Kokkausketju, reseptit

SAVUPORO-AURAJUUSTOKEITTO


6 hengelle

noin 300g savuporoa
noin 100-120g aurajuustoa
1 sipuli
12 dl vettä
5 dl kermaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
mustapippuria myllystä
(suolaa tarvittaessa, savuporo ja aurajuusto ovat suolaisia)

suurustamiseen:
n. 10 rkl maizenaa

Vinkkinä että jos ei aurajuustosta diggaa poron kanssa, niin sen voi korvata esim. yrtti- tai viherpippuri-Koskenlaskijalla tai vastaavalla sulatejuustolla.
 
Onnistuinpas sitten taas häsäämään jtn ihmeellistä keittiössä.. huoh. :jahas: Tarkotus oli tehä puolukkapuuroa ja ihan prikulleen ohjeen mukaan sen teinkin, mutta lopputuloksena oli epämääräistä puolukkavelliä (todella kaukana siitä kuohkeasta puurosta), joka vaatii ainakin kilon sokeria, että sitä vois kuvitella syövänsä (tai siis juovansa vaikka pillillä).. Kysymys kuuluukin, että saako tosta puolukkapuuron irvikuvasta enää millään jtn syömäkelpoista väännettyä? Opiskelijabudjetilla eläessä ei hirveemmin napostele heittää ruokaa pois.. :(
 
Keität sen huttus kasaan ja annat jäähtyä. Kun on jäähtynyt niin vedät sähkövatkaimella sitä niin pitkään että siitä tulee vaaleanpunaista (=vispipuuroa). Eiköhän toi sokerin ja maidon kanssa mene huiviin.
 
Hei, just niin tein.. jäähtyny on ja kaikkea, ei edes sähkövatkain saanu siitä mitään puuroa.. Miten onnistunkin pilaamaan niinkin simppelin ruuan.. voi elämä
 
Taispa löytyy mannaryynipussin kyljestä, tosin ainakin parissa keittokirjassa mitä miulla on, niin niissä on ihan samanlainen ohje.. Mites se menikään..? litra vettä, puolukoita joku kolmisen desiä, mannaryynejä puoltoista desiä, sokeria kans..
 
Siis lappapuuroa (varmaan jotkut vääräuskoiset kutsuu myös vispipuuroksi). En itse syö kun en pidä puolukoista, mutta kavereille olen usein tehnyt. Itse laitan enemmän ryynejä kuin pussissa olevassa ohjeessa on, lappapuuron saa notkistettua helposti jos meinaa mennä jankiksi. Ja puolukoista suurin osa on survottu niin sa kunnolla värin/maun irti. Teoriassa sunkin varsioon olisi voinut lisätä ryynejä ja keittää lisää miedolla lämmöllä.
 
Tekasin tommosta kanapastaa. Vähän pidemmän kaavan mukaan:

Koristepekonit:
50gr pekonia pienenä silppuna paistettuna RAPEAKSI. Aivan ruksavaksi rapsakaksi silpuksi.

Kastike:
100gr kanafilettä silputtuna (ei marinoitua)
1dl creme fraichea
1dl kermaa
3tl aiemmin mainitsemaani "rubia"
2 kynttä valkosipulia
2rkl Worchesterschire -kastiketta
1rkl hunajaa
1tl merisuolaa
0,5tl mustapippuria rouhittuna
0,5tl cayennepippuria
puolikas punasipuli silputtuna
50gr pekonia silputtuna
3 tuoretta herkkusientä silputtuna
2tl timjamia

Paistellaan kaikki ja sekoitellaan ja siirretään sivuun samalla kun noin 250gr Gourmet-pastaa kiehuu. Eli jotain käsintehtyä italialaista pastaa, ei mitään myllyn paras-paskaa. Tuorepasta käy myös. Pasta keitetään runsaassa vedessä jossa oliiviöljyä ja merisuolaa.

Otetaan valurautainen grillipannu jossa paistellaan:
3 tuoretta herkkusientä viipaleina (päädyt pois, voit käyttää ne edelliseen silppuun)
100gr kanafilettä ohkasina viipaleina
punasipulirenkaita noin 20kpl (voit käyttää keskustat sipulisilppuun ja ulommat renkaat tähän)

Noi maustetaan oliiviöljyllä ja mustapippurilla sekä merisuolalla ja hunajalla. Paistetaan KUUMALLA valurauta-grillipannulla ruskeiksi. Nostetan sivuun.

Kiehautetaan aiemmin keitetty kastike ja otetaan pasta pois liedeltä.
Laitetaan pastaa pastalautaselle ja kaadetaan kastiketta päälle. Ripotellaan "pariloituja" aineksia päälle sekä kuivattua/tuoretta persiljasilppua reilusti. Isosta parmesaanipalasta vuollaan perunaveitsellä ohkasia lastuja joita ripotellaan päälle. Päälle ripotellaan jo etukäteen tehdyt rapeat pekonisilput.

Lopputulos:

kanapastaa.jpg
 
aika nuukan näköinen annos, eihän tuosta tule kuin nälkä.
Niin tuleeki nälkä sillä on sen verran herkullisen näkönen annos.

Ite tein tänään hyvää jälkkäriä. Saksanpähkinöitä, hunajaa ja maustamatonta kreikkalaista jogurttia. Saksanpähkinät astiaan, hunajaa päälle maun mukaan ja jääkaappiin pariksi tunniksi tai pitemmäksi aikaa. Sitten kun on aika syyä ni ei muutaku lappaa hunajaiset pähkinät jogurtin päälle. Hyvin sopii yhteen kyllä hunaja ja maustamaton jugu:thumbs:
 
Voittajan valinta darra-aamiaiseksi:

breakfast.jpg


Eipä tuo selittelyjä tartte, persiljaa hieman päällä ja paahtoleipien päällä ketsuppia, molemmin puolin paistettu muna jossa keltuainen ehjänä, eli se valahtaa kivasti lautaselle kun munan rikkoo. :kuola:
Taustalla mausteet.


RÖYH! Just hotkaisin ton. :thumbs:

Pavuiksi ei sitten kelpuuteta mitään pirkka/euroshopper -sontaa vaan aitoa oikeaa Heinzia, hintakin on tosin 3-kertainen:
heinz_1.jpg

Tölkkikin on upea sisustuselementti keittiön avohyllyllä.
 
mun bravuurini on italiainen pastasalaatti/pasta.

n. 300 g keitettyä fusillia tai penneä (kuivapaino)
1 prk hyvälaatuisia vihreitä oliiveja (jos oliivit on kovin isoja, niin halkaise ne)
1 pkt hyvää, täysrasvaista fetaa
1 prk vihreää pestoa
1 iso valkoinen sipuli
1 ltk kirsikkatomaatteja (halkaistuna)

keitä pastat, kuivaa ja sekoita joukkoon melkein koko purkki pestoa. sekoita toisessa kulhossa sipulisilppu, feta, oliivit ja kirsikkatomaatit. yhdistä pasta ja muut ainekset. laita lasiseen astiaan esille ja päälle muutama tuore basilikanlehti.

(halutessasi lisää sipulisilpun joukkoon ensin maun mukaan tuoretta valkosipulia...)

ja miesruokaa tästä tulee kun paistaa mukaan marinoimatonta kanasuikaletta tai kunnon rintafileen ja viipaloi sen nätisti annoksen päälle lautaselle....
 
Lähinnä kuvaamisen innosta näitä ruokia kuvailen. Tänään söin ranskiksia:

ranskikset.jpg
 
HUNAJAISTA KANAKASTIKETTA PAPRIKALLA JA AURAJUUSTOLLA

(noin 6 hengelle)


500g broilerin rintafileitä tai filesuikaleita
1 punainen paprika
Aurajuustoa (voi jättää halutessaan pois)
2 dl kuohukermaa
8 dl vettä
3 kasvis- tai/ja kanaliemikuutiota
8-9 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
1 sipuli
valkosipulia
3-4 rkl juoksevaa hunajaa
Oliiviöljyä
Mausteita (paprika-, curry-, sipuli- ja valkosipulijauhe sekä mustapippurirouhetta)
Tuorebasilikaa
(Suolaa tarvittaessa)


• Kuullota sipulikuutiot ja valkosipulimurska. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja kypsennä hetki. Lisää joukkoon filepihveistä leikatut tai valmiit broilerisuikaleet. Mausta kypsät broilerisuikaleet
• Lisää joukkoon 8 dl vettä ja liemikuutiot sekä maizena. Kun kastike on saostunut, lisää joukkoon hunaja ja murennettu aurajuusto sekä kerma ja kiuhauta kastiketta hetki
• Lopuksi lisää kastikkeen joukkoon revitty tuorebasilika
• Lisukkeena voi tarjota pinaattituorepastaa sekä tuoretta patonkia



***

Kuullota sipulit ja kypsennä paprikakuutiot (itse kypsensin paprikakuutiot eri pannulla, mutta ne voi kypsentää myös samalla pannulla):

Broiskukastike004.jpg
Broiskukastike010.jpg



Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kypsennä sekä mausta ne:

Broiskukastike005.jpg
Broiskukastike008.jpg


Broiskukastike014.jpg



Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot ja maizena:

Broiskukastike015.jpg
Broiskukastike016.jpg



Kun kastike on saostunut, lisää joukkoon hunaja ja halutessasi aurajuusto:

Broiskukastike018.jpg
Broiskukastike022.jpg



Kaada joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehahtaa:

Broiskukastike025.jpg



Lisää joukkoon revitty tuorebasilika:
Broiskukastike013.jpg
Broiskukastike027.jpg



Nauti esimerkiksi pinaattituorepastan kera:

Broiskukastike028.jpg
 
Hyvän näköistä settiä Anonymityltä. Mainiota, kun on kuvatkin messissä :) . Itse ehkäpä keittäisin kerman kanssa kasaan, ja sitten suurustaisin tarvittaessa Maizenalla. Pitemmässä haudutuksessa paprikoita ei tietysti tarvitsisi freesata.
 
Back
Ylös Bottom