Kaninliha

Pawiaani

VIP
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
946
Suomessa kovin moni ei syö tarhatun kanin lihaa, mutta muualla euroopassa sekä maailmalla erittäin suosittua ravintoa. Italias ja ranskas ym arkiherkkua ja moni suomalainen on syönyt kania lomamatkoilla ja reissuissa. Suomessa saa joistakin paremmin varustelluista marketeista pakasteena, sekä pikkuhiljaa on yleistymässä suoraan tiloilta tapahtuva myynti. Kotimainen tarhattu kani on varsin eettistä lähiruokaa "onnellisen kanin lihaa", kun taas ulkomailla on ihan vastaavia tehtaita kaninlihan suurtuotannossa kuin vaikkapa broileripuolella ja olot siis ankeat ja siksi nämä pakastealtaiden tuontikanit ei eettisyydeltään eroa broilerin syönnistä millään muotoa. Keskieuroopassa on todella yleistä omatarve kasvatus eli takapihoilla pienimuotoisia kaniloita ja tämäntyyppistä puuhastelua tapahtuu myös Suomessa yhä enemmän. Facebookista löytyy sellainen ryhmäkin kuin "tuotantokanijengi".

Proteiinipitoisuushan kaninlihassa on korkea ja rasvapitoisuus matala eli sopii bodarille ruokavalioon ainaisen kananlihan vaihtoehdoks. Kaninliha ei sitten ole millään lailla samanlaista kuin jäniksen tai rusakon, jotka ovat riistaa. Kaninliha on vaaleaa ja mureaa, kalkkunan ja kanan tyyppistä ja sillä ei ole ominaismakua eli maku tulee maustamalla. Itse tykkään kovasti ja tulevaisuudes tarkoitus syödä mahdollisuuksien mukaan enempikin.

http://yle.fi/uutiset/harvinaisesta...ulittamaan_sisafileen_hinnan_suomessa/8010998
"Kaupoista voi löytää lähes kaikenlaista lihaa ruokapöytään. Viime aikoina Euroopassa suosittu kani on tullut pienimuotoisesti suomalaisten kauppojen hyllyille."


Tuollainen tietoisku on yhden tilalta kaninlihaa myyvän sivuilla


http://www.kaniculture.fi/

"Miksi kaninliha ?

– Kaninliha on vaaleaa, helposti sulavaa ja on verrattavissa esim. broileriin.

– Kaninlihassa on runsaasti korkealaatuista proteiinia.

– Kaninliha on lähes rasvatonta, joten siinä on huomattavasti vähemmän kaloreita kuin lihassa yleensä.

– Kolesterolitaso on lähes olematon, joten kaninliha on turvallinen proteiininlähde sydän -ja verisuonitauteja poteville.

– Kaninliha sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, mm. kuparia, sinkkiä, rautaa.

– Kalsium -ja fosforitaso on korkeampi kuin missään muussa lihassa.

– Natriumtaso on muihin lihoihin verrattuna hyvin alhainen.

– Kaninliha sisältää myös antioksidantteja sekä anti-aging komponentteja kuten seleeniä ja glutationia."

”Kaninlihan tuotanto tukee kestävää kehitystä eikä kuormita ympäristöä”


Tuossa toinen tilalta päin myyvä, nuo ainoat mitkä äkkiä katsoen löysin netistä, varmaan enempikin vastaavia pientoimittajia kyllä löytyy.

http://ruohonjuuritaso.com/?page_id=9

 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Veljen emäntä on ottanut pari kania ja niiden poikasia on kuulemma tarkoitus pistää lihoiksi. Ihan mielenkiinnolla odotan, että pääsen joskus maistamaan. Ei nimittäin oo missään tullut kania aiemmin syötyä.
 
Enpäs edes tiennyt, että kaniakin ihan kasvatetaan Suomessa lihaksi (siis muuten kuin mitä tuosta pienimuotoisesta "kotiviljelystä" on medioissa ollut juttua viime aikoina). Lapsuudesta on jäänyt melkoiset traumat jänönlihasta hauleineen, mutta ehkä mä olisin jo päässyt niistä sen verran yli, että voisin antaa tarhakanille mahdollisuuden lautasella :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom