tuoretta basilikaa mitenkään, huomattu on!), chilipippuri, kaneli, kanamauste ja curryjauhe. Kaikki jotain lidlistä ostettuja halpismaustepurkkeja, joihin päin Huppe ei varmaan kusiskaan :D Pippurit kannattais ilmeisesti jauhaa itse myllystä, kuin ostaa valmiiksi jauhettuja?
 
Saisko näiltä konkareilta jotain vinkkiä, mitkä on sellasia mausteita, mitkä kannattaa hankkia keittiöönsä, kun aloittaa kokkailun ja haluaa metsästää uusia ja aitoja makuelämyksiä? Meillä on nyt vaan kaikkia tylsiä perusmausteita... mustapippuri, aromisuola, paprikamauste, oregano, basilikamauste (joo, ei korvaa tuoretta basilikaa mitenkään, huomattu on!), chilipippuri, kaneli, kanamauste ja curryjauhe. Kaikki jotain lidlistä ostettuja halpismaustepurkkeja, joihin päin Huppe ei varmaan kusiskaan :D Pippurit kannattais ilmeisesti jauhaa itse myllystä, kuin ostaa valmiiksi jauhettuja?


Noh perus marketti maustehyllyllä pääse jo johonkin, IMO itse pyrin omistamaan 1kappaleen jokaista marketti maustetta. Valinnan varaa on ja lisäksi nuokkuva mauste hylly kannustaa kokeiluihin.
 
Mulla on aika tavalla mausteita, mutta harvaa niistä käytän vaikka kokkaan paljon. Itse en siis suosittele kaikkien kaupan maustehyllyssä olevien mausteiden hankimista, ellei niitä todella tarvitse, sillä nekin vanhenevat.

Itse olen pärjännyt melkoisen hyvin mustapippurilla (rouhe/myllystä, paras yleismauste), paprikamausteella, yrttimausteilla (basilika, meirami, timjami, rosmariini jne), currylla, sipuli- ja valkosipulijauheella, muskottipähkinällä, laakerinlehdillä, jauhelihamausteella, maustepippurilla, kanelilla, vaniljalla, rose- ja viherpippurilla...
 
Back
Ylös Bottom