Kokkausketju, reseptit

Kun kerran täällä on myös vinkkejä niin sitten minäkin perässä

Hirvenpaisti joka kuivuu:

hirvenpaisteja muutamaan otteeseen paistelleena huomasin että yksi keino estää lihaa kuivumasta on iskeä paistovaiheessa kylmästi paistin päälle sian läskiä. Jos ei läskiä ole, niin pippurilla maustettua voita ja tunteella. Hirvi kuivuu ihan järkyttävän helposti ja oikeastaan olisikin syötävä heti valmistuksen jälkeen, jääkaapissa se ei ainakaan parane...
 
PIPARINSAANTIRUOKAA A LA SIMBA

Alkuruokana hieman modattu cheviche:

joku 200g kuhaa tai siikaa
1 Sipuli
valkosipulia
5-7 tomaattia
yksi max kaksi tuoretta chiliä tai chilikastiketta
Tuore korianteri
n. 8 limeä
suolaa, sokeria
LU suolakeksejä
(vettä)

1. Pilko kuhta tai siika kuutioiksi ja nakkaa kulhoon. Purista limeistä mehu kalan päälle niin että kalat jäävät limemehun peittoon. Purista joukkoon 1 valkosipulinkynsi ja sekoita. Laita kulho jääkaappiin.

2. Laita vettä kattilaan ja odota kunnes kiehuu. Laita tomaatit kattilaan yhdeksi tai kahdeksi minuutiksi ja nosta pois. Tämän toimenpiteen jota hienot ihmiset kutsuvat kalttaamiseksi seurauksena tomaateista irtoaa kuoret lähes itsekseen.

3. Ota esille kulho. Halkaise jokainen tomaatti keskeltä ja purista niistä reilusti nyrkissä altaan päällä mehu pois. Pilko jäljelle jäänyt tomaatin liha pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Voit halutessa rääppiä tomaatin siemkodasta ylimääräiset kuidut/valkoiset hässäkät pois.

4. Pilko sipuli hienoksi, laita kulhoon

5. Leikkaa saksilla tai veitsellä korianteri silpuksi, laita joukkoon. Jos korianteri on iso voit käyttää vain puolet. Korianterinipun saa yleensä Prismasta tai K-supermarketista, lähikaupoissa sitä ei ole juuri koskaan.

6. Lorauta päälle chilikastiketta tai vaihtoehtoisesti halkaise tuoreet chilit, ota siemenet pois, pilko ja paahda pari minuuttia pannulla kunnes sopivan mieto (maista siis) ja laita kulhoon.

7. Suolaa, pari hyppysellistä sokeria ja kenties ripaus balsamicoa maustamiseen.

8. Laita kulho nro 2 jääkaappiin.

9. Odota n. 3 tuntia ja ota kalakulho jääkaapista pöydälle. Limen olisi tässä ajassa pitänyt helposti raakakypsyttää kala. Jos kala maistuu vielä raa´alta odota tunti lisää.

10. Kun kala on kypsää kaada siitä kaikki ylimääräinen limemehu pois. Ota myös toinen kulho pöydälle ja kaada siitä ylimääräiset tomaatista valuneet mehut pois.

11. Sekoita aineet keskenään, laita jääkaappiin vielä pariksi tunniksi ja tarjoile isosta lasista tai vastaavasta teelusikalla nautittuna ja suolakeksien kanssa syötävänä.

Pääruokana Salvialohta ja persiljamuusia kreikkalaisella pedillä:

1 ruukkusalaatti
1 punasipuli
2 mandariinia tai semmosta
1 Purjo
tökki kapriksia
vihreitä kivettömiä oliiveja
salviatahnaa (semmosta joka on lasipurkissa
craime fraichea
puolikas lohi
persiljanippu
4-5perunaa
kuohukermaa
voita
suolaa, sitruunapippuria
pari sitruunaa
tuore chiabatta tai patonki

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Laita vettä kiehumaan.

3. Kuori ja pilko perunat kylmään veteen odottamaan.

4. Pilko persiljanippu odottamaan.

3. Pilko purjo ja hienonna oliivit. Laita pannuun yhdessä kapristen kanssa ja paista kunnes purjot ovat pehmentyneet. Ota syrjään.

4. Laita puolikas lohi uunipellille. Laita lohen päälle maltilla suolaa, sitruunapippuria, hieman sitruunamehua.

5. Laita craime fraiche kulhoon. Lätkäise päälle kolme ruokalusikallista salviatahnaa ja sekoita. Sivele lohen yläpinta paksulti tällä tahnalla.

6. Laita aluksi tekemämme purjo/oliivi/kaprishässäkkä lohen ympärille nätiksi ringiksi ja päälle vähän sitruunamehua.

7. Laita lohi uuniin ja pilkotut perunat kiehuvaan veteen.

8. Lohi on valmista kun n. 25minsaa on kulunut. Kun 20 minsaa on kulunut kuutioperunoiden pitäisi olla kypsiä.

9. Survo perunat perunasurvimella tai vatkaimella jos haluat oikein hienoa muusia. Sekaan kuohukermaa niin paljon kuin tarvitaan ettei ole liian kiinteetä tai liian löysää, pala voita, silputtu persiljanippu ja suolaa noin teelusikallinen.

10. Ota iso leikkuulauta ja vedä leivinpaperilla oleva kala leikkuulaudan päälle, leikkaa saksilla ylimääräiset leivinpaperit pois ja nosta pöytään. Tarjoile valitsemasi leivän ja muusin kanssa.

ohhoh! vallan unohdin salaatin. tee se ihan ekaks kun rupeet tekee pääruokaa. revi salaatinlehdet kulhoon, sekaan puolikas punasipulista hyvin ohueksi siivutettuna ja mandariinit paloina. kastikkeeksi puolet virgin olive oljyä ja puolet sitruunamehua, n. 1/3dl riittää. siihen hieman suolaa ja mustapippuria ja sekoita salaatin joukkoon.
 
BROILERIVUOKA

-3-4 dl riisiä
-400 g broilerisuikaleita
-3 sipulia
-valkosipulia
-1 prk smetanaa
-1 prk ranskankermaa
-currya, mustapippuria
-150 g juustoraastetta (esim. Mozzarella)

1) Keitä riisi kanaliemessä
2) Kuullota sipuli ja valkosipuli, paista ja mausta broileri
3) Laita riisi ja broileri sekaisin voideltuun uunivuokaan
4) Sotke joukkoon smetana ja ranskankerma
5) Ripottele päälle juustoraaste
6) Paista uunissa, n. 175 astetta, n. 1/2 h
Nyt ois romut uunissa. Saapi nähdä, mitä tuosta tulee.. :jahas:
 
Täytetty broilerin filee


Aiemmissa postauksissa oli jo sivuttu aihetta, mutta tässä vielä yksi versio:

Broilerin rintafileitä, leikataan auki ja tungetaan sisään mozzarellaa, pestoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja (sellainen pyhä makujen kolmiyhteys ettei paremmasta väliä!).

Suosittelen asettelemaan täytetyt fileet niin pieneen vuokaan että ne pysyvät kiinni, täytettypuoli ylöspäin ilman tikuilla sulkemista. Ihan silleen tiukasti ripirinnan:) Silloin myös niistä irtoava liemi pääsee kostuttamaan muuten niin herkästi kuivuvaa lihaa.

Ja kuten huomasin, broilerin rintaleikkeitä kannattaa myös käyttää: ovat halvempia kuin fileiksi käsitellyt palat ja nahan luun irroittaminen ei ole vaikeaa. Saa siinä samalla leikkiä kirurgia jos lapsettaa. Ja minuahan lapsettaa kyllä!

Kokeilin ja tuli muuten aika maukas setti. Mitenköhän ton maun sais vielä maksimoitua? Tuntui että jotain pikkukikkaa vaatis vielä.
 
No ainakin siitä tulee rasvaista... :rolleyes:

Kerropa miten onnistui. Mun mielestä se on sellainen ihan ok perusmättö.

Hyvää tuli :). Kyllä mä kattelin, että on vähän härskit ainekset, mutta eihän tässä missään painonvartioissa olla. Tässä ruuassa kohtasi hyvin mun lempparit eli riisi ja kana.
 
LoikkAKokeilin ja tuli muuten aika maukas setti. Mitenköhän ton maun sais vielä maksimoitua? Tuntui että jotain pikkukikkaa vaatis vielä.

Ihan lonkalta, anna broilerin marinoitua pestokastikeessa tunnin pari?

Pari tuoretta basilikan lehtee voisi sävätyttää myös.
 
Oooohh mikä threadi. Kiitoksia tästä kirjoittajille. :haart: Pääsee heti bookmarkseihin ja parhaimmat reseptin ja koneelle talteen ja kokeiluun.
 
Löysin tällaisen mielenkiintoiselta vaikuttavan reseptin, jota en ole vielä itse kokeillut:


HÄRÄNLIHATASKUT VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ

1 lehtipihvi / ruokailija

Marinadi:
soijakastiketta
öljyä
grillausmaustetta
valkosipulia
hunajaa

Täyte:
vuohenjuustoa
yrttisekoitusta
hunajaa

1. Tee marinadi ja anna pihvien marinoitua siinä muutamia tunteja (tai yön yli)
2. Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia paria aikaisemmin ennen kuin alat paistamaan niitä
3. Sivele pihvit ohuella hunajakerroksella, laita pihvin päälle yrttisekoitusta ja vuohenjuustoa. Kääri pihvi rullalle ja laita rulla hammastikulla kiinni
4. Paista rullia paistinpannulla voissa hetken aikaa niin, että ne saavat väriä pintaan. Tämän jälkeen laita rullat uunivuokaan kasvispaistoksen päälle ja pidä niitä uunissa noin 20 minuuttia (?) 175 asteessa (kiertoilmauuni)



KASVISPAISTOS

Kesäkurpitsaa
Sipulia
Valkosipulia
Chiliketsuppia
(em. freesataan paistinpannulla öljyssä, maustetaan paprikajauheella ja hyppysellisellä suolaa)
Paprikaa
Noin ½ pussia pakastewokkasviksia
Marinoituja valkosipulin kynsiä
Tuoretta ananasta
2 rkl Pirkan mietoa salsakastiketta

1. Freesatut kasvikset sekä alla olevat raaka-aineet sekoitetaan keskenään.

(Ruoka on erittäin hyvää ja punaviinikastike sopii sen kanssa kuin nyrkki silmään)
 
Ja venäläisiä herkkuja:


HERKKUSIENI-JULIENNE

1-1,5 litraa tuoreita herkkusieniä (tai tatteja)
2 rkl voita tai öljyä
1 tl suolaa
3/4 valkopippuria
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 nippu persiljaa
2 dl smetanaa
1-2 tl vehnäjauhoja
1-2 dl juustoraastetta

1) Paista paloiteltuja sieniä paistinpannussa, jotta niistä haihtuu ylimääräinen neste
2) Lisää rasva, hienonnetut valkosipulinkynnet, silputtu sipuli sekä mausteet sienien joukkoon pannulle ja jatka paistamista vielä hetki
3) Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Lisää sitten smetana pieninä nokareina. Hienonna persilja ja ripottele se hautuvan ruuan joukkoon
4) Kaada sienimuhennos uuninkestävään tarjoiluastiaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta nopeasti uunissa ennen tarjoilua (10-15 minuuttia, 225 astetta)

Sienimuhennos sopii hyvin lisukkeeksi, blinien täytteeksi tai esimerkiksi kuhan tai muun kalan gratinoimiseen. Lisäksi kalan päälle sienimuhennoksen alle voi laittaa kovaksi keitettyä ja veitsellä hakattua kananmunaa.



STROGANOVINPIHVI (Bef-stroganov)

Vajaa kilo naudanfileetä tai mureaa sisäpaistia
10-15 maustepippuria
suolaa
100 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl smetanaa
1 tl väkevää sinappia
½ l lihalientä
tomaattisosetta

Leikkaa liha pari tuntia ennen ruoan tarjoamista pieniksi kuutioiksi ja ripottele lihakuutioille suolaa ja jauha myllystä maustepippuria.

Kuumenna vähän ennen ruokailua paistinpannussa 2 rkl voita ja ruskista vehnäjauhot voissa vaaleiksi. Lisää lihaliemi, sinappi ja hiukan pippuria. Kiehauta ja siivilä. Lisää kastikkeeseen smetana ja tomaattisose juuri ennen tarjoamista.

Ruskista erikseen lihakuutiot voissa, sekoita kastikkeeseen, kiehauta ja vie pöytään. Hauduta pitempään, jos liha ei ole tarpeeksi mureaa.



MANSIKKAJÄÄDYKE

4 dl mansikoita
100 g sokeria
1 tlk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria

Soseuta mansikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Hämmennä marjasose rahkan joukkoon, lisää sokeri. Lisää myös kermavaahto ja mausta seos vanilliinisokerilla. Lusikoi vaahto kylmällä vedellä huuhtaistuihin pieniin metallisiin leivosvuokiin/kakkuvuokaan ja jäädytä pakastimessa.

Kastele vuoat kuumaan veteen ja kumoa jäädykkeet jälkiruokalautasille/tarjoiluastialle. Koristele kokonaisilla marjoilla ja tarjoa kermavaahdon kera.



PELMENIT

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 muna
1/2 tl suolaa
Täyte:
350 g jauhelihaa
1 iso sipuli
suolaa, mustapippuria
½ dl vettä

1. Hienonna sipuli täytettä varten ja sekoita se jauhelihaan. Lisää mausteet ja vesi.
2. Sekoita vesi, suola ja jauhot tiiviiksi taikinaksi. Kaaviloi taikina ohueksi ja ota siitä juomalasin avulla pieniä pyörylöitä
3. Laita nokare täytettä jokaiselle taikinapyörylälle ja sulje se ensin puolikuun muotoon ja nipistä sitten puolikuun päät yhteen. Käytä pelmeneitä kylmässä, mieluiten pakastimessa ennen paistamista
4. Keitä piiraita suolalla tai lihaliemikuutiolla maustetussa runsaassa kiehuvassa vedessä noin 10 min., kunnes ne kohoavat pintaan. Tarjoile esim. voin, sinapin ja etikan kanssa.



GRATINOIDUT PELMENIT

Keitä pelmenit (itsetehdyt tai kaupasta ostetut) lihaliemessä. Laita ne voideltuun vuokaan, päälle smetanaa, jonka sekaan on jauhettu mustapippuria ja lopuksi päälle juustoraastetta. Laita vuoka uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa. Nam!


P.S. Pelmeneitä saa ostaa valmiina Helsingissä ainakin Itäkeskuksessa sijaitsevasta venäläisestä ruokakaupasta ja mahdollisesti Kalliossa sijaitsevasta eestilaäisestä kaupasta. Aikaisemmin niitä sai ostaa myös hyvin varustetuista ruokakaupoista pakastealtaasta. Pelmeneitä saa eri täytteillä (mm. sieni-, nauta-, lammas) ja ne ovat vähän kuin italialaiset raviolit.
 
Mausteiset banaanimuffinssit

150g voita
1½ dl sokeria
3 banaania
2 munaa
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
suklaamuruja ½ tai 1 levy

1. Sulata rasva, sekoita joukkoon sokeri ja banaanisose. Lisää munat. Lisää lopuksi muut aineet.

2. Paista 175 asteessa.

3. Jäähdytä.

4. Laita jäähtyneelle pinnalle sulatettu suklaa ja nomparelleja.

Ei voi muuta sanoa kuin. :kuola:
 
Perceleen arkipata

800g naudan jauheliha
1 pss pakastettuja sipulikuutioita
1 prk 3 juuston ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä (sinkut)
1 prk valkoisia tai chilipapuja (sinkut)
1 prk ateriakastike (Uncle Bens tai halvempi) maun mukaan, salsat on hyviä


Lisukeeksi 3-4 pussia riisinuudelia, 4-6 dl täysjyväriisiä, pussi rakettispagettia tai 2-3 pussia mummonmuusia.

Heitä j-liha ja sipuli pannuun ja paista, hakkaa j-liha hienoksi vaikka kahta lastaa käyttäen. Mausta suolalla, pippurilla ja mahdollisesti valkosipulilla. Lisää ateriakastike, ruokakerma sekä mahdolliset pavut ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa kuin valmistat lisukkeet. Lisää lisukkeet pataan ja sekoita. Anna seistä hetki ennen syöntiä. Jos laitoit papuja, syytä koiraa (ei toimi joka kerta).

Vinkki: riisin keitinveteen voi laittaa suolan sijasta/lisäksi lihaliemikuution tai soijaa makua tuomaan.

Ainesosina käytetään pakasteita ja valmiskastikkeita ajan säästön vuoksi, tarkoituksena tehdä helposti ja nopeasti paljon siedettävän makuista ruokaa. Kunnon ruokaa ehtii tehdä viikonloppuisin.
 
”CARPONARA”

Noin 300 grammaa pekonia
Sipulia
Valkosipulia
Öljyä
2 isohkoa maustekurkkua
½ lihaliemikuutio
2 prk kermaa
Mustapippuria
Kananmunan keltuainen
(suolaa tuskin tarvitsee, sillä se tulee pekonista, lihaliemestä ja masutekurkusta, mutta lisää myöhemmin jos tuntuu siltä)

1. Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli sekä valkosipuli, lisää pekonisilppu joukkoon ja paista hetken aikaa
2. Lisää joukkoon kerma sekä puolikas lihaliemikuutio ja keitä kastiketta hetken aikaa ”kokoon”
3. Lisää joukkoon maustekurkkukuutiot ja mausta kastike mustapippurirouheella tai myllystä jauhetulla mustapippurilla
4. Lopuksi lisää joukkoon keltuainen
5. Nauti kastike nauhamakaronin kanssa
6. Huippuruokaa krapulassa
 
Mitä hyvää katkaravuista voisi tehdä?:kuola: Itselläni on jostakin syystä katkarapujen valmistus aina johtanut siihen että ne on joko raakoja tai sitten kovia ja rapeita kuin raaka makaroni:D
 
Reilusti oliiviöljyä pannulle. Leikkaa valkosipuliskynsistä niin ohuita siivuja kuin suinkin saat. Katkaravut ja valkosipulit pannuun porisemaan ja vähän pippuria perään, ni hyvä tulee. Yksinkertainen on kaunista.
 
Tämä saattas joitain kiinnostaa:
http://mediaviikko.fi/ sanoi:
Sanoma teki ruokaresepteille sivuston
19.11.2007 - 08:30

Sanoma Digital on tuonut yhteisöllinen ruokasivuston ruuasta, leivonnasta ja ruuanlaitosta kiinnostuneille. Foody.fi kerää kotimaiset ruokablogit sekä verkon kiinnostavimmat ruoka- ja reseptilinkit.


http://www.foody.fi/
 
Väli- ja iltapalaksi:


MOZZARELLALLA, PESTOLLA JA OLIIVILLA TÄYTETYT SÄMPYLÄT

*Sämpylöitä (esim. leipomoiden myymälöistä ostetut kovakuoriset sämpylät tai näitä puolivalmiita, jotka itse lämmitetään uunissa, pehmeäkuoriset Muhkut jne. eivät ole niin hyviä tähän tarkoitukseen)
*Vihreää pestoa
*Salaatinlehtiä
*Mozzarella-siivuja
*Tomaattisiivuja
*Oliivisiivuja (mustia)
*Mustapippuria myllystä

Halkaisen sämpylä ja levitä molempien puolien päälle vihreää pestoa sekä oliivisiivuja. Laita toisen sämpylänpuoliskon päälle salaatinlehti, tomaattisiivuja ja Mozzarella-siivuja ja pyöritä päälle myllystä mustapippuria. Laita sämpylän toinen puolikas tähän päälle.
 
Mestareiden iltapala.

Resepti:
-1 Saarioisten_valmishamppari sis. 1 naudanlihapihvi
-1 Wilhelmin_a-luokan_makkara
-2 kananmunaa
-2 meetwursti-slaissia
-3 Polar_juustoa
-2 kultakalkkuna-slaissia
-2 lehtisalaatti-slaissia
-1 kokonainen sipuli
-Tujaus HPta, tabascoa ja mustapippuria.
-Plöräys ketsuppia
-Hyppysellinen rucolaa

Aineksia keitellään pannulla jonkin aikaa kunnes ne ladotaan päällekkäin uusrenesanssin tai talonpoikaisteeman mukaisesti. Nautitaan tarjoiluastiasta. Kyytipoikana kolmen tähden jallu.
 
Viimeksi muokattu:
Tervetuloa Xyrix:n kokkikouluun. Tänään opetan miten kädetön bodarikin saa aikaan herkkua nimittäin Paellaa. Resepetejähän on niin monta kuin kokkeja mutta itse pidän tästä ja on hyvää body safkaakin :whip:



Elikkäs elikkäs...yhden uroksen kertaruokintaan (pari lautasellista)

tarvitaan yllä olevat romppeet:
1dl tummaa riisiä (uncle bens 10min)
0.5dl oliiviöljyä (EI rypsäriä, hyi)
Pippuria + suolaa ja mahd. sahramia. + chilijauhetta + oreganoa
1 paprika ja pari chili palkoa (!)
0.5 purkkia tomaattimurskaa
2dl vettä
100g katkarapuja
200g maustamattomia kanasuikaleita
1 dl valkoviiniä (huom valkkari on tärkeä osa mutta ilmankin onnistuu)



Okei sitten toimitaan seuraavasti. Ruskista katkaravut ja kanasuikaleet pannulla (ei kanaa läpikypsiksi vielä!). Kanaa ruskistaessa laitat lorauksen öljyä ja pippuria + chilijauhetta sekaan oman maun mukaan. Katkaravut kanojen jälkeen mieluummin. Sitten ravut ja kanat erillisille astioille odottamaan. Seuraavaksi kippaat loput oliiviöljyt pannulle ja kuullotat riisit.


Tosi kulinaristi ottaa tietenkin chilit omilta viljelmiltä :whip:



Kun riisit on kuullotettu kippaat sekaan sekaan veden, valkoviinin, tomaattimurskan, pippuria, suolaa, chillijauhetta, oreganoa, pilkotut paprikat + chilipalot. Tilanteen pitäisi näyttää kuten yllä on. Huom! katkaravut + kana jää vielä odottelemaan parempia aikoja...Sekoittelet ja annan kuplia kevyesti noin 10min.




Sitten sekaan kanat ja tilanteen pitäisi näyttää about ylläolevan kaltaiselta. Sitten vain sekoittelemaan. Katkaravut jäävät vieläkin rannalle...Ja taas annat kypsyä kevyesti taas noin 10-15min, riippuen paljon on nestettä jäljellä!

Lopuksi lisäät kypsennetyt katkaravut sekaan ja keität vielä pari minuuttia.



Ok, lopputuloksen pitäisi olla jotain tämän kaltaista, tuosta satsista saa pari lautasellista minkä pistelee poskeen vielä ilman ähkyä. Juomaksi sopii valkoviini mitä on rusaasti vielä jäljellä mutta ethän juo kaikkea... :wtf: Juopottelun ehkäisemiseksi säästä loppu viini vaikka seuraavan päivän liha-aterialle tai jotain.

Sitten vain paellaa syömään :kuola::kuola::kuola: :5:

Sekaanhan voi lykkiä vaikka mitä ja kanan voi korvata naudalla ja katkarapujen kaveriksi voi laittaa simpukkaa jne. Ainoa mikä tässä on hieman vaikeaa on oikea nesteen määrä. Helposti tulee liian vetistä, ei tässä keittoa olla tekemässä. Omassa esimerkkissäni lopputulos on aavistuksen liian kostea. Tais tulla vettä loraus liikaa mutta eipä tuo vielä mitään. Nestettä voi helposti lisätä mutta liikoja on vaikea saada pois...
 
Back
Ylös Bottom