Karaten aloitus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja A.I
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Japanissa mustan vyön saa 3 vuodessa. Siellä se tarkoittaa sitä että osaa lajin perusteet, ja pystyy treenaamaan kaikkien kanssa turvallisesti. Länsimaissa taas on ihme mystiikkaa että mustien vöiden tulee olla kaikentappavia silppureita.
 
Ei se oo mitään mystiikkaa, mustaa ei vain haluta antaa sellaiselle, joka sitä ei ansaitse. Pitää osata tekniikat ja muu kunnolla.
 
Saadakseen mustan vyön pitää... Osata perusasiat. Joissakin lajeissa myös otella. Ei siinä sen kummempaa mystiikkaa. Mutta ei siitä niin kauan ole, kun melkein kenelläkään ei vielä ollut mustaa vyötä, ja...

Oppiminen vie vuosia, jopa säännöllisesti (kovaa) harjoittelevalta. Minimiajat eri vyöarvojen suorittamiselle ovat osittain myös siksi, että budoon kuuluu myös nöyryyden ja kärsivällisyyden kehittäminen: vaikka itse (ja ehkä opettajansakin mielestä) olisi kuinka valmis vyökokeeseen, on odotettava ja annettava taidon kehittyä. Karaten(kaan) tie ei ole oikotie tai moottoritie...

On kuitenkin aika lailla eri asia treenata japanilaisessa yliopistossa korkeatasoisten opettajien johdolla useita kertoja viikossa kuin jossakin Pieksämäen Pieksäjissä kerran viikossa (jos ei sada ja kaverikin tulee salille).

Itse kun harrastin karatea vihreä vöisenä mätkin pari mustavyötä menne tullen ja kun itse olin ruskealla vyöllä niin sain ohtaan vihreävöiseltä.

Juuri näin se tuppaa näissä lajeissa olemaan, sen mukaan kenen auto milloinkin on pöllitty ja kenellä on sitä luontaista lahjakkuutta :lol2:

Ja muistaakseni Mike Tysonillakaan ei ole minkäänlaista lajivyötä Itse ainakin huomasin että kun on harrastanut yli 10v niin vyöllä ei ole enään väliä sitä vaan treenaa hullunkiilto silmässä. Lajillakaan ei ole niin väliä kunhan treenaminen on mielekästä.

Olen samaa mieltä - joskin osaksi ehkä senkin vuoksi että se musta vyö on jo :rolleyes: .
 
Mitä varten väki dissaa ja kammoaa nyrkki tanassa rivissä liikkumista? Se on sitä kaikkein alkeellisinta harjoittelua, missä treenataan kropan hallintaa ja koordinointikykyä. Korkeammilla vöillä treenataan pidempiä liikesarjoja, jotka sisältää useita seisontoja, torjuntoja, lyöntejä potkuja ja iskuja. Tällaisella harjoittelulla tullaan sitten sellaiseksi hienoja ninjaliikkeitä osaavaksi mestariksi ja kukapa ei sellaiseksi haluaisi tulla. Toisaalta jos harkoissa on pelkästään rivissä etenemistä vuositolkulla, kannattaa vaihtaa seuraa jos tahtoo pärjätä tositilanteessa.
 
Pakko pistää pientä faktaa.
Karaten alkeiskurssilla EI kamppailla vaan opetetaan perus potkut,lyönnit,torjunnat ja tyylisuunnasta riippuen heittoja,maahanvientejä,lukkoja.
yleensä Karateen kuuluu myös itsepuolustus osio jossa treenataan kuristusotteesta pois pääsyä ym joka mielestäni on hyvää kenelle tahansa.
treenit koostoo alkulämmittelystä-tekniikoiden harjoittelusta ja venyttelyistä ja nämä parantavat yleiskuntoa ja venyttely on kaikille jees eikö?
tämä peruskurssi kestää noin 3-4 kk jonka jälkeen tulee mukaan parin kanssa treenaus jotkut seurat aloittavat myöhemmin toiset aikaisemmin.treenaus riippuu paljon kenen kanssa treenaa jos kaveri on mukana niin sovitaan että saa osua kohtuu kovaan niin tuntee miltä sekin tuntuu(ei päähän).
Eli yhteenvetona voisin sanoa että Karate ei todellakaan ole mikään paskempi harrastus.
lisää siihen sitten puntti ja säkki treeni päälle niin olet 1 vuodessa aika kovassa kunnoossa.
 
Kyllä Taekowndo sen olla pitää siinä kehittyy jalat. Vaatii tosin erityis hyvää taktista osaamista, venyvyyttä ja lihaskuntoa jos matsaa eri lajien harrastajien kanssa.
 
Avv sanoi:
Mitä varten väki dissaa ja kammoaa nyrkki tanassa rivissä liikkumista?

Yleensä kai perustekniikkaharjoittelua ilmaan ja liikesarjoja dissaavat ne jotka eivät ole ikinä treenanneet tuolla tavalla, harjoittelumetodin mielekkyys kun ei välttämättä aukea kokeilematta ja sitten ne jotka ovat treenanneet seurassa, jossa niitä painotetaan kovasti ja se on sellaista millintarkkaa nypläämistä. Itse treenaan perustekniikkaa ja liikesarjoja mielelläni, kunhan ne eivät vaan ole treenien pääasia ja se on tekemistä eikä varpaiden kulmien säätämistä.
 
kenttiensankari sanoi:
Japanissa mustan vyön saa 3 vuodessa. Siellä se tarkoittaa sitä että osaa lajin perusteet, ja pystyy treenaamaan kaikkien kanssa turvallisesti. Länsimaissa taas on ihme mystiikkaa että mustien vöiden tulee olla kaikentappavia silppureita.

Ei se ihan noin mene. Judossa ainakin Japanissa opetus on pääsääntöisesti tasokkaampaa kuin Suomessa. Harjoittelu japanilaisella dojolla takaa keskimäärin paljon paremman teknisen osaamisen kuin suomalaisessa seurassa. Vetäjät on parempia ja harjoittelumäärät on suurempia. 3 vuotta Japanissa = 5 vuotta Suomessa

Japanissa myös arvostetaan kilpailemista enemmän kuin Suomessa. Mustaan vyöhön asti voi Japanissakin päästä kuntoilupohjilta mutta siitä eteenpäin ei mennä jos ei ole kilpailullisia meriittejä. Japanissa ei esimerkiksi ole muodollisia daneja ollenkaan vaan jokainen korkeampi dani omaa hyvät judotekniikat ja on myös kilpaillut. Samaa ei voi sanoa Suomessa.

Kaiken kaikkiaan japanilainen graduointimalli on paljon terveempi kuin suomalainen.
 
Karate ei olekkaan kilpalaji, no ehkä osa japskityyleistä on puhdasta kilpailua, mutta ei se useissa tyyleissä ole pääasia. Alkuperäisessä okinawalaisessa karatessa ei kilpailla sitten ollenkaan.

Japanissa senseillä on omat dojot, joka mahdollistaa ohjatut treenit 5-6 kertaa viikkoon tai jopa useammin, se on ainoa asia joka erottaa rivijapskin rivisuomalaisesta. Suomessa treeni-ilmapiiri on kuitenkin ihan selkeästi fiksumpi kuin japaninmaalla. Siellä ei saa senseitä kyseenalaistaa, ja jotkut opetusmetodit ovat ihan järjenvastaisia(mm. ikkunat auki talvella, karaistumista 6-vuotiaille). Toki japanilaiset ovat tunnollisempia, kun se kuuluu siihen kulttuuriin, mutta Suomessakin on henkilöitä jotka treenaavat varmasti ihan yhtä tunnollisesti. Lapset siellä taitavat olla melko hyvin kurissa ja herran nuhteessa, se mahdollistaa hyvän teknisen osaamisen karaten puolella. Suomessa pääasiana kuitenkin on lapsille mukava harrastus.

Judon opetusmetoideista en sitten mitään tiedä, uskon kuitenkin että Suomessa osataan urheiluvalmennus todella hyvin. Japanissa on harrastajia judossa vaan pikkasen erillä tavalla kuin Suomessa. Ymmärtääkseeni myös Suomessa judossa arvostetaan kilpailemista ihan yhtä paljon kuin muuallakin.
 
Lapset siellä taitavat olla melko hyvin kurissa ja herran nuhteessa

Vähän offtopic, ehkä...

Eräällä japanilaisella (ei karate-) dojolla senseillä on tapana muksautella muksuja muovisella pesäpallomailalla. Pienellä ja kevyellä sentään, ja siitähän ipanat pitivät. Mutta kyllä se enimmäkseen harrastus oli lapsille.

Niin, ja ikkunat olivat auki eikä senseitä kyseenalaistettu; miksi olisi pitänytkään. Mitä fiksua sellaisessa muka on.


Judo ja kilpailu? Judo = kilpailu, väittäisin. Itselläni meni hermot peruskurssilla, kun piti muka alkeita opetella ja heti oltiin sanomassa että näin sitten kilpailussa. Hyvää urheilua, huonoa budoa, sellainen mielikuva lajista jäi. KAratessa ollaan vähän terveemmällä pohjalla sentään, vielä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom