Keskustelua parhaasta painilajista!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HeelHook
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vapaapainissa saa tarttua jalkoihin, kreikkalais-roomalaisessa vain yläkroppaan.

Siinä mielessä krekossa esim. alasviennit on ihan helvetisti vaikeampia, kun double legit ja kamppaamiset ovat kiellettyjen listalla. Toisaalta alasvientien puollustaminen on sitten yksinkertaisempaa.

En myöskään sanoisi, että perinteiset painilajit ovat ylivertaisia. Ihan varmasti ne ovat paras pohja, sitä en kiellä. Kuitenkin väittäisin, että vapailla säännöillä pelkkää lukkopainia harrastanut voittaa pelkkää vapaapainia harrastavan. Toki tähänkin pätee se sama vanha sääntö. Ei se ole lajista kiinni, vaan harrastajasta.

Suunnilleen saman tasoinen lukkopainia harrastava voittaa vapaapainijan matolla vapailla säännöillä. Mutta jos ottelu käydään asfaltilla, niin tällöin vapaapainija voittaa. Matolla lukkopainija saa aina jossain vaiheessa sen lukon, mutta asfaltilla vapaapainijan ei tarvitse kuin kerran täräyttää dableleg asfalttiin sillälailla että lukkopainijan pää osuu asfalttiin.

- - - Updated - - -

aikoinaan ehkä, mutta nykyään alkaa lähes kaikki mestarit olevan vapaa/krekopohjaisia. ennen mma n pariin meni vanhoja painijoita, joilla ei olisi ollut paininkaan nykykisoissa mitään jakoa. kun grasie kohtasi oikeasti kovan painijan niin näkihän sen miten siinä kävi (Hughes).

kyllä mä väitän, että mm tason vapaapainija, joka opettelee sen jälkeen hyvän pystyn ja lukkopainin on paras tyyli. peruspainia pitäisi tehdä nuoruudessa pohjallle paljon ja sitten noita lukkotekniikoita voi alkaa opetella pystyn ohella myöhemminkin.

- - - Updated - - -

Jones ja Weidman hyvä esimerkki tästä.

Krekopohjaisia vapaaottelijoita ei taida huipulla olla yhtään. Esim Couturellakin on koulupaini pohja ja college uran jälkeen on paininut krekoa.
 
Näenkö varmasti oikein että täällä käydään keskustelua siitä, mikä laji voittaisi katutappelussa tai ultimate fightingissa? 90-luku on täällä taas?

Tämä keskustelu voitaneen rajata niin, että mikä on paras painilaji vapariin, niin ei tarvitse odotella ensimmäistä ovelaa postia, missä on mukana veitsi, 9 mm, Maken faija ja ehkä jopa mustanaamio.
 
Miks tästä(kin) piti tulla pissimiskilpailu siitä mikä laji tai ottelija voittaa minkäkin. Enemmän porukoiden omia näkemyksiä, fiiliksiä ja mietteitä eri painilajien hienouksista, vaatimuksista, eroista yms.Eiköhän tässä subjektiivisia fiiliksiä haettu ihan ketjun aloittajankin toimesta...
 
Miks tästä(kin) piti tulla pissimiskilpailu siitä mikä laji tai ottelija voittaa minkäkin. Enemmän porukoiden omia näkemyksiä, fiiliksiä ja mietteitä eri painilajien hienouksista, vaatimuksista, eroista yms.Eiköhän tässä subjektiivisia fiiliksiä haettu ihan ketjun aloittajankin toimesta...

Jotain tälläistä yritin hakea keskustelun aloituksella.. :D
 
Koulupaini pohja on näilläkin miehillä ja koulut käytyä/opiskeluiden ohella paininut krekopainia.

Tuosta oli joskus melko pitkäkin haastattelu jossa Sonnen kertoi minkä takia hänen mielestään krekopaini on selvästi vapaata parempi jos vapaaotteluun tähdätään. Tietysti oletuksena on ,että krekopainijakin on treenannut sen verran vapaata, että osaa vähintään torjua jalkoihin tulot ja mielellään edes jollain tasolla itsekki tehdä, mutta päälajina olisi silti kreko.
Pointteja oli mm otteluasento, setupit, clinchin hallinta yms.

Oma mielipiteeni on, että molempia tulisi treenata ristiin. Puhtaassa olympiatyylin vapaassa jo otteluasento on niin kaukana vapaaotteluun soveltuvasta, että siinä onkin jonkinlainen opettelu jos on koko ikänsä tottunut matonrajassa painimaan. Samaten kaikki jalkoihin menojen pohjustukset ovat jo osittain johtuen tuosta molempien otteluasennostakin täysin erilaisia kuin mitä tehdään vapaaottelussa.
Krekomiehen sidontojen ja kontrollin vahvuus taas siirtyy paljon sujuvammin ja kun otteluasentokaan ei ole kovin kaukana vapariin soveltuvasta, niin ei tartte ensin kitkeä jotain vanhoja tapoja niin paljoa pois.

Ja tuohon "puhtaaseen" krekomieheen sen verran, että kaikkihan nuo jenkki krekopainijat ovat vapaatakin painineet. Myös Suomessa väittäisin, että jokseenkin jokainen krekoukko on vähintään junnuna myös harjoitellut vapaapainia aika ajoin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kyyllä ysärinä Aleksander Karelin antoi meille TV:n välityksellä monta hienoa hetkeä katsella ja ihailla. Siinä taas lensin kattoon, kun näin Ahokkaan ottavan häneltä pisteen olympialaisissa.

Oliko se Ahokas, joka sanoi, että Kareliini oli siinä mielessä hirviö ja siksi pitkälle ylivoimainen, koska hänen mielestään tämän fysiikka oli 120-130-kiloisena suhteessa samankaltainen kuin alasarjojen jätkillä, jotka ovat jänteviä, kireitä, sitkeitä ja nopeita.
 
Karelinhan oli ihan järkyttävän iso ja joutui ilmeisesti vetämään painot 130 kiloon. Heti hänen lopetettuaan raskaan sarjan yläraja laskettiin 120 kiloon. Aiemmin tätä ei tehty kun Karelin ei olisi päässyt painoihin. Eli mies oli 130kg täyttä lihasta tai enemmänkin, kun suurin osa muista raskaan sarjan painijoista olisi vastaavilla rasvoilla ollut noin 100-110kg ja siinä oli sitten se 20kg läskiä ympärillä. Tuommoinen 20kg ero lihasmassassa tuntuukin sitten jo aika paljon kun lähdetään vääntämään.
 
Karelinhan oli fysiikkahirmu. Muistain Ahokkaan haastattelusta, että Nalle sanoi Karelinin puristusvoiman olleen sellainen että teki mieli mennä mattoon jo pelkästään kun Karelin otti kiinni ja puristi...kertoo jotain jos teet junttaheittoja 120kg kavereille maailman huipulla.
 
Tosiaan Karelinin aikoihin raskas sarja oli 130kg. Muistelisin lukeneeni, että kerran sinä aikana laskettiin painoraja 120kg, mutta nostettiin takaisin 130kg kun median mielenkiinto kohdistui Kareliniin eikä muihin raskaaseen sarjaan (lue 120kg). Heti lopetuksen jälkeen tiputettiin 120kg, jossa pysyttiin tähän vuoteen. Nythän se on taas 130kg.

Ja junnuna on varmasti kaikki Suomen painijat treenanneet se krekoa että vapaata. Perustan näkemykseni omiin painija poikiini, jotka treenaavat kevätkauden krekoa, ja syyskauden vapaata. Puolivuotta on pitkä aika, näin kesän kynnyksellä ne ei edes muista mitkä on jalat, ja kohta pitäis nimenomaan kintuista ottaa kiinni :)
 
Kukahan olisi muuten painilajien kovatuloisin? Vapaaottelun voisi jättää vertailusta pois.
Eikö adccssa ole ainaki kohtuu hyvät palkintorahat öljysheikkien sponsoroinnista johtuen? Toisaalta monissa maissa valtiot maksaa olympiavoitosta hirveitä summia.
Sponsorirahojen suuruudesta ei ole mitään hajua, mutta varmasti merkittäviä nekin.
 
Adcc:n viralliset palkkiot:

Painoluokat:
First $10,000.00
Second $5,000.00
Third $3,000.00
Fourth $1,000.00

Absolute Weight Class (Any Weight):
First $40,000.00
Second $10,000.00
Third $5,000.00
Fourth $1,000.00

Super Fight
Winner : $40,000
Looser : $10,000
 
Kukahan olisi muuten painilajien kovatuloisin? Vapaaottelun voisi jättää vertailusta pois.
Eikö adccssa ole ainaki kohtuu hyvät palkintorahat öljysheikkien sponsoroinnista johtuen? Toisaalta monissa maissa valtiot maksaa olympiavoitosta hirveitä summia.
Sponsorirahojen suuruudesta ei ole mitään hajua, mutta varmasti merkittäviä nekin.

Ainakin judossa maailman huiput ovat kai aika hyvissä rahoissa.
[video=youtube_share;B6jGpTxNr7w]http://youtu.be/B6jGpTxNr7w[/video]
David Doulllet jossain mainoksessa.
[video=youtube_share;Af6dTHFyd34]http://youtu.be/Af6dTHFyd34[/video]
Teddy Riner jossain mainoksessa.
 
Aika harvassa taitaa olla ne painilajit missä selkeesti tienataan voittamalla. Riippuu niin paljon maasta mitä edustaa ja sponsoreista. Eikös moni ole vapaaottelun pariin juuri siksi siirtynyt kun siitä saa rahaa? ADCC on kai se missä on parhaat ottelupalkkiot. Onko siinäkin muuten summat tippunu?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom