KehähaitProTeam blog

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
30.10.2011
Viestejä
54
Tämä Blogi kertoo Kehähait Pro Teamin jäsenten harjoittelusta, kuulumisista, suunnitelmista ja mistä milloinkin jäsenet sattuvat kirjoittamaan. Ensin kerromme mikä Kehähait Pro Team on, ketä siihen kuuluu ja mikä on sen tarkoitus.

Mikä Kehähait Pro Team on, ja ketä siihen kuuluu?
Kehähait Pro Team on neljästä Espoolaisesta vapaaottelijasta koostuva ryhmä, ryhmän jäsenet harjoittelevat ahkerasti, määrätietoisesti ja ennen kaikkea omistautuneeesti vapaaottelua tavoitteenaan kiivetä kohti lajin kirkkainta kärkeä. Ryhmän jäsenet ovat: Juha-Pekka Vainikainen, Joni Salovaara, Janne Elonen-Kulmala ja Mikael Silander. Jäseniin pääset tutustumaan tarkemmin myöhemmissä postauksissa.

Mikä Kehähait Pro Teamin tarkoitus on?
Kehähait Proteamin ensisijainen tarkoitus on luoda sen jäsenille puitteet ja mahdollisuudet ammattimaiseen harjoitteluun. Tarkoituksena on myös antaa ihmisille mahdollisuus tutustua teamilaisten persoonaan, harjoitteluun, sekä arkeen ja tätä kautta tuoda uutta näkökulmaa niin otteluiden seuraamiseen kuin vapaaotteluun lajina.

Blogia seuraamalla pääset tutustumaan ryhmän jäseniin ja heidän matkaansa kohti tavoitteitaan!

Kehähait Proteamin meininkejä voit seurata myös facebookin kautta tykkäämällä ryhmän sivusta!

Linkki Pro Teamin facebook sivuille:
https://www.facebook.com/pages/Kehähait-Pro-Team/197527986985540?sk=info

Linkki Pro Teamin youtube -kanavalle:
http://www.youtube.com/user/Trinitypro1

WAR!

Kehähait Pro Team
 
Todella hienoa touhua. Noihin videoihin saisi ehkä vielä lisää katsojia, jos ainakin joitain tuolta kanavalta upottelisi jatkossa suoraan tähän ketjuun.

Salovaara on kehittynyt kovasti, ja nykyisin varsin vakuuttavalta näyttää otteleminen. Urahan alkoi kolmella tappiolla, ja kiinnostaisi tarkemmin tietää että miten siitä kurimuksesta noustiin. Varmastikin tietysti työnteon kautta, mutta olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuntemuksia nuo kolme tappiota aiheuttivat, ja minkälainen painiminen oli pääkopan sisällä. Oliko uran loppuminen mahdollisesti lähellä?
 
Ottelijaesittely osa 1: Mikael Silander & Janne Elonen-Kulmala

Kehähait Pro Team esittelee Bantamweight ottelijat Mikael ”Hulk” Silanderin & Janne ”Jamba” Elonen-Kulmalan. Osa 1:


Olen Mikael Silander, 26-vuotias vapaaottelussa kilpaileva Espoolainen nuorenmielen omaava mies.

Urheilutaustoistani voisin kertoa alkuun hieman yleisesti, jos niillä vaikka saisi muutaman asian anteeksi tuomitsijoilta. Jääkiekon pelaamisen aloittelin 6-vuotiaana kiekkokoulussa. Sitä sitten tuli pelailtua enemmän ja vähemmän tosissaan aina vuoteen 2005 asti. Noin kymmenen vuoden iässä innostuin jääkiekon ohessa potkimaan palloa. Jalkapallo, hyvä veruke luistaa lätkän kesäharjoittelusta. Jalkapalloa tulikin pelailtua 2010 vuoteen asti. Vanhemmat loivat nuorelle pojalle kovat menestymisen paineet jääkiekon puolelta jo pienestä pitäen, joten valinta oli helppo ja ryhdyin maalivahdiksi. Omaanhan käsittämättömän kapasiteetin hallita hermoni ja kyky keskittyä oikeisiin asioihin on uskomaton. Näiden päälajien ohella oli nuorena poikana tietenkin haluja kokeilla siipiä muissakin lajeissa. Ala-asteelta tulivatkin tutuksi kerran viikossa vietetty tunti vapaapainiharjoituksissa, salibandytreeneissä ja yläasteella tuli käytyä jopa peruskurssi Kehähaiden muay thaista. Välillä tuli eksyttyä myös kuntosalin puolelle heiluttamaan korvia. Todettakoon, että koko lapsuus on siis tullut liikuttua erittäin aktiivisesti ja monipuolisesti, mitä ei voi muuta kuin suositella lämpimästi jokaiselle.

Sitten mitä on vapaaottelu omalla kohdallani. Vuonna 2007 tunsin kovan kaipuun ja halun alkaa harjoitella taas tosissani, koska se oli ollut lapsesta asti osa elämää. Vapaaottelu oli tietenkin melko kova juttu ja jotain pieniä rippeitä kamppailulajeista olikin hallussa jo valmiiksi. Silloin siis vielä kävin aivan normaalisti peruskurssin jumpissa 3-4 kertaa vii-kossa, jonka päälle oheisharjoitteet. Melko lyhyen ajan saatossa, harjoittelun välissä, ehdin kiertelemään kymmeniä salikisoissa käytyjä amatööriotteluita sekä vapaaottelussa että lukkopainissa. Parhaat saavutukset ovat vapaaottelussa Finnish Open 2009 – Hopea, SM 2010 – Pronssi, SM 2011 – Hopea ja lukkopainissa SM 2009 – Pronssi.

Ensimmäisen ammattilaissäännöillä käydyn ottelun ottelin vuonna 2010 syksyllä Carelia Fighti:ssa. Nyt vuoden 2011 lopussa tilanne on seuraavanlainen; olen otellut voitokkaasti vapaaottelussa reilun vuoden aikana 5 voittoa – 0 tappiota saldolla, joista edellinen koitos käytiin 1.10.2011 Fight Festival 31:ssä. Alla linkki otteluun.

[video]http://gymtv.fi/?viewkey=4254d26e9c7f2af1005c[/video]

Harjoittelustani on tullut päämäärätietoisempaa ja entisestä kurinalaisempaa. Treenikavereina toimivat Janne Elonen-Kulmala, Joni Salovaara, J-P Vainikainen ja Niko Puhakka. Harjoitusmetodit ovat erittäin salaisia, joten niistä en tule kertomaan osioissani hirveästi. Oheisharjoittelun haasteita pääsee kyllä seuraamaan Kehähait Pro Teamin Youtube- ja Facebook-sivuilta!



Minun nimeni on Janne Elonen-Kulmala, mutta jo ennen kouluikää sain lisänimen Jamba. Harjoittelen kaikkien muiden Pro Teamin jäsenten tapaan vapaaottelua Espoon Kehähaiden salilla Niittykummussa. Ikää tähän päivään mennessä minulle on kertynyt 22-vuotta, joista suurimman osan olen viettänyt Espoossa asuen.

Kamppailu-urheilu harrastukseni alkoi 14-vuotiaana Kehähaiden salilla potkunyrkkeilyn parissa. Aloitin potkunyrkkeilyn muutaman ystäväni kanssa, niinkuin tuon ikäisillä on tapana. Vuoden potkunyrkkeiltyämme oli aika mennä ihastelemaan Fight Festival 12 tapahtumaa. Kyseisen tapahtuman jälkeen kiinnostus vapaaottelua kohtaan heräsi koko porukalla ja oli aika ilmoittautua alkeiskurssille. Kavereiden kiinnostuksen kohteet ovat jo muuttuneet, mutta omani on säilynyt samana tähänkin päivään asti.

Amatöörinä kilpailin aktiivisesti noin kolmen viikon välein, milloin missäkin kilpailuja sattui olemaan. Lukuisia kertoja ollaan Espoosta lähdetty aamutuimaan ajamaan kohti Imatraa, Lappeenrantaa taikka Seinäjokea, jotta saisin yhden D-luokan ottelun oteltua. Jostain se on aloitettava ja ennen kaikkea nuo reissut ja ottelut ovat suurin syy siihen, että olen päässyt vapaaottelussa näinkin pitkälle. Iso kiitos tuon aikaisille Kehähaiden perheellisille aktiiveille, jotka käyttivät viikonloppunsa kuskaten teinipoikaa ympäri Suomea ottelemassa! Amatööriottelujen saldoksi kertyi 22 voittoa - 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Mukaan mahtuu 4 suomenmestaruutta ja 2 Finnish Open voittoa.

Ottelin ammattilaisdebyyttini vuonna 2008 Fight Festival 24 tapahtumassa. Saldokseni on tähän mennessä kertynyt 4 voittoa ja 2 tappiota. Joten selvää on, että ottelutahtini ammattilaisena ei ole ollut lähellekään sama kuin amatöörinä. Suurin syy tälle on loukkaantumiset. Minulla on ollut kaksi isompaa vammaa polvessani, jotka ovat vaatineet vähän suurempaa remonttia kirurgin avustuksella ja pitäneet pois kehästä vuoden kerrallaan. Suurimpina saavutuksinani pidänkin näistä loukkaantumisista kuntoutumisen ja palaamisen takaisin kehään voitokkaasti!

Tulevaisuudessa aion jatkaa kovaa harjoittelua ja määrätietoista työskentelyä. Seuraava suurempi tavoitteeni on edellä mainittujen toimenpiteiden sekä aktiivisen ottelemisen avulla nousta vapaaottelun Euroopan ranking-listalle ja kivuta kohti kärkeä! Tämän jälkeiset suunnitelmat on myös tiedossa, mutta niistä lisää myöhemmin.

Tässä pikainen esittely itsestäni ja saavutuksistani vapaaottelussa!

Linkki vielä edelliseen otteluun, joka oteltiin Fight Festival 31:ssä 1.10.2011
[video]http://gymtv.fi/index.php?viewkey=2108eee6dd897f3bca8a[/video]

Ensikertaan!

Ps. Muistakaahan käydä tykkäämässä Kehähait Pro Teamin facebook sivuista!

Linkki sivuille:

http://www.facebook.com/pages/Kehähait-Pro-Team/197527986985540

Menossa mukana Mivitotal
 
Kehähait Pro Team oheisharjoittelee!

Kehähait Pro Team esittelee oheisharjoittelussa Fustran!

301950_197622693642736_197527986985540_503607_558922403_n.webp

Ennen kuin ottelijaesittely osa 2 saadaan interwebbiin niin laitetaan hieman videota oheisharjoittelusta näytille. Pro Teamin jäsenistä jokainen voikin hyvällä omallatunnolla suositella tätä harjoittelumuotoa kaikille ketkä vain kykenevät saleille raahautumaan. Pieni seloste siitä mitä Fustra on: "Fustra on funktionaalinen eli toiminnallinen harjoitusmetodi, jota käytetään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, kehittämään kehonhallintaa, korjaamaan ryhtiä ja parantamaan liikkuvuutta. Näiden seurauksena lihaksissa olevat jännitys- / kiputilat häviävät, kehon energiabalanssi normalisoituu ja elämänlaatu paranee huomattavasti. Se sopii kaikille, niin vasta-alkajille, urheilijoille, niska-, hartia- ja selkävaivoista kärsiville, laihduttajille tai kenelle tahansa, kuka haluaa liikkua tuloksekkaasti."

[video]http://www.youtube.com/user/Trinitypro1#p/u/0/sy_p4CTrjKQ[/video]
 
Punnitus suoritettu, iltaa odotellessa

Tänään Porvoossa mies ja viikset, Mikael "Moustache" Silander. Tulikuuma paikalliskamppailu jo hajonneen Neuvostoliiton mestaruudesta, vastakkaisessa kulmassa mies Liettuasta Romaldas Siaudinis. Videolla eiliset fiilikset painonvedosta ja puntarin jälkeiset kommentit.

[video=youtube_share;DailJDx2glk]http://youtu.be/DailJDx2glk[/video]
 
Ottelijaesittely osa 2: Joni Salovaara & J-P Vainikainen

Kehähait Pro Team esittelee Höyhensarjan ottelijan Joni Salovaaran & Kevytsarjan J-P Vainikaisen. Osa 2:

Nimi: Joni Salovaara
Laji: vapaaoottelu ja muu hengityselimistöä ja kehoa rasittava liikunta.
Tervehdystä! Tässä värssyssä kirjoittelen omasta taustasta sekä muita ajatuksia hommista..

Back in the days...
Olen aina pitänyt liikkumisesta ja aloitin potkupallon, elikkäs jaliksen, pelaamisen muistaakseni noin kolmannella vuosiluokalla koulussa ollessani. Sitä tuli harrasteltua Espoolaisissa seuroissa ja ihan junnuissa tuli pelailtua hyvällä tasolla yläaste ikään asti. Nuorempana fanitin niin monen muunkin tavoin kaikkia kovia actiontähtiä, jotka olivat nuorena todellisia sankareita meille kaikille. Esimerkkinä nämä perus Jean Claudet ja Stevenin Seagulit. Todettakoon, että parhaita joululahjojani ei suinkaan ollut Transformers-ukkelit vaan Bruce Leen peilitaulu, joka komeili huoneeni seinällä lähes vuoden, kunnes se tipahti sieltä lattialle ja hajosi! Näiden todellisten sankareiden ansiosta kokeilin karatea sekä judoa ala-aste ikäisenä. Harmittelen sitä tänäkin päivänä, ettei noihin lajeihin tullut jäätyä. Lähtisi uzimatat ja maikerit vähän eri tavalla nykyään. Toisaalta mielikuvitusvihollisia vastaan on joka tapauksessa näitä taistelutekniikoita tullut jollain tasolla harjoiteltua pienestä pitäen. Vaihdoin palloilusta toiseen ylä-asteella ja seuraavana lajina oli salibandy, jota pelailin muutaman vuoden. Sähly on kyllä oikein kiva peli.

Joni1.webp
(Karate Joni)

Kesäbodari aikaa
Ammattikoulun alettua kiinnosti muut asiat kuin liikunta ja omaa polkua ei nuori Joni vielä löytänyt. Koulun ohella oli helppo työ, hyvä palkka ja koulussa sai käydä silloin kun huvitti, joten nuorella skloddilla oli paljon menoja ja koulu jäi vähän taka-alalle. Urheileminen oli sellaista kesäbodarimaista harrastelua viikonlopun menojen välissä. Jossakin vaiheessa kamppailu alkoi harrastuksena taas kiinnostamaan. Koulussa koneella internetissä istuessani päivät pitkät rupesi löytymään hienoja highlight-videoita eri kamppailijoiden otteista kehässä. Muun muassa Bas Ruttenin otteet herättivät suurta innostusta. Vantaan Kamppailukeskuksen potkunyrkkeily-kurssien ilmoitus sattui jostakin silmään ja päätin ilmottautua sinne. Vajaan vuoden jaksoin kulkea junalla ja bussilla tunnin matkaa suuntaansa, kunnes vaihdoin seuraa tänne Espooseen, Kehähaiden Suomen Kamppailuopistolle. Pystylajit pysyivät vielä reilun vuoden ajan pääpainona, jonka jälkeen aloitin vapaaottelun alkeiskurssin. Sille tielle olen jäänyt.

Eka matsi
Lähdin armeijaan, jonka aikana muutin Riihimäelle. Sodasta palattuani olin täysin tyhjän päällä ja päivät rupesivat täyttymään pelkästään urheiluhommista. Hakeuduin Riihimäen Heraclesin harjoituksiin melko nopeasti intin jälkeen. Niiltä ajoilta on pelkästään hyviä muistoja. Uskokaa tai älkää, riksulaiset on hyviä tyyppejä ja osa ihan hauskojakin! Ensimmäisen vapaaottelun amatööri-ottelun otin Heraclesin omissa salikilpailuissa Riihimäen perinteikkäällä paloasemalla. Kehä oli varsin heppoinen ja sodanaikainen, sekä lattiamatto oli varsin ohkainen, suorastaan olematon. Yhdessä ottelussa toiselta kaverilta lähti taju pään osuessa ”mattoon” ja joka ottelussa oli kehän ympärillä toimitsijoita ottamassa äijiä vastaan ja puskemassa ukkoja takaisin kehään, jos ottelijat ajautuivat köysiin. Omasta ottelusta jäi muistoksi voitto ja se, että vanhat frendit jaksoivat tulla Espoosta asti kannustamaan.
Joni2.webp
(Ensimmäisestä ottelusta kuvatallenne)

Nykyaikaan!
Siitä se kilpaileminen alkoi. Voittoja ja tappioita mahtuu matkan varrelle. Tällä hetkellä ammattilaisrecordini on 10 voitettua ja 4 hävittyä kisaa. Kilpailen silloin tällöin muissakin lajeissa vaihtelevalla menestyksellä. Paljon täytyy tehdä hommia, jos mielii hommassa kehittyä, niin kuin kaikki tietävät ja se onkin suurin haasteeni. Miten harjoitella niin, että homma menee eteenpäin? Kun ammattilaisena ottelin ensimmäisiä otteluita, tuli vain yksi voitto ja kolme tappiota peräjälkeen. Usko itseeni valoi kuitenkin toivoa, että pystyisin parempaan ja siitä ajatuksesta riittää motivaatiota tähänkin hetkeen. Se on kaikessa niin, että mikäli omiin hommiin ei usko, niin kannattaa muuttaa suuntaa tai keksiä jotakin muuta tekemistä. Minua motivoi harjoittelu ja onnistumisista tulevat kiksit. Voittaminen on kivaa, mutta kehittyminen maistuu ja tuntuu paremmalta.
Olen todella kiitollinen muutamista yhteistyökumppaneista, joita olen matkalleni saanut. Toiveena on, että laji kasvaa ja kehittyy tulevaisuudessa entisestään. Meidän espoolaisnuorten tarkoituksena on kasvaa ja kehittyä yhtä lailla. Kehähait Pro Team -projekti tuo kaikille uutta näkökulmaa meidän hommiin videoiden ja kirjoituksien muodossa. Tervetuloa matkalle mukaan ja loppuun todettakoon, että kommentteja ja kyssäreitä saa kirjoittaa, koska sosiaalien media on sitä varten meille keksitty! Kiitos.
joni3.webp

Olen J-P Vainikainen, kehoni on päässyt 28 vuoden kypsään ikään joten olen Pro Teamin nestori, mieleni on kuitenkin jäänyt vekkuleille yläastevuosille. Etunimeni kokonaisuudessaanhan on Juha-Pekka, mutta tätä versiota ei taida kukaan muu käyttää kuin vanhempani, hekin varmasti velvollisuudesta koska ovat nimestä vastuussa.
JiipeePT.webp

Liikuntaharrastukset aloittelin lapsena jalkapallolla, ikää en muista mutta todennäköisesti 5-6 vuotiaana. Jalkapalloa potkin muutaman vuoden ennen kuin seura lopetti. Tätä ennen olin jo aloittanut pitkän ja kunniakkaan salibandy uran, tai sählyä tuo taisi siihen aikaan olla. Salibandyä pelasin armeijaan asti, kokonaisuudessaan yli 10 vuotta. Oheisharjoitteluna kävin kokeilemassa karatea, muistini mukaan vuoden verran. Nyrkkeilyn aloitin 14-vuotiaana Järvenpään Kehäkarhuissa ja lopetin mennessäni armeijaan, oikeammin muuttaessani armeijan jälkeen opiskelemaan Espooseen. Armeijassa pystyi jotenkuten treenaamaan, koska ilmoittauduin Sotilasmestaruus kilpailuihin. Vapaaottelun aloitin 2005 vuoden alussa, puoli vuotta ihmeteltyäni elämää Espoossa ja väsyttyäni matkustamaan Järvenpäähän harjoituksiin. Nyrkkeilystä vaihdoin vapaaotteluun koska tähän aikaan Kehähaissa ei ollut kunnollista kilpanyrkkeilyryhmää. Vapaaottelussa kilpailin syksyllä 2005 ensimmäisen ja ainoan amatööriottelun. Tällöin ammattilaissääntöihin sai muistaakseni siirtyä vasta voitetun amatööriottelun jälkeen. Samalle syksylle sain ensimmäisen ammattilaissäännöillä käydyn ottelun. Tuosta ajasta harjoitteluni ja elämäntapani on muuttunut paljon mutta hauskuus harrastuksesta ei ole kadonnut.

Kilpaileminen ei itselleni ole koskaan ollut SE juttu. Lähinnä olen tykännyt harjoitella kovaa, tämä on johtanut oravanpyörään kilpailemisen kanssa. Kovaa harjoittelua en jaksaisi jos tuloksia ei mittaisi mitenkään ja tämä mittari on kilpailut. Edellinen yhtälö tarkoittaa että jatkan kilpailemista ja kovaa harjoittelua niin kauan kuin siitä nautin. Pieniä toiveita on myös siitä että ottelemalla näkisi maailmaa vähän Suomea laajemmin, ehkä jopa pystyisin rahoittamaan askeettisen elämän. Toivottavasti tavoite on lähentynyt viimeisen 8 ottelun aikana, joissa olen onnistunut välttämään tappion.

Kehähait Pro Team@facebook
loppu.webp
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
kirjoittaja: Janne Elonen-Kulmala

LOUKKANTUMISET:
Loukkaantumiset ovat osa kaikkea urheilua, oli kyseessä sitten sulkapallo, jääkiekko taikka vapaaottelu. Itse olen urheilu-urani aikana kärsinyt lukuisia nilkan venähdyksiä ja mustia silmiä. Näiden pienten vammojen lisäksi olen kolme kertaa loukannut itseni niin pahasti, että kirurgin veitsi on ollut tarpeen. Kaikki suuremmat vammani ovat kohdistuneet oikeaan polveeni. Kipulääkkeet, kuntoutukset ja tauot lajiharjoituksista ovat siis tuttua kauraa.

Seuraavassa leikkausoperaatio CV:ni:

Ensimmäisenä leikkauspöydällä operoitiin oikean polven sisempää kierukkaa. Vamma sattui vuonna 2008. Tilanne josta vamma aiheutui oli hyvin vaatimaton tekniikkaharjoitus, jossa harjoittelin erilaisia judoheittoja. Yhden huolimattoman heiton seurauksena polvi naksahti ja petti alta. Järkevänä ihmisenä siirryin tämän jälkeen sivuun harjoituksista suorittamaan kaikille niin tuttua ”kylmä, koho, kompressio hoitoa”. Typeränä ihmisenä siirryin takaisin harjoittelemaan huomattuani kivun kadonneen. Hetken kuluttua sitä huudettiinkin kivusta jalka jäykkänä kuin Ron Jeremyn miehuus.

Tuloksena repeytynyt kierukka, leikkaus ja huikea kahden viikon harjoittelukielto. Olin totaalisen järkyttynyt harjoittelukiellosta ja pelkäsin etten osaa enää lyödä suoraa taikka heittää noita hienoja judoheittoja kahdenviikon tauon jälkeen. Luojan kiitos osasin…

Seuraavan kerran nauratin anestesia lääkäriä esilääkityksen voimalla vuoden 2009 joulukuussa. Polveni oli kipuillut ja tuntunut ”löysähköltä” jo useamman kuukauden ennen kuin linkutin lääkärin vastaanotolle. Kuvittelin kierukkani taas ratkenneen ja harmittelin edessä häämöttävää kahden viikon harjoittelukieltoa. Magneettikuvaus paljasti kuitenkin suuremmat vauriot mitä osasinkaan odottaa. Oikeasta polvestani oli eturistiside poikki, sivuside repeytynyt, molemmat kierukat palasina ja kysta polvitaipeessa. Kahden viikon harjoittelutauko vaihtui kuuden kuukauden harjoittelukieltoon. Pettymys oli suuri ja pelko siitä, että urheilu-ura loppuisi tuohon polven rikkoutumiseen vielä suurempi. Mutta tiesin, että kuntoutumisen jälkeen on mahdollista palata sorvin ääreen, olihan Mikko Rupponenkin tehnyt tuon tempun useampaan otteeseen. Nyt vain testattiin kärsivällisyyttä ja sitä onko minusta elämään urheilijan arkea. Kuntoutus oli pitkä ja rankka, mutta minkäs sille mahtoi.








Kuntoutuksen ensimmäinen vaihe sisälsi erilaisia jännitysharjoituksia, joita piti suorittaa useaan kertaan päivässä. Seuraavassa vaiheessa sain jo tehdä hallittuja voimaliikkeitä, tämän jälkeen vähennettiin rajoitteita pikkuhiljaa, kunnes kuudenkuukauden jälkeen sain ensimmäistä kertaa osallistua kevyisiin lajiharjoitusiin. Silloin oli ilo ylimmillään. Halailin harjoittelutovereita ennen treenin alkua, koska oli vain niin mukavaa olla taas mukana.

Suhtauduin kaikkiin kuntoutusprosessin sisältämiin harjoituksiin samalla vakavuudella ja omistautumisella kuin lajiharjoituksiinkin, olihan polvi hoidettava kuntoon, jos vielä mieli harjoituksiin saati kilpakehiin.

Word-ohjelman alleviivaukset taikka värimuokkaukset eivät pysty korostamaan tarpeeksi seuraavan asian tärkeyttä, joten pyydän sinua lukemaan tarkasti seuraat simppelit lauseet. 1. Kuntoutuksen ohella voit harjoitella muita lajiisi kuuluvia osa-alueita. 2. Kehittyminen näissä vie sinua eteenpäin myös lajissasi.

Itse aloitin ylävartalon voimaharjoittelun heti leikkausta seuraavalla viikolla ja kuuden kuukauden punttikuurin jälkeen olin vahvempi kuin koskaan aiemmin. Olin siis kehittynyt jollain vapaaottelun osa-alueella harjoittelematta vapaaottelua.

Tämän ymmärtämiseen tarvitsin tuon loukkaantumisen. Edellä mainitun tarkoituksena ei ole kannustaa sinua pitämään kuuden kuukauden taukoa lajiharjoituksista ja siirtymään punttisalille, vaan ennemminkin ”antaa toivoa” leikkausta odottaville urheilijoille.

Kuntoutuksen päätyttyä luotin polveeni täysin ja se oli moitteettomassa kunnossa. Harjoitus kulki ja elämä oli ihanaa ☺. Vuoden 2010 loppuvuodesta valmistauduin otteluun David Haggstömiä vastaan. Kaikki oli mennyt hienosti kunnes viimeisissä kovissa harjoituksissa polvi vääntyi, naksahti ja tuntui pelottavan tutulla tavalla löysältä. Valehtelin kuitenkin itselleni ja kaikille muille kaiken olevan kunnossa. Mutta kuten arvata saattaa, näin ei ollut.

Ottelun jälkeen suuntasin jälleen magneettikuvaukseen. Nuoren miehen huumorintaju oli koetuksella kuullessani, että tuossa teräspolvessani oli jälleen eturistiside riekaleina.

Viikko vajaa vuosi edellisestä leikkauksesta nielin rutiinilla esilääkityspillerit ja makasin selälläni leikkaus pöydällä. Toinen kuuden kuukauden kuntoutusprosessi edessä, mutta minkäs sille mahtoi.



IMG_0802.webp


Tämä kuntoutus erosi edellisestä hiukan, sillä tällä kertaa varaosat olivat otettu vasemmasta jalasta, joten molemmat jalat tarvitsivat kuntoutusta. Ei muuta kuin jännitysharjoituksia ja isoa voimapunttia seuraavat puolivuotta.

Toinen kuntoutus meni tuntui jollain tavalla henkisesti helpommalta. Luulen tämän johtuvan siitä, että tiesin kuntoutumisen olevan mahdollista ja ymmärsin jo pystyväni kehittymään vapaaottelijana kuntoutuksen aikana.

Tänä vuonna sukulaiset muuten ihmettelivät, kun kävelin jouluaterialle omin jaloin, eikä tarvinnut suorittaa kylmä, koho, kompressio harjoitusta kesken lahjojen jaon.

Tällä hetkellä kaikki raajani ovat hyvässä kunnossa, treeni kulkee, maistuu ja tuntuu hyvältä! Olen parempi vapaaottelija kuin aikaisemmin, vastoinkäymisistä huolimatta.

Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena ei ole surkutella, että ”miksi aina minä”, taikka olla mitään muutakaan säälin hakua. Jos yhdenkin urheilijan huoli lähenevästä leikkauksesta on vähentynyt on kirjoitus ajanut asiansa!

Lopuksi vielä video, jossa Amin Asikaisen ja Marcus Vänttisen kertoo elämästään ja itsestään!



Tässä kaikki tältä erää.
Peace,
-Jamba, Kehähait Pro Team
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Toi huonoo onnea tää päivitys, just ku pääsin tykkäämästä tost postauksesta ni meni sit iteltäki eturistiside poikki oikeesta polvesta. Kuntoutusarvio oli se 9kk sitte leikkauksen jälkeen..
 
Blogipäivitystä lukijoille!

Mikael Silander

Blogipäivityksen takana piilee halu kertoa hieman menneestä harjoittelusta, tulevasta ottelusta ja siihen valmistautumisesta.

Aloitellaan siitä että viimeisin kirjoitukseni oli ottelijaesittely osa 1. Tästä pisteestä on menty nyt 4kk eteenpäin. Matkaan on mahtunut yksi ottelu Porvoossa Battle of Porvoo 2 -otteluillassa. Sieltä tuliaisiksi tuli voitto Romualdas Siaudiniksestä ensimmäisessä erässä TKO:lla ajassa 4’29. Tämän ottelun jälkeen ammattilaisrecordini näyttää seuraavia lukemia; 6 voittoa ja 0 tappiota.

Mitä sitten tapahtui tämän jälkeen? Ottelun päätyttyä lepäiltiin muutama päivä ja palauteltiin akkuja tulevia treenejä varten. Pitkästä aikaa oli harjoittelussakin mukava tilanne henkisesti, ei ollut tulevia otteluita tiedossa, joten turhan stressaamisen treenien onnistumisesta pystyi unohtamaan. Harjoittelussa palattiin sinne mistä kaikki alkoi eli paljon perusasioita ja hyviä toistoja. Siitä sitten asteittain eteenpäin kohti loputonta motoriikan ja voiman rajoja. Mukaan lisättiin myös voimaharjoittelu mitä tuli tehtyä vähemmän otteluruuhkien keskellä. Bodauksessa keskityttiin perusvoiman hankkimiseen ja nyt loppuajalla maksimaaliseen voiman tuotantoon. Sen verran voin paljastaa, että Marcus Vänttiselle tuli sanottua, että tammikuun loppuun mennessä maastanostosta irtoaa 190 kg ja se tuli nostettua 31.1 hyväksytysti eli viimeisillä metreillä!

Eteenpäin on mentävä ja päätös tulevasta oli ehdotettu. Itse olen ottelijatyypiltäni sellainen, että jos jotain ehdotetaan, niin kaikki käy. Olen aina valmis hyppäämään kehään tai häkkiin oli vastassa sitten kuka tahansa, kunhan puntarilla ollaan halutuissa ja sovituissa painoissa. Joku viisaampi voi sitten tehdä lopullisen päätöksen asian suhteen.

Hieno mahdollisuus nostaa osakkeita vapaaottelun puolella tulikin Markku Lähteen suunnalta Botnia Punishment –organisaatiosta, jossa vastustajaksi tarjottiin Michal Hamrsmidia 20-9-1 kova listainen kaveri siis kyseessä. Ottelun painorajaksi sovittiin -59 kg ja kestoksi 3x5min. Ottelu käydään Botnia Punishment XI –otteluillassa perjantaina 23.3 Seinäjoella.

Otteluun valmistautuminen alkoikin edellisestä ottelusta poiketen hyvissä ajoin. Sain tiedon tulevasta jo tammikuun alussa, minkä johdosta ei tarvinnut hosua minkään asian suhteen. Jumppia jatkettiin vanhaan malliin. Mukaan on mahtunut muun muassa leiri Marcio Gracinha Cesarin johdolla Porvoossa. Sen lisäksi viikonloppusparrit paikallisten ukkojen sekä Virolaisten vieraiden Ott Tonissaarin ja Lauri Mägin kanssa GB-gymillä. Mukana menossa oli tietenkin myös ProTeamin kääpiöosaston Janne Elonen-Kulmala ja Joni Salovaara.

Nykyään kaikki tuntuvat haluavan keskustella painonvedosta ja jokaisella tuntuu olevan asiaan myös oma mielipide. Ollaan joko vastaan kovia painonvetoja tai sitten puhutaan niiden puolesta erilaisilla argumenteilla. Omakohtaisesti voin sanoa, että painonvedot sopivat kehotyypilleni varsin hyvin. Oma ns. walking weight pyörii siellä 67-69 kg hujakoilla joten pudotettavaakin riittää kiitettävästi, mutta tähän asti se ei ole ollut ongelma. Tavoitteena olisikin otella Flyweightien -56,8 kg sarjassa tulevaisuudessa.

Elämme lisäksi mielenkiintoisia aikoja liittyen Proteamin ottelijoiden ja taustajoukkojen suhteen. Toivotaan, että voimme ilmoitella näistä asioista lähiaikoina Facebook-sivuilla.

GB-Gym Virolaisten kanssa.webp

Muistakaa käydä tykkäämässä https://www.facebook.com/pages/Kehähait-Pro-Team/197527986985540
Ihmetelkää myös liikkuvaa kuvaa http://www.youtube.com/user/Trinitypro1
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom