Kasvisruoka: Mistä raaka-aineista täydellinen aminohappokoostumus?

130gramassa kaurahiutaleita on 19g prodea ja 5,5dl maitoa on 5,5dl*3,8g/100dl= 21g, eli ei tarvitse ihan noin paljoa vedellä. Mutta joo kyllähän tuosta ihan mukava satsi tulee. Ikean isoihin lautasiin mahtuu kuitenkin hyvin, ei yritä edes mikrossa kiehua yli. Kaloreita muuten mustikoiden kanssa äkkiälaskettuna 740kcal eli ihan sopusuhtainen aamupala kun päivää kohden tulee syötyä 4500kcal.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
130gramassa kaurahiutaleita on 19g prodea ja 5,5dl maitoa on 5,5dl*3,8g/100dl= 21g, eli ei tarvitse ihan noin paljoa vedellä. Mutta joo kyllähän tuosta ihan mukava satsi tulee. Ikean isoihin lautasiin mahtuu kuitenkin hyvin, ei yritä edes mikrossa kiehua yli. Kaloreita muuten mustikoiden kanssa äkkiälaskettuna 740kcal eli ihan sopusuhtainen aamupala kun päivää kohden tulee syötyä 4500kcal.

No ainakin keskiarvoltaan ei ole. Kaurahiutaleissa on 14g proteiinia sadassa grammassa, 20g prodeen tarvitaan siis 145g hiutaleita.

EDIT: Anyway tuosta tulee kattilallinen puuroa, aika harva kaveri kykenee vetämään sen aamupalaksi :)
 
Aplle nyt ainakin se vinkkinä, varmaan jo tiedätkin, että soija on luultavasti paras proteiinin lähde kasvissyöjälle. Jos tykkäät mausta, niin siinä ei ole mitään vikaan. PDCAAS arvot on soijalla ja esim. heralla samat. Soija ei myöskään laske testosteroniarvoja.

lähteet:

http://www.hadassa.co.il/protein_-_which_is_best.pdf
Effect of protein source and resistanc... [J Int Soc Sports Nutr. 2007] - PubMed - NCBI


Pistetääs tähän nyt sitte vaikka tämmönen ilmoille, että esim. kaksi postia ylempänä ehdotettu viljaproteiini on taas bioarvoiltaan huomattavasti huonompaa kamaa, kuin esim. soija tai hera. Kananmunat ovat myös hyvä proteiininlähde.
 
No ainakin keskiarvoltaan ei ole. Kaurahiutaleissa on 14g proteiinia sadassa grammassa, 20g prodeen tarvitaan siis 145g hiutaleita.

EDIT: Anyway tuosta tulee kattilallinen puuroa, aika harva kaveri kykenee vetämään sen aamupalaksi :)

Täällä yks, joka kykenee :)
 
No ainakin keskiarvoltaan ei ole. Kaurahiutaleissa on 14g proteiinia sadassa grammassa, 20g prodeen tarvitaan siis 145g hiutaleita.

EDIT: Anyway tuosta tulee kattilallinen puuroa, aika harva kaveri kykenee vetämään sen aamupalaksi :)

Kaurahiutale - Fineli tuolla seisoo 14,5, vähä pikku tarkkaa mutta kuitenkin. Itse asiassa luin jotain tutkimusta, mistä löysin tuon leusiini pitoisuudenkin, jossa sanottiin että hiutaleiden koko ja eri osien mitta suhteet vaikuttavat proteiini sisältöön. Uskon kuitenkin, että piisaa vaikka tulisi vain 35g proteiinia aamiaselta. Varsinkin kun itse syön "vain" 2g/painokilo proteiinia, johon en kyllä laske kaikkia kasviproteiineja niiden huonon laadun takia. En tiedä riittäisikö nyt vähempikin määrä kun otin treenien yhteyteen bcaa:n mukaan.

Tuollaisen lautasen puuroa nyt kietoo helpolla, joskus on vähän täys olo ilallisen jälkeen jossa on 120g hiilaria, tuo määrä tarkoittaa meinaan esim perunoina 770grammaa. Tosta kasasta perunoita tulee muuten 14g proteiiniä taas :D Täytyy varmaan jostain penkoa minkä laatuista tavaraa se sattuu olemaan. Jos vielä paljon lisää kaloreita niin voi ruveta helvetti vegaaniksi :D
 
Jos käytät heraproteiinia ei tarvitse edes pohtia asiaa. Jos kokonaismäärä proteiinille täyttyy (esim. 2g/kg tai enemmän) on todennäköistä, että ei tarvitse esim. leusiinia, bcaa tai eaa - lisiä, mutta vegaaneille pieni lisäravitsemus aterioiden yhteydessä (jos siis pyrkii kehittymään maksimaalisesti nostajana) voi olla hyödyllistä, vaikka ei missään nimessä välttämätöntä terveyden kannalta.

Maitotuotteet yleisesti ovat helppo tapa ratkaista täydellinen aminohappokoostumus.

Puhtaasti kasvisruualle sitten esim. soija, härkäpapu, hamppu, levät, tattari, riisi, herne, pavut.

Itse juon päivässä pari shakeria riisiproteiinia johon lisää hieman eaa, bcaa ja leusiinia hifistelläkseni aminohappoprofiilin takia. En tosin edes harkitsisi tätä jos en harrastaisi raskasta liikuntaa 5 kertaa viikossa.
 
Jos käytät heraproteiinia ei tarvitse edes pohtia asiaa. Jos kokonaismäärä proteiinille täyttyy (esim. 2g/kg tai enemmän) on todennäköistä, että ei tarvitse esim. leusiinia, bcaa tai eaa - lisiä, mutta vegaaneille pieni lisäravitsemus aterioiden yhteydessä (jos siis pyrkii kehittymään maksimaalisesti nostajana) voi olla hyödyllistä, vaikka ei missään nimessä välttämätöntä terveyden kannalta.

Maitotuotteet yleisesti ovat helppo tapa ratkaista täydellinen aminohappokoostumus.

Puhtaasti kasvisruualle sitten esim. soija, härkäpapu, hamppu, levät, tattari, riisi, herne, pavut.

Itse juon päivässä pari shakeria riisiproteiinia johon lisää hieman eaa, bcaa ja leusiinia hifistelläkseni aminohappoprofiilin takia. En tosin edes harkitsisi tätä jos en harrastaisi raskasta liikuntaa 5 kertaa viikossa.
Ei härkäpapua voi syödä kun härkä on eläin ;)
 

Vittu mitä keskustelua tuolla tieteen sivuilla :D

Exposure to exogenous estrogen through intake of... [Pediatr Int. 2010] - PubMed - NCBI

tossa yks tutkimus maidon mahd. haitoista. Tehty raskaana olevilla lehmillä, mutta kuulemma niistä on suuri osa mahdollisimman usein raskaana muutenkin, niin tuon kohdan takia ei varmaan kannata lopettaa lukemista.

Itse en kuitenkaan aio maidon juomista lopettaa vaikka mitä sanottaisiin, parhaan makuista juomaa mitä on olemassa. :kuola:

Onkohan suomen ja jenkkilän maidoissa muuten eroja? Niinku esim. tähän asiaan liittyen?
 
Onkohan suomen ja jenkkilän maidoissa muuten eroja? Niinku esim. tähän asiaan liittyen?

On varmasti eroa, että ei voi soveltaa suoraan jenkkien tutkimuksia maidon käytöstä tänne Suomeen. Lehmillä ihan erilainen ruokavalio USAssa ja sallittuja aineita paljon enemmän ja antibiootit vapaammin käytössä. Terveisin "alalla töissä". :D
 
On varmasti eroa, että ei voi soveltaa suoraan jenkkien tutkimuksia maidon käytöstä tänne Suomeen. Lehmillä ihan erilainen ruokavalio USAssa ja sallittuja aineita paljon enemmän ja antibiootit vapaammin käytössä. Terveisin "alalla töissä". :D

Eikös amerikassa maitoon lisätä sokeria että ihmiset joisivat sitä?

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Eikös amerikassa maitoon lisätä sokeria että ihmiset joisivat sitä?

En tiedä ihan normimaidosta, mutta ulkomailla yleensäkin on todella vaikea löytää kaupasta tuoretta maitoa johon ei olisi lisätty jotain. Ja sitten on todella paljon niitä "makumaitoja", joissa on sokeria. Varmaan siksi ei maitoa pidetä muissa maissa mitenkään erityisen terveellisenä tuotteena. (Poislukien ehkä joku Mongolia... :D)
 
On varmasti eroa, että ei voi soveltaa suoraan jenkkien tutkimuksia maidon käytöstä tänne Suomeen. Lehmillä ihan erilainen ruokavalio USAssa ja sallittuja aineita paljon enemmän ja antibiootit vapaammin käytössä. Terveisin "alalla töissä". :D

Tämä oli itseasiassa aika lohduttava postaus. Hyvä juttu sinänsä, että Suomessa Evira ja Fimea ovat suht ajantasalla puuhistaan. Olisi kiva nähdä vastaava tutkimus juurikin Suomesta, tai vaikka edes EUn sisältä.
 
Mitä mieltä jengi on makaroonista proteiinin lähteenä? Jostain noista linkeistä kattelin aminohappokoostumusta ja yllättäävän hyvältä näytti siihen verrattuna mitä odotin. Makaroonin kanssa tietenkin tulee lihaa syötyä mikä varmaan vähän paikkaile aminojen kanssa.

Eli jos ruoka esim 200g kanaa ja 200g makaroonia, onko aminohappojakauma niin hyvä, että voi suoraa laskee yhteen protskut?
 
Mitä mieltä jengi on makaroonista proteiinin lähteenä? Jostain noista linkeistä kattelin aminohappokoostumusta ja yllättäävän hyvältä näytti siihen verrattuna mitä odotin. Makaroonin kanssa tietenkin tulee lihaa syötyä mikä varmaan vähän paikkaile aminojen kanssa.

Eli jos ruoka esim 200g kanaa ja 200g makaroonia, onko aminohappojakauma niin hyvä, että voi suoraa laskee yhteen protskut?

Ei tietenkään voi laskea yhteen jos toinen on vajaata... Eikö tän nyt järkikin sano, että jos sulla on neljä paria hanskoja ja neljä kappaletta ylimääräisiä vasemman käden hanskoja niin sulla ei ole silloin kahdeksaa paria hanskoja?
 
Mitä mieltä jengi on makaroonista proteiinin lähteenä? Jostain noista linkeistä kattelin aminohappokoostumusta ja yllättäävän hyvältä näytti siihen verrattuna mitä odotin. Makaroonin kanssa tietenkin tulee lihaa syötyä mikä varmaan vähän paikkaile aminojen kanssa.

Eli jos ruoka esim 200g kanaa ja 200g makaroonia, onko aminohappojakauma niin hyvä, että voi suoraa laskee yhteen protskut?
Suoraan sanottuna: EI todellakaan. noin 100g kun syöt makaronista saatavaa protskua niin voit laskea sen olevan 10 gramman eestä täydellistä proteiinia.

Miksi? Koska lysiinin määrä on moninkertaisesti pienempi kuin laadukkaammissa proteiineissa, ja tämän lisäksi se ei imeydy täydellisesti. En itse vaivaudu edes laskemaan noita viljojen proteiineja, kun en syö niitä kilo tolkulla.. :D

Aa myöhästyin vähän... :)
 
Aminohappoja siinä viljan prodessakin on. Jos proteiini synteesi lähtee tulille lihan leusiinin vaikutuksesta niin kai niille viljankin aminoille jotain keksitään eikä suoraa rasvaks/sokeriks lyödä?

Vai onko näin että niistä parista kkmenestä aminohaposta lihaksen kasvatuksen voidaan käyttää vain joitain tiettyjä? jos näin niin mitä niistä?
 
Aminohappoja siinä viljan prodessakin on. Jos proteiini synteesi lähtee tulille lihan leusiinin vaikutuksesta niin kai niille viljankin aminoille jotain keksitään eikä suoraa rasvaks/sokeriks lyödä?

Vai onko näin että niistä parista kkmenestä aminohaposta lihaksen kasvatuksen voidaan käyttää vain joitain tiettyjä? jos näin niin mitä niistä?
No eihän niillä kertakaikkiaan voida lihasta rakentaa kuin vähän , kerran aminohappoprofiili ei ole lähellä lihaskudoksen vastaavaa... En sitten tiedä voidaanko niitä orpoja aminohappoja käyttää sitten muunlaisten kudosten uusimiseen. :D
 

Suositut

Back
Ylös Bottom