Tekasin tommosta kanapastaa. Vähän pidemmän kaavan mukaan:
Koristepekonit:
50gr pekonia pienenä silppuna paistettuna RAPEAKSI. Aivan ruksavaksi rapsakaksi silpuksi.
Kastike:
100gr kanafilettä silputtuna (ei marinoitua)
1dl creme fraichea
1dl kermaa
3tl aiemmin mainitsemaani "rubia"
2 kynttä valkosipulia
2rkl Worchesterschire -kastiketta
1rkl hunajaa
1tl merisuolaa
0,5tl mustapippuria rouhittuna
0,5tl cayennepippuria
puolikas punasipuli silputtuna
50gr pekonia silputtuna
3 tuoretta herkkusientä silputtuna
2tl timjamia
Paistellaan kaikki ja sekoitellaan ja siirretään sivuun samalla kun noin 250gr Gourmet-pastaa kiehuu. Eli jotain käsintehtyä italialaista pastaa, ei mitään myllyn paras-paskaa. Tuorepasta käy myös. Pasta keitetään runsaassa vedessä jossa oliiviöljyä ja merisuolaa.
Otetaan valurautainen grillipannu jossa paistellaan:
3 tuoretta herkkusientä viipaleina (päädyt pois, voit käyttää ne edelliseen silppuun)
100gr kanafilettä ohkasina viipaleina
punasipulirenkaita noin 20kpl (voit käyttää keskustat sipulisilppuun ja ulommat renkaat tähän)
Noi maustetaan oliiviöljyllä ja mustapippurilla sekä merisuolalla ja hunajalla. Paistetaan KUUMALLA valurauta-grillipannulla ruskeiksi. Nostetan sivuun.
Kiehautetaan aiemmin keitetty kastike ja otetaan pasta pois liedeltä.
Laitetaan pastaa pastalautaselle ja kaadetaan kastiketta päälle. Ripotellaan "pariloituja" aineksia päälle sekä kuivattua/tuoretta persiljasilppua reilusti. Isosta parmesaanipalasta vuollaan perunaveitsellä ohkasia lastuja joita ripotellaan päälle. Päälle ripotellaan jo etukäteen tehdyt rapeat pekonisilput.
Lopputulos: