Kitaransoiton opettelu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
3.6.2003
Viestejä
1 246
Akustinen kitara on ostettu ja palo soittamaan on suuri :)
Eli miten kannattaa edetä opettelussa? Avoimia sointuja on vähän hinkattu ja niitä hinkataan koko ajan lisää. Mikä on seuraava askel, kun avoimet soinnut alkaa olemaan hallussa? Pitäisikö alkaa opettelemaan jotain ihan helppoja biisejä ja mitä tällaiset biisit olisi? Ja tarkoituksena oppia soittelemaan pop/rock biisejä omaksi iloksi ja naapureiden kiusaksi.

Pakkotoistollakin on varmasti paljon kitaran soittajia, joten kaikki vinkit opettelusta otetaan vastaan.
 
Orid sanoi:
Akustinen kitara on ostettu ja palo soittamaan on suuri :)
Eli miten kannattaa edetä opettelussa? Avoimia sointuja on vähän hinkattu ja niitä hinkataan koko ajan lisää. Mikä on seuraava askel, kun avoimet soinnut alkaa olemaan hallussa? Pitäisikö alkaa opettelemaan jotain ihan helppoja biisejä ja mitä tällaiset biisit olisi? Ja tarkoituksena oppia soittelemaan pop/rock biisejä omaksi iloksi ja naapureiden kiusaksi.

Pakkotoistollakin on varmasti paljon kitaran soittajia, joten kaikki vinkit opettelusta otetaan vastaan.
Kannattaa ottaa joku lastenlaulukirja esille ja aloittaa niistä. Ne on helppoja, kahden tai kolmen soinnun lurituksia. Näin on "helppo" opetella vaihtamaan sointuja lennosta. Tämän sanon ihan oman kokemuksen kautta. Hepokatti tais olla eka piisi minkä osasin kitaralla soittaa:)
 
Eaglesin Hotel California on helppo opetella.

1. säkeen nuotit
Bm, F#7, A, E7, G, D, Em, F#7

kertosäkeen nuotit:
G, D, F#7, Bm, G, D, Em, F#7

Jos ei tule mieleen miten joku F#7 soitetaan, apu löytyy täältä.
 
Joku helppo biisi soimaan ja haet biisin tabulatuurit netistä, sitten vaan soittelet mukana. Siinä oppii sormituksia hyvin ja rytmitaju+nopeus kehittyy.
Ite kävin vuoden verran kitarapiirissä opettelemassa klassista kitaransoittoa, muuten oon sitten ite opetellut kaikenlaisia biisejä soittelemalla.
 
Soita kuule mielummin jotain semmosta mistä oot kiinnostunut ja tykkäät. Jos joutuu aloittamaan soittoharrastuksen jollain hepokateilla sun muilla niin saattaa innostus lopahtaa. Tietysti jos joku Ynkky Malmsteeni on se mitä haluat harjoitella niin siinä tapauksessa kannattaa kyllä harjoitella hepokatti eka :D Itellä tais olla Nirvanan Smells like teen spirit se eka biisi minkä harjoitteli. Onneks sillon oli vielä "yksinkertanen" musiikkimaku. Ois saattanu lopahtaa soittoharrastus aika hätäseen jos ois Steve Vaita suoraan alkanu harjoittelemaan. Niitä sointuja kyllä kannattaa harjoitella kanssa ettei susta tuu "wannabealexilaihoheviotetiluttaja" ;P
 
Lataat Guitar Pro 5 ilmaisversion ja lataat siihen tabulatuureja. Pätevä ohjelma, helppo käyttää. Biisilistat kattavat, joten kaikenlaista löytyy mausta riippuen. Jos et tällä opi, et opi ollenkaan.
 
Mun mielestäni kannattaa tutustua pikkuisen teoriaan kanssa. Eli tiedtää mistä kohtaa otelautaa tulee mikäkin sävel ym. tollasta pientä, mikä helpottaa hahmottamista.

Mä olin tosi pitkään aivan sokea kaikille sointurakenteille ja tolle perustietoudelle, että mistä saa minkäkin nimisen äänen yms. Ikään kuin sokeana soittaisi. Ei sekään kyllä innostusta estänyt, pikkuhiljaa kun itse tajusi niin oli entistä makeampaa.
 
Barrésoinnut olis varmaan aika hyvä opetella. Ne kun on "liikuteltavia".
Jos viitsit sijoittaa johonkin yleispätevään kitaraopukseen, niin Suuri Kitarakirja ois varmasti erittäin hyvä vaihtoehto.

edit. niin ja yritä opetella biisejä kuuntelemalla niitä. Kehittää korvaa.
 
inflames sanoi:
Lataat Guitar Pro 5 ilmaisversion ja lataat siihen tabulatuureja. Pätevä ohjelma, helppo käyttää.
Jep,pätevä harjoitteluohjelma.Soundit vähän kornit mutta muuten ok.Vaikeita biisejä sillä on hyvä harjoitella kun tempoa pystyy muuttamaan ja muita soittimia mykistämään ja tiettyjä osia toistamaan peräkkäin.Näytölle saa nuotit,tabulatuurit ja otelaudan missä näkyy soitettavat sävelet.Itelläkin parikymmentä biisiä työn alla ja Guitar pron kanssa harjoittelen kotona.My songbookista ja Ultimate guitarista löytyy paljon Guitar pro-biisejä...
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Paljon on hyviä vinkkejä tullut. Suuri kitarakirja on ollut myös isona apuna harjoittelussa. Guitar Prota en ainakaan vielä havainnut kovin suureksi avuksi, koska en löytänyt mieleisiä biisejä, joita olisin ohjelmaan saanut ladattua.

Taidankin ottaa seuraavaksi jonkin lastenlaulukirjan ja treenata siitä vähän helppoja biisejä. Sen jälkeen sitten jotain vaativampaa :)
 
Tosi tärkeenä pitäisin sitä et on tarpeeks malttia alussa ottaa perus asiat haltuun. leirinuotio rämppäilystä siirtyminen Metallican Enter Sandmaniin on varmasti houkuttelevaa mutta alkumetreillä oikominen reeneissä aiheuttaa paljon turhaa duunia myöhemmin. joku ihan perus scaala kehiin ja sillä reenaamaan oik/vas käsi koordinaatiota, plegun jämäkkää käyttöä ja koko ajan korva tarkkana että soinnut ja äänet on puhtaita ja jos vaan mahdollista metronomi mukaan reeniin. Hahdon Kain sanoja lainatakseni
"virheiden toisto reeneissä tarkoittaa virheiden toistoa soitossa". alku aina vähän tökkii ku taidot ei vielä riitä omiin suosikkibiiseihin mut ku hommaa hyvän pohjan ni sen jälkeen on helppo puikottaa mitä vaan.
 
Hyvä apu oman kitaran soiton opettelussa oli aikoinaan se kun opettelin barrésoinnut ja blues skaalan :)

Noilla sai jo aika paljon kaikkee kivaa rämpyteltyä omasta päästä, ja blues skaala on varmaan yks helpoimmista oppia. Niistä oli sitten helpompi siirtyä sinne vaikeampien kappaleiden kimppuun.
 
Bluesskaala ja pentatoninen molli kannattaa ensimmäiseksi skaaloista opetella.Käytetyimpiä skaaloja.Vaikka soitan hardrockia ja heviä enimmäkseen niin bluesskaalan opettelu toi hyvät työkalut soitteluun.Skaalatuntemus auttaa tietämään mitä säveliä voi kappaleessa soittaa ja mitä tulisi välttää.Se vaan että aina ei mene biisit skaalojen mukaan.Johtuneeko siitä että kappaleen tekijä ei ole tuntenut musiikin teoriaa.:) Hendrixilläkin meni mollit ja duurit ja skaalat ihan sekasin samassa biisissä.Taisi olla tarkoituskin.Mutta kuitenkin yleisesti ottaen skaalojen soittelu hyvää harjoitusta ja oppii tuntemaan otelautaa paremmin...
:david:
 
Blues ja Pentatonin molli on aika kätsyjä skaaloja juu, mutta ei tosiaan kannata ihan vain niihin turvautua. Mun mielest esimerkiksi Dimebag Darrel osas ottaa blues- ja pentatonisesta skaalasta "kaiken" irti. Helvetin tyylikästä tiluttelua. Sitten kun menee noi jo ihan kätsysti niin mie aloin harjoitteleen muutamaa espanjalaista (emmie tiiä mitä ne oikeelta nimeltään on) skaalaa. Niistä sai mukavan lisän soitantaan.
Mie aloin soittaan siten että soittelin vaan kaikkee mikä kuulosti kivalta ja vasta kun alkoi tajuamaan kuinka mukavaa ja tärkeää soitto oli mulle niin aloin harjoittelemaan teoriaa. Periaatteessa kumpikin konsti (alusta asti teoriaa, vai vasta myöhemmin) on hyviä. Alusta asti harjoittelemalla osaa hommat suoraan ja ei ole virheille nin altis. Myöhemmin teorian opettelu auttaa siinä ettei heti alussa rupia vituttaan se teoria osuus ja lopahda soitto siihen. Myös oivaltamisen löytäminen on kivaa kun aloittaa myöhemmin teorian harjoittelun. Tai sitten mä oon vaan vitun pallo :D
 
Jep.Pentatoninen käytössä melkein kaikilla hevikitaristeilla mutta moni ottaa bluesskaalan mukaan maustamaan soittoa.Eihän niissä paljon eroa ole mut ne muutamat välisävelet kuitenkin korva erottaa.Bändisoitossa skaalat auttaneet paljon.Jotain biisejä soitellessa joskus unohtanut miten biisin tietty kohta menee.No,soittanut skaalan mukaan improvisoimalla.Riippuen sävellajista.Kukaan ei koskaan oo huomannu mitään :)
 
jaksaisko joku kertoa pähkinänkuoressa miten guitar pro ohjelma toimii,tai laittaa linkki missä ohjeita.
pitäis alkaa verestämään taitoja ja sormen päitä.
 
Latailet jostain ensin sen Guitar Pro 5:n ja asennat sen ihan normaalisti kuin minkä tahansa ohjelman, sitten etsit vaikka googlen kautta siihen tabitiedoston (hakuun vaikka "biisin nimi guitar pro" niin pitäis löytyä jos kyseisestä kappaleesta yleensäkään on gp tabia). Lataat sen tabin ja avaat sen guitar pro ohjelmassa ja soitat mukana.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom