Kananmunan valkuaisjauhe

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja [Hene]
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
5.8.2003
Viestejä
3
Tuli vastaan tuossa selaillessani kananmunien käsittelyfirman sivut jossa esiteltiin mm. seuraavaa tuotetta:

Kananmunanvalkuaista jauheena. Hyvät sidontaominaisuudet. Pastöroitua - ei salmonellariskiä. Säilyvä. Erinomainen elintarviketeollisuudessa

Sekoitussuhde: 1 kg valkuaisjauhetta + 8 kg vettä = 9 kg valkuaismassaa = 270 munanvalkuaista

Pakkauskoko 15 kg paperisäkki, säilyy kuivassa useita vuosia

Ravintosisältö keskimäärin / 100 g:

kJ/kcal: 1450/350

Proteiini: 80,0

Hiilihydraatti: 4,5

Rasva: 0,5

Suora linkki: http://www.scanegg.fi/scantuote.asp?viewID=1542&productID=175

...Ei tarvis erotella kymmenittäin valkuaisia päivässä. Mitä jengi sanoo, oisko mitään järkee vai unohdetaanko samantien?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä muistaakseni joitakin vuosia sitten tätä myytiin ihan yleisesti. Ainakin joku postimyyntifirma möi tätä soijan ja heran ohella... Mut empä ole tosin pitkään aikaan nähnyt myynnissä. Varmasti ois ihan hyvää vaihtelua soijan ohella perusproteiiniks.
 
Originally posted by VahvaJussi
hinta kiinnostais...
Puhelinluettelosta itseäs lähin Munakunnan toimipiste varmaan välittää ko. tuotetta. Hinta oli keväällä 175€/15kg säkki. Tuote tosin ruåttalaista ja Munakunta kyllä repii välistä. Länsinaapurin tehtaan kun joku löytäisi voisi tuo hinta plumpsahtaa alaspäin?
 
Originally posted by Driven
Puhelinluettelosta itseäs lähin Munakunnan toimipiste varmaan välittää ko. tuotetta. Hinta oli keväällä 175€/15kg säkki. Tuote tosin ruåttalaista ja Munakunta kyllä repii välistä. Länsinaapurin tehtaan kun joku löytäisi voisi tuo hinta plumpsahtaa alaspäin?

Samanhintaista kuin propower hera. Sit ku on 150€/15 kiloo niin tulee kaupat.
 
...Unohdin tosiaan mainita että tuotetta saa tilattua osoitteesta www.scanegg.fi ja toimitus on postiennakolla.

Pakkauskoko on 15 kg ja hinta 10,00 eur/kg + postikulut.

itse ajattelin tilata paketin. Kirjoittelen vaikka tälle foorumille aiheesta kunhan saan sen mössön. Voi olla aika pahan makuista mut jospa sen sais alas, toivottavasti myös pysyy sisällä...
 
Kannattaako riskeerata, kun kerta 11-12€/kg saa heraproteiinijauhoa, joka on todistetusti siedettävän makuista? Ja muistaakseni suunnilleen samaan hintaan saa soijaproteiinijauhoa, joka myös menee alas ja on suurempi proteiinipitoisuuskin.
 
Scaneggiltä saa ostaa kananmunanvalkuaisjauhetta 10 euroa kg. Hinta houkutteli sen verran että ajattelin kokeilla. Myyvät 15 ja 20 kg säkeissä.

Scaneggin edustaja lähetti minulle ilmaiset maistiaiset (Valkuaisjauhe Superista) postissa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tämä oli todella hyvä juttu sillä jauho HAISEE tosi oudolta. Maku on erittäin neutraali, mutta haju on aika uskomaton. Haju tulee tod. näk. säilytysaineesta - sitruunahappo. En voisi kuvitella juovani tätä protskudrinkkinä.

Scaneggin edustaja ei turhaan sanonut tuotteen olevan hieman... hmph... oudon makuista lisäravinnekäyttöön. Tämä piti todellakin paikkaansa. Yltiöoptimistina en uskonut.

Lisää vain vesi -systeemi toimii tosi hyvin, joskin lopputulos on aika vesimäinen - ei niinkään perinteinen "limainen" valkuainen. Tavara vaahtoutuu kuitenkin sekunneissa - paras käyttö tuntuu olevan marenki. Ei tarvitse kauaa vatkata kun on marenkivuori kasassa. Haju on mukana myös marengissa, mutta ei häiritse niin hirveästi.

Kokeilin tehdä jauheesta metukkamunakkaan ja siitä tuli todella outo: hyllyvä hyytelö olisi ehkä paras kuvaus. Munakkaan "texture" oli aika grose. Pelkistä normaaleista valkuaisista tehtynä munakas ei ole koskaan ollut tuollainen. Ja se haju... melkein tuli oksu kun katselin, haistelin ja SÖIN tuota. Huh huh. Olen taas yhtä kokemusta rikkaampi.

Testailen valkuaisjauhetta erilaisissa käyttötarkoituksissa vielä tulevien viikkojen aikana - saamani ilmainen maistiaisjauhesatsi kun on 1 kg niin siitä saa vajaan 10 kg valmista tavaraa.

Uskon tuon jauheen soveltuvan parhaiten sellaisiin ruokalajeihin, jossa sen hassu haju peittyy muiden aineiden alle. Leivonta tai vahvasti maustetut ruokalajit lienevät parhaita.

Ketodietillä kun olen niin en pääse testailemaan tuollaisia monimutkaisempia reseptejä. Vaihtoehdot jäävät vähän suppeiksi. Alustavien testien perusteella voin kuitenkin sanoa, ettei valkuaisjauheesta tule sellaista pelastavaa enkeliä kuin ajattelin - säästynyt aika ja vaiva (keltuaisten erottelussa) korvautuu tuolla hajulla, joka on kuitenkin pahempi.

Heinon Tukussa on myynnissä 1 kg satseja tuorevalkuaista, joka vaatii kuitenkin kylmäsäilytyksen. Ajattelin käydä vielä sellaisen ostamassa tässä joku päivä. Pääsee testaamaan onko se enemmän oikean valkuaisen kaltaista. Haluaisin tosissaan päästä tuosta keltuais-valkuaiserottelusta + kilohinta olisi halvempi kuin normimunia ostettaessa.
 
Meillä duunissa ainakin myydään "eggwhite proteine" tuotetta ihan bodaus tarkoitukseen..taitaa olla vitabalansin(en oo varma).
en nyt tiedä onko sitten sama asia kuin tuollainen puhdas kuivattu
valkuainen.
 
Kananmuna kannattaa unohtaa, jollei elä yksin, sen verran miehekkäät hajut. Pierettää ihan mahdottomasti. Kerran tapailin tyttöä, jolla oli kissanpentu ja samalla söin kananmunaproteiinia. Tyttö luuli, että kissa oli paskonut lattialle, mutta kyse olikin muusta… Ja makukin on pahin proteiini mitä olen maistanut.
 
Ironbutt sanoi:
...Testailen valkuaisjauhetta erilaisissa käyttötarkoituksissa vielä tulevien viikkojen aikana...

Laitas testiin myös ohukaiset? jos siinä sais sen onnistumaan niin se riittäisi ainakin minulle.

On sen verran halpaa tavaraa, että pakkohan tuo on saada toimimaan jossain ruuassa.
 
Testasin noita lettuja kun on sopivasti hiilaripäivä. Omasta mielestä tuli ihan hyviä mutta ukko jätti lettukestit kesken. Mulla tää ketodietti varmaan vaikuttaa - söisin rautanaulojakin...

Tein perinteistä ohjetta mukaillen pienen testisatsin eli 2 dl maitoa, 1 kananmuna, 1 dl jauhoa, 30 g valkuaisjauhetta, suolaa ja sokeria. Vettä en lisännyt, mutta sitä voisi laittaa seuraavan kerran hieman lisäksi. Voissa paistetut oli selkeästi parempia kuin rasvattomat...

Se hassu haju ei ole niin läpitunkeva kun tavaran sotkee johonkin muuhun. Tarkoituksellisesti maistellessa sen huomaa, mutta muuten se tuntuu häviävän taustalle.

Testin perusteella sanoisin että valkuaisjauhe sopii ihan hyvin aidon valkuaisen korvikkeeksi, mutta ei kuitenkaan lettujen proteiinilisäksi - jos haluaa tehdä erityisen proteiinipitoisia lettusia niin kannattaa mieluummin kokeilla vaikka herakonsentraattia. Se on toiminut aiemmin - hera ei maistu "läpi" samalla tavalla.

Edit: Vielä lisäys lettujen "texturesta". Nesteen vähyys varmasti vaikutti osaltaan, letut olivat vähän leivänomaisia - lisävalkuaisen vuoksi lettutaikina ei leviä yhtä ohueksi/tasaiseksi paistettaessa. Paksuimasta kohtaa (keskeltä) olivat vähän leipäisiä, mutta kuitenkin "kuohkeita". Taikinasta kannattanee seuraavalla kerralla tehdä huomattavasti normaalia juoksevampaa, niin saa levitettyä mahdollisimman ohueksi.
 
Oikeesti toi tuore valkuais juttu kiinnostas. Oiskohan saman tapasta, josta Ronnie Coleman värkkää aamu mössönsä The unbeliavable videollaan?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom