kirjat?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
ojuni sanoi:
Luin äsken tuon "Da Vinci Code" threadin, ja tuli mieleeni että mitäs hyviä kirjoja olette lukenut, lempikirjasi? Mä en ole ukenut juuri mitään noiden aku ankkojen lisäksi, niin jotain suositteluja olisi kiva saada jos vaikka tulis jotain luettua.

Carl Hiaasenin huumoridekkarit uppoaa kevyenä kesälukemisena. Suosittelen ainakin "Myyrän työtä" ja leffanakin vaikuttanutta Stripteas-teosta.
 
Ehdoton suosikkini kotimaisista kirjailijoista on Ilkka Remes, jonka kirjoja voin suositella kaikille. Taavi Soininvaarat kirjoja on myös tullut luettua, kun on kehuttu Remeksen tapaisiksi, mutta eivät mielestäni päässeet lainkaan samalle tasolle, vaikka olivat lukemisen arvoisia.
Ulkolaisista olen pitänyt John Grishamin kirjoista, mutta viimeisimmät eivät ole enää sytyttäneet niin paljon kuin uran alkupään tuotanto. Jossakin määrin toistavatkin toisiaan nuo Grishamit. Nyt luen tuota Da Vinci Koodia, kun sitä täällä kovasti kehuttiin ja alku on ainakin ollut varsin lupaavan oloinen.
Kovin paljoa ei ehdi lukeman, mutta silloin kun luen haluan lukea mahdollisimman hyviä kirjoja, joten ehdotukset kotimaisista ja ulkolaisista kirjailijoista, jotka kirjoittavat Remeksen tyylistä tekstiä, ovat tervetulleita.
 
Yksi hauskimmista lukemistani kirjoista on Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija. Waltarit on tullu luettua melkein kaikki, Sinuhe kestää useammankin lukukerran, pitäs varmaan taas lukea. Se Sinuhesta tehty elokuva on muutes tosi huono.

Paljon kohua aikoinaan herättänyt Hannu Salaman Juhannustanssit on myös lukemisenarvoinen. Luettuani jäin vain ihmettelemään, mikä siinä niin kummallista oli, että kirjailija sai syytteen Jumalan pilkasta.

Ulkomaalaisista tulee ensimmäiseksi mieleen scifi-klassikko Linnunradan Käsikirja Liftareille by Douglas Adams. Aivan mainio!! Jos joku muistaa Tohtori Sykerön (se lastenohjelma) niin sekin on Adamsin aikaansaannos.(oli pakko mainita, kun sen joskus hokasin) Tuolla jo aiemmin mainittu Papillon oli myös lukuelämyksenä erinomainen ja tässäkin tapauksessa elokuvaversio kalpenee rinnalla.

Jean Untinen-Auelin mammutinmetsästäjiä jne aloin lukemaan viime talvena, mut parin kirjan jälkeen alkoi olla niin tylsää, että en jaksanut kahlata koko sarjaa loppuun. Onko muilla kokemusta tästä sarjasta?
Sit joskus monta monta vuotta sitten luin aurinkoisena kesäpäivänä Salvador Dalin oisko ollu neron päiväkirja vai olikohan se sittenkin hullun päiväkirja, mut joka tapauksessa ainakin silloin se vaikutti mielenkiintoiselta.
 
Fantasiaa on luettu melkein koko elämä. Mikään muu kirjallisuus ei nappaa.
Nykyään myös suomentajat ovat ymmärtäneet ettei fantasia ole suunnattu lapsille. Tälläkin hetkellä kahlaan kahta eri kirjasarjaa. Suosittelen!
 
Blacebo sanoi:
Fantasiaa on luettu melkein koko elämä. Mikään muu kirjallisuus ei nappaa.
Nykyään myös suomentajat ovat ymmärtäneet ettei fantasia ole suunnattu lapsille. Tälläkin hetkellä kahlaan kahta eri kirjasarjaa. Suosittelen!

DragonLancea ehkä? ;)



:worship:
:kippis1:
 
Tuuba-A sanoi:
DragonLancea ehkä? ;)



:worship:
:kippis1:


Sitäkin, vaikka kaikki Dragonlancen maailmaan kirjoitetut kirjasarjat eivät olekaan parhaimmistoa. Suurin osa niistäkin kannattaisi lukea englanniksi.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Dekkarit/action

Mankell:n Wallander kirjat. On muuten kohtuullisen rujoa touhua.

- Kasvoton kuolema 2001 (1.p. 1993)
- Riian verikoirat 2001 (1.p. 1994)
- Valkoinen naarasleijona 2001 (1.p. 2001)
- Hymyilevä mies 2003 (1.p. 1996)
- Väärillä jäljillä 2001 (1.p. 1997)
- Viides nainen 2003 (1.p. 1998)
- Askeleen jäljessä 1999 (1.p. 1999)
- Palomuuri 2000 (1.p. 2000)
- Pyramidi 2002 (1.p. 2002)
- Ennen routaa 2003 (1.p.)

Guillou, Jan. Hamilton kirjat, äijämeinikiä.

Miksi hurreilla on noin penteleen hyviä kirjoittajia?

Fantasia:

Eddings, David. Mitä tahansa.
Salvatore, R.A. Forgotten realms trilogiat.
 
Blacebo sanoi:
Sitäkin, vaikka kaikki Dragonlancen maailmaan kirjoitetut kirjasarjat eivät olekaan parhaimmistoa. Suurin osa niistäkin kannattaisi lukea englanniksi.

Mitäs oikein suosittelisit, kun mun mielestä ainakin Dragon Lancet on parasta mitä oon lukenut tähän mennessä? On niitä muitakin tollasia sarjoja vähän selattu.
 
Keväällä luin noi harry potterit (englanniksi ja ainakin mun mielestä nimet on parempia englanniksi) kun kaverit piinas kun en ollu lukenu. Tällä hetkellä luen The Hotbbittia ja Tom Clancyn Rainbow Six kirjaa, molemmat englanniksi. kuten tuossa aiemmin, niin munkin mielestä kirjat on parempia alkuperäiskielellä, aluks on tietty vähän hankalaa, mut kyl se siitä. Jos vertaa vaikka tota Rainbow sixiä ja hobbittia keskenään, niin toi hobbit on varmaan 10 kertaa vaikeempaa englantia ja pitäis kuitenki olla lapsille suunnattu...
 
richard preston: tapaus kobra. Oli aika pirun kiinnostava kirja, kertoo miten virusta voisi käyttää terrorismiin.
Sinänsä pelottavaa, että toi voi olla tulevaisuudessa(lue: nytkin se on jo periaatteessa) mahdollista.
 
Itse en kyllä lue kirjoja juuri koskaan, mutta kerran innostuin lukeen sellaisen kuin Mötley Cruen törkytehdas oli aivan yli hyvä kirja suosittelen :5:
 
Liza Marklundin kaikki kirjat ovat aivan loistavia. Pakko lukea yhdeltä istumalta. Odotan joka vuosi uutta kirjaa ihan hulluna, ja ostan heti kun se tulee kauppoihin. Muita hyviä ovat tietysti Tolkienin teokset, loistavaa fantasiaa ja kerronta on tosi monipuolista. Samoin Dean Koontzin jännärit, varsinkin alkuperäiskielellä. Mistäs muista olisin tykännyt.. no, ei ihan kaunokirjallisuutta, mutta Viivi&Wagner naurattaa aina! Parhaimmillaan rentona viikonloppuaamuna, kun ei tarvitse nousta sängystä aikaisin vaan saa hekotella kaikessa rauhassa, visusti peiton alla, hassun possulin ja piikkitukkaisen tytön tempauksille :)
 
Kevyttä

Joo...hyviä kirjoja on tullu mainittua jo paljon mutta jos haluaa jotain kevyttä lukemista ja sen lisäks nauraa ihan kippurassa :lol2: niin noi Juoppohullun päiväkirjat (ja muutenkin Juha Vuorisen "tuotanto") on tosi hauskoja. Tämä tietysti vaatii sen, että pitää alapäähuumorista ja dokaussekoilumeiningeistä.
:kippis1:
 
Hienoimpia lukukokemuksia:

Waltari, Turms Kuolematon, Sinuhe ja kaikki muut historialliset romaanit
Kafka, Tuomio (eikös se tuon niminen ollut)
Linna, Tuntematon sotilas, Täällä pohjantähden alla
Dostojevski, Rikos ja Rangaistus
Eddings :shame:, Belgarionin Taru
Tolkiens, Taru Sormusten herrasta
Grisham, oikeastaan kaikki (kevyttä lomaluettavaa)
Gaardner, Pasianssimysteeriö
Hiaseen, oikeastaan kaikki (käsittämättön hauskoja)
Hobb, salamurhaajan oppipoika (ja ne loput trilogiasta)
Paasilinna (Arto), Ulvova mylläri, Onnellinen mies ja kultainen nousukas on omat suosikit...varsinkin uudet aika huonoja :/
Hotakainen, klassikko (klassikko jo syntyessään)
Remes, oikeastaan kaikki, kevyttä lomaluettavaa
Blyton, seikkailu-sarja (nuoruusvuosien ehdoton ykkönen)
Christie, Poirotit (kevyttä lomalle)
Valon kivi- sarja (en muista kirjailijan nimeä perkele)
Linnunradan käsikirja (en muista kirjailijan nimeä)
Matkalla (taas kirjailija hukassa)

jne...

Rakastan lukemista <3
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom