kirjat?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuuba-A sanoi:
Mitäs oikein suosittelisit, kun mun mielestä ainakin Dragon Lancet on parasta mitä oon lukenut tähän mennessä? On niitä muitakin tollasia sarjoja vähän selattu.

Parenpi on ehkä suositella kirjailijoita. Dragon Lancella on nyt mielestäni taas uutta annettavaa kun eri aikakausia ja rotuja on otettu tarkempaan käsittelyyn. Joten kirjailijoihin Perrin ja Knaak kannattaa tutustua. Raben Dhamon saaga on myös hyvä. Weis & Hicman tekee tietääkseni taas paljon töitä Dragon Lancen parissa. Heidän yhteistyönä syntynyt Kuolemanportti sarja kannattaa ainakin lukea vaikka ei kyseiseen maailmaan sijoitukkaan..siis jos et ole jo lukenut.
Oletko lukenut eeppisen fantasian peruskiviä? (tolkkien ja Eddings)
Entäs onko Forgotten Realms tuttu? Sieltä löytyy ainakin yksi lempikirjailijoistani eli R.A Salvatore, myös Cunningham on loistava kirjailija.
Näitä nyt on niin mahdottomasti ettei jaksa edes puoliakaan käydä läpi..

Oletko muuten tutustunut keltti fantasiaan(Kerr)? Tai sitten aikuisfantasiaan?
Kerro minkälaisesta fantasiasta pidät niin voin YRITTÄÄ neuvoa oikeaan suuntaan :)
 
TSH-on tullut luettua varmaan 5 kertaa ja aina siitä saa jotain uutta irti. On se vaan niin hieno kirja. Lisäksi kaikki muutkin keski-maan tarinat on tullut luettua, eli Hobitti, Silmarillion, Keskeneräisten Tarujen Kirja ja muut sälät... Yllättävää sinänsä, että en ennen noita kirjoja pitänyt ollenkaan fantasia aiheista...
Lisäksi muitakin herkkuja on tullut luettua. Suosittelen lukemsista kaikille. Hienoa hommaa... Harmi, että niin harva sitä tekee.
 
pari vinkkiä kesäksi

Tässä joitakin poimintoja laadukkaista kirjoista, inhoan lokeroimista mutta yleisesti ottaen tässä luettelemani kirjat ovat fantasiaa tai scifiä:

Orson Scott Card: Ender's Game (Ender), kuuluu trilogiaan joka on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Muut osat Xenocide (Kansanmurha) ja Speaker for the Dead (Kuolleiden puolustaja). Cardin henkilöt tuntuvat hyvin aidoilta, mitä ei voi kaikista (scifi)kirjoista sanoa.

Philip K. Dick: Scanner Darkly (Hämärän vartija). Dick kirjoittaa, tai siis kirjoitti, melko vainoharhaista tavaraa eikä tämäkään tarina tyylistä poikkea. Jos nimi ei ole muuten tuttu, ehkäpä kirjailijan teoksista isolla kauhalla ammentaneet niin ikään mainiot Total Recall, Blade Runner ja Minority Report kilauttavat kelloa. Toisin sanoen voimakasta ja älykästä tekstiä. Sisältävät usein myös jollei mustaa niin ainakin nilkkansa nyrjäyttänyttä huumoria.

Neil Gaiman: Smoke and Mirrors (ei suomennettu - vielä?). Yhdistelee kaikille tuttuja satuja ja myyttejä, historiaa ja fantasiaa ja saa aikaiseksi todella eläviä tarinoita. Kannattaa lukea myös Neverwhere (Maanalainen Lontoo), Stardust (Tähtisumua), American Gods (Unohdetut jumalat) ja Coraline (Coraline varjojen talossa). Jos pitää sarjakuvia vain lapsille sopivana viihteenä, jätä Sandman väliin; muuten juoksujalkaa kirjastoon tai kirjakauppaan, sillä kaikki tuntemani ajattelevat ihmiset ovat tästä aikuisille suunnatusta sarjakuvasta pitäneet. Myös kahden maestron, Gaimanin ja Pratchettin (herrasta lisää myöhemmin) yhteistyöstä syntynyt Good Omens (Hyviä enteitä) kuuluu kirjojen aateliin.

Adams Douglas: The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy (Linnunradan käsikirja liftareille). Tätä (klassikkoa) en viitsi kommentoida, jotkut rakastavat kirjan huumoria, toiset eivät. Itse nauroin yöt läpeensä. Ota selvää. Laiskoille lukijoille saatavilla netin syövereistä joskus kauan sitten radiosta tullut moniosainen mainio kuunnelma.

Terry Pratchett: Discworld-sarja, esim. Reaper Man (Viikatemies), Mort (Mort), Wyrd Sisters (Noitasiskokset) ynnä lukemattomat muut. Monen mielestä hauskinta fantasiaa tai kirjallisuutta ylipäätään mitä on ihmiskunnan historiassa kirjoitettu. Roina-Helena- ja Lampun henki-threadit tietysti poislukien. Pratchettilla on persoonallinen tyyli joka on vain kehittynyt sitten ensimmäisten Rengasmaailman tarinoiden. Tyyli lyhyesti sanottuna on sellainen, että kaikesta väännetään pilaa. Hyvällä, julmalla, hellällä, hauskalla maulla. Huom: alkuperäiskielellä kirjat huomattavasti hauskempia kieli- ja kulttuurieroista johtuen.

Ursula Le Guin: The Dispossessed. An Ambiguous Utopia (Osattomien Planeetta) - tässä kirjassa on oikeastaan teemana yhteiskunta ja anarkismi, mutta tarinan toimiessa monella tasolla näkökulman voi löytää lukuisista paikoista. Klassikkohan tämäkin taitaa jo olla, mutta ei ihminen mitään klassikkoja lue vaan kirjoja. Le Guin on kirjoittanut monta hyvää kirjaa, mainittakoon tässä The Left Hand of Darkness (Pimeyden vasen käsi) ja Maameri-trilogia.

Perinteisempää proosaa:

Gabriel Garcia Marquez: Rakkautta koleran aikaan
Tämän miehen kieli on kaunista ja kuvailevaa, tarina värikäs ja elinvoimainen - mitä muuta voi kirjalta toivoa. Niin tämä kuin Marquezin muukin tuotanto (Sadan vuoden yksinäisyys, Patriarkan syksy jne.) on tyylistä johtuen jonkin verran raskaampaa luettavaa kuin keskiverto suomalainen romaani, mutta tasoltaan silti erittäin laadukasta ja omaperäistä.

Umberto Eco: Ruusun nimi - tarina josta Annaud ohjasi onnistuneen elokuvan. Sijoittuu 1400-luvun munkkiluostariin jossa tapahtuu murha salaperäisissä olosuhteissa. Econ muutkin kirjat ovat hyviä, joskin toisinaan pitkäveteisiä. Jos tuntee vetoa mystiikkaan, salaliittoihin ja symboleihin, kannattaa lukea Foucaultin heiluri. Fantasiaan päin kallellaan olevat pitänevät kirjasta Edellisen päivän saari.

John Irving: Garpin maailma - tästäkin on tehty elokuva, en ole sitä nähnyt mutta tarina on humoristinen kuvaus naisesta joka päätyy (melkeinpä tahtomattaan) feministijohtajaksi ja naisen pojasta, josta tulee kirjailija. Kirja on täynnä persoonallisia ja omituisia ihmisiä, sattumia ja surkuhupaisia tapahtumia, sellaisia joista on vaikea päättää pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Minä nauroin, ja pitkään.

Herman Hesse: Narkissos ja Kultasuu - Kertomus elinikäisestä ystävyydestä. Hesse kuvailee ihmisen sisäistä maailmaa tarkkanäköisesti mikä tekee kirjan mielenkiintoiseksi ainakin analyyttisille ihmisille. On kirjassa toki ihmiskuvauksen lisäksi muutakin kuten hyvissä kirjoissa aina.

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi tällä kertaa. Mukavia lukuhetkiä! :kippis1:
 
Kausiluontoisesti tulee kirjoja luettua, kesäisin toki enemmän... Viimeisin oli Piano(elokuvan pohjalta kirjoitettu) ja Pottereita on mennyt niin suomeksi, kuin englanniksikin:)
 
tehdäänpä tällainen näppärä nosto tähän väliin. ironchefin stephen kingin tuotannon ylistävästä tredistä sain innostuksen kahlata pakkiksen arkistoja muistakin kirja-aiheisista tredeistä.

eli, minua itseäni kiinnostaa enimmäkseen fantasiakirjallisuus, olen aivan myyty david eddingsin tuotantoon. ajattelinkin udella, että tietääkö kukaan kirjailijoita, jolla on samankaltaista poikamaisen kuritonta ja huumorilla höystettyä tyylisuuntaa tekstissään? blacebo ilmeisesti oli fantasiakirjallisuuden kannattajia? :

Blacebo sanoi:
Oletko lukenut eeppisen fantasian peruskiviä? (tolkkien ja Eddings) Entäs onko Forgotten Realms tuttu? Sieltä löytyy ainakin yksi lempikirjailijoistani eli R.A Salvatore, myös Cunningham on loistava kirjailija.
Näitä nyt on niin mahdottomasti ettei jaksa edes puoliakaan käydä läpi..

Oletko muuten tutustunut keltti fantasiaan(Kerr)? Tai sitten aikuisfantasiaan?
Kerro minkälaisesta fantasiasta pidät niin voin YRITTÄÄ neuvoa oikeaan suuntaan :)

salvatoreen olen myös tutustunut, mutta eddings on silti rokrok. kaikenlainen informaatio aiheesta otetaan ilolla vastaan. :)
 
Ykkösluettavaa mulla TSH:n ja Linnunradan käsikirjan jälkeen on D.Eddingsin Belgarionin ja Mallorean tarut (molempia 5 kirjaa). Olen lukenut nuo kaikki monta kertaa.
Nykyään ei kyllä ehdi lukea ja sillonki kun ehtii niin on ilta ja nukahdan kyllä muutaman sivun luettuani. Että kauan menee yhessäkin kirjassa:D . Mitn raskasta en jaksa lukea edes.

Yks hyvä kirja tuli luettua viime talvena Kiannon "Ryysyrannan Jooseppi" :) .
 
Itse luin viimeksi yläasteella Agatha Christien kymmenen pientä neekeripoikaa. Tästä on aikaa nopeasti laskettuna noin 12 vuotta :david:
 
Lukemista tulee kyllä harrasteltua erittäin tiiviisti ja tosi monenlaista kirjaa löytyy hyllystä.
Tällähetkellä Sven Hasselin tuotantoa koitan kahlata läpi ja noin puoleen väliin olen päässyt. Kyseisten kirjojen "juonessa" on jotain syvästi mukaansa tempaavaa, kun kuolemaan tuomitut ihmiset sotivat vihaamansa aatteeen puolesta vain pysyäkseen hengissä. Huumori kirjoissa on aivan tuhottoman hauskaa vaikka pyöriikin lähes kokoajan tappamisen, ryyppäämisen ja naimisen ympärillä. Suosittelen ehdotomasti.
 
Dragonlancen ja Forgotten Realmsin maailma ovat kyllä toimivia, mutta useimmat niihin sijoitetut kirjat ovat rahat silmissä koostettua huttua. Weisin ja Hickmanin Dragonlance-kirjat olivat sentään vielä hyviä, nykyinen meno Raben yms. muiden söheltäjien kanssa on surullista luettavaa. Olettavatkohan oikeuksien omistajat (taitaa muuten lelujätti Hasbro nykyään omistaa oikeudet D&D -maailmoihin), että kaikki D&D-fantasiaa lukevat ovat 15-v. finninaamaisia kynäniskanörttejä, joille riittää vähän heppoisempikin materiaali?

Salvatoren Musta haltia- ja Jäätuulen laakso-trilogiat ovat Forgotten Realmsin ehkä parasta antia, mutta sen jälkeiset kirjat ovat painuneet koko ajan syvemmälle keskinkertaisuuden suohon. Monettako kertaa se Drizzt nyt kutookaan sapelien verkkoaan? Ovatko Drizzt & kumppanit taas x:ttä kertaa kohtaamassa ylivoimaisen vihollisen? Kuoleeko joku henkilö taas urheasti vain palatakseen elävien kirjoihin seuraavassa (tai sitä seuraavassa) kirjassa? Hohhoijakkaa. Tosin Salvatoren kirjat ovat ymmärtääkseni übersuosittuja, joten kai niissä on jotain hyvää vielä nykyäänkin?

Eddingsin Belgarionin ja Mallorean tarut kahlasin innoissani joskus läpi, mutta sen jälkeen ilmestyneet sarjat Eleniumin taru ja Tamulin taru eivät vakuuttaneet. Itse asiassa taisi tuo Tamuli jäädä kesken, kun oli koko ajan semmoinen tunne että olen lukenut jo nämä kirjat, niin samanlaisilta vaikuttivat Belgarioniin ja Malloreaan verrattuna. Eddingsin puolesta voin toki sanoa, että useimmat hänen kirjansa ovat viihdyttäviä, vaikkakin toistavia, paksuja ja kliseisiä (Belgarath, Polgara, Althalus...). Vaan yllätti se Eddings minutkin kirjalla Reginan laulu, joka osoitti miekkosen pystyvän tekemään muutakin kuin paksua fantasiasoppaa. Ei sekään kirja mikään mestariteos ollut, mutta viihdyttävä yhtäkaikki.

Voisin muuten ottaa vastaan suosituksia hyvästä fantasiasta (englanninkielinenkin materiaali käy), sillä alkaa olla jo vaikeaa erotella scheisseä laatukamasta. Esim. Robert Jordanin Ajan pyörä vaikutti aluksi hyvälle, mutta mies ei tajua vain lopettaa ajoissa. Joku jo Weisin & Hickmanin Kuolemanportti-saagan mainitsikin, se taisikin olla viimeisin isompi fantasiakirjasarja, jonka seuraavaa osaa odotteli malttamattomana.

Viime aikoina onkin tullut luettua jännäreitä ja actionia enimmäkseen. Andy McNab, Lee Child, Nelson DeMille, David Baldacci, David Morrell ja kumppanit alkuperäiskielellä ovat olleet lukemistonani. Tämäntyyppisiä kirjailijoita voisi myös suositella.

Hmm... En muuten rekisteröityessäni pakkikselle ikinä ajatellut, että kyselisin täältä lukuvinkkejä. Oli kai aluksi jotain stereotypioita tämän paikan kirjoittelijoista. ;)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Charles Bukowski - Naisia Täydellinen, piste.

Noam Chomsky - koko tuotanto Kovaa ja terävää kritiikkiä nykymaailmanjärjestyksestä uuden ajan anarkistin suusta.

William Burroughs - Nisti Harvoja taitavia amerikkalaisia.

Juha Vuorinen - Koko tuotanto Ainoa perin antipaskanti ansaitusti tunnetuin tuntematon suomalainen antitaiteilija.
 
lebanderi sanoi:
Juha Vuorinen - Koko tuotanto Ainoa perin antipaskanti ansaitusti tunnetuin tuntematon suomalainen antitaiteilija.

Tästä täytyy olla kyllä samaa mieltä. Aivan saatanan hauskaa luettavaa.
 
David Eddingsin: Belgarionin ja Mallorean tarut. Ihan loistavaa viihdettä, ei vaan voi jättää kesken.. :5:

Viimeksi taisin lukea Da Vinci koodin. Ja nyt on kesken Ajan lyhyt historia..
 
Aika moni on tuon Da Vinci -kkodin maininnut. Sisältöön sen kummemmin puuttumatta täytyy kyllä sanoa, että se suomennos oli jotenkin niin raivostuttavaa kieltä että heijastui jo henkilöhahmoihin, ts. kaikki vaikuttivat kaikkitietäviltä minäkertojilta. Tämän parissa muistin, miksi yleensä luen kaiken alkukielellä, jos osaan. Siis, tarina ok, toteutus... ngh.

Muuten tulee luettua aika lailla, kun on kirjallisuus pääaineena. Vapaa-ajallakin luen, vaikka osittain eri kirjoja. Pratchettista Anne Ricen ja Tolkienin kautta Minna Canthiin ja Shakespeareen uppoaa. Minä :haart: kirjat.

...joo, olen myös pleikkari- ja Star Trek -nörtti. Mihin maailma onkaan menossa?

PLUS: Jos haluat kirjoittaa fantasiaromaanin, lue Eddingsiä. Maailmassa ei VOI olla kliseisempää tavaraa. Toivoo nimimerkki "Hyvät yli-ihmisvelhot saa tappaa kenet haluaa, rumat murgot ansaitsevatkin kuolla kun ovat tyhmiä ja hyi".
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom