Kananmunan vaikutus palautusjuomaan?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kumali
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
5.3.2004
Viestejä
71
Ikä
41
Tulipa tässä mieleeni että millä tavalla raa-an kananmunan sujauttaminen palkkarin sekaan vaikuttaa sen imeytymiseen? Hidastaako? Meinaan on tullut tavaksi kun se tekee palkkarista niin mukavan kuohkeaa ja hyvää alkuvaahtoilun laskeuduttua.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sama juttu, menee tuollainen 3-5 kananmunaa päivässä proteiinipirtelön joukossa. Oli muuten vähän yllätys kun luin täältä että kypsennetty kananmuna olisikin ravintona parempi kuin raaka mutta on sitä ainakin vaikeampi saada sekoittumaan juomaan. :D
 
No aivan varmasti hidastaa oleellisesti imeytymistä. En ole kyllä koskaan kuullu, että palkkariin joku laittas kananmunaa :D

Tostahan on jossain joskus ollu puhetta, että kannattaako munia ylipäätään syödä raakana. Mulle on ainakin jäänyt epäselväksi, että miten se raaka muna toimii ravinnonlähteenä. Tulee tosin itsekin joskus laitettua valkuaisia välipalaproteiinijuomaan. Tosiaan tulee mukavan kuohkeeta juomaa ku tehosekottimella suhauttaa pirtelöks.

EDIT. Nyt muistan kuulleeni, että ei vissiin oikeen imeydy raaka kananmuna. Mutta toisaalta, onhan ne urheilijat vissiin aikoinaan syöny raakoja munia oikeen tosissaan. Ellei sitten vaan oo jotain Rocky-leffoista tai Tony Halmeelta peräisin olevaa urbaanilegendaa... :rolleyes:
 
Ite heitän kanamunia aina illalla protsku pirtelöön. Palautus juomaan en ole pistäny kun olen kuullu just siitä että ei sitte imeytyis kunnolla.
 
keitetyssä porkkanassa on enemmän karoteenia kuin raa`assa.
keitetyssä perunassa on "tuhoutunut" proteiineja jotka käyvät vastaan syöjää (eräänlaisina myrkkynä).

tälläisiin "tietoihin" olen törmännyt.
uskon vahvasti että ruuan kypsentäminen muokkaa jonkin verran ravintosisältöä.

menkää finelin sivuille vertaamaan raa`an ja kypsän ruuan ravintoarvoja, niin selviää.

itse olen kuullut että kananmuna olisi ainakin nopeammin imeytyvä kuin maito.
ja mitäs pienistä, sinne palkkariin vaan.
 
Niin eikös raa-alla kananmunalla saanu viivästettyä viinankin imeytymistä? Luulis saman pätevän palkkariinkin :)
 
Raaka kanananmuna tuhoaa jotakin B-ryhmän vitamiini/vitamiinejä, en muista mitä. Myöskin salmonellan vaara rakassa kananmunassa on, joskin se taitaa olla aika peini täällä suomessa.

Mutta ei kananmunan paikka ole palkkarissa, sillä jo sen sisältämä rasvamäärä hidastaa selkeästi imeytymistä.
 
Juu no ehkäpä se pitää sieltä sitten jättää pois. Tosin salmonellaa en pahemmin pelkää, jostain (epämääräisestä tosin) lähteestä muistelen kuulleeni että niinkuin aikaisemmin sanottiin salmonellatartunnan vaara suomessa raaoista kananmunista on todella olematon. Mutta joka tapauksessa olen niitä iloisena sinne mättänyt nyt pari kuukautta ja vasta eilen heräsi kysymys että onko touhussa hirveästi järkeä. Hyvä minä.
 
laiskaluu sanoi:
Sama juttu, menee tuollainen 3-5 kananmunaa päivässä

Siis 21-35 kanamunaa viikossa?? Aika tiukka satsi mikäli ovat kokomunia.. Verisuoniston tulevaisuuden kannalta kannattaisi varmaan jättää keltuaiset (huono kolesteroli) ainakin suurimmasta osasta pois ja korvata proteiinialijäämä protskujauheella..
Toisaalta, vetihän Strydomin Garykin joskus parikytä egua päivässä, ja valkuaisia päälle... :D
 
Misanthrop sanoi:
Siis 21-35 kanamunaa viikossa?? Aika tiukka satsi mikäli ovat kokomunia.. Verisuoniston tulevaisuuden kannalta kannattaisi varmaan jättää keltuaiset (huono kolesteroli) ainakin suurimmasta osasta pois ja korvata proteiinialijäämä protskujauheella..
Toisaalta, vetihän Strydomin Garykin joskus parikytä egua päivässä, ja valkuaisia päälle... :D

Ex-pertti osiolla tuo keltuaisen haitallinen vaikutus taidettiin kumota. Tosin joillekin tuota kolesterolia tarttuu enemmän.. Geenit ratkaisee tässä.
 
kumali sanoi:
Tosin salmonellaa en pahemmin pelkää, jostain (epämääräisestä tosin) lähteestä muistelen kuulleeni että niinkuin aikaisemmin sanottiin salmonellatartunnan vaara suomessa raaoista kananmunista on todella olematon.

Toi pitää mielestäni paikkansa. Kokkikoulun kävin yhdessä vaiheessa, ja siellä yleinen mielipide opettajien keskuudessa oli se, että kananmunissa salmonellavaara on suomessa nimenomaan todella olematon. Jotain statistiikkaakin esittivät vuosittain havaituista salmonellatapauksista (näitä tapauksia oli ylipäätään tod. vähän) jnejne. Sanottiin myös, että jopa kanan/minkätahansa elukan lihassa on hyvin pieni salmonellavaara suomessa (no, kuka nyt raakaa kanaa söis, mutta kuhan nyt oli puhetta). Eri asia sitten vaikka etelä-euroopassa, kannattaa kattoa tarkkaan että on kana kypsää, ettei tuo mukanaan epämieluisia tuliaisia (ei oo salmonella ainakaan parin kaverin mukaan kovinkaan kiva kaveri...).
 
Tein tuossa pienen nettihaun kananmunista ja kolesterolista ja vaikka näköjään nykyään ei niin paljon pelotellakaan kuin ennen niin ehkä tuo 3-5 on vähän liioittelua. Jospa jätän sen sitten palautusjuomista pois ja laitan vaikka vain yhteen proteiinipaukkuun päivässä.
Kolesterolin ja ravinnon yhteys näyttää olevan edelleen aika epäselvä, ravintoa enemmän joka tapauksessa vaikuttaa perimä eli hyvä tuuri. Itsellä on kolesteroli mitattu viimeksi vuosi sitten jolloin se oli 4.7 joka on ihan ok arvo. :)
 
laiskaluu sanoi:
Tein tuossa pienen nettihaun kananmunista ja kolesterolista ja vaikka näköjään nykyään ei niin paljon pelotellakaan kuin ennen niin ehkä tuo 3-5 on vähän liioittelua. Jospa jätän sen sitten palautusjuomista pois ja laitan vaikka vain yhteen proteiinipaukkuun päivässä.
Kolesterolin ja ravinnon yhteys näyttää olevan edelleen aika epäselvä, ravintoa enemmän joka tapauksessa vaikuttaa perimä eli hyvä tuuri. Itsellä on kolesteroli mitattu viimeksi vuosi sitten jolloin se oli 4.7 joka on ihan ok arvo. :)

Hmm... Tuli vaan mieleen, että eiks se olis ihan hyvä systeemi, että käy vaan mittauttamassa kolesterolin vaikka puolivuosittain, ja jos ei nouse niin sitten voi jatkaa munien syöntiä? Onhan kananmunan proteiini kuitenkin melkosen hyvälaatusta. Itsekin oon aatellut käydä mittautaa arvot, ja jos ei ole koholla niin lisään kyllä munien syöntiä huomattavasti, kun ne on kaiken muun hyvän lisäks vielä halpojakin.
 
laiskaluu sanoi:
Itsellä on kolesteroli mitattu viimeksi vuosi sitten jolloin se oli 4.7 joka on ihan ok arvo. :)

En tiedä onko noissa erilaisia vertailuasteikkoja, mutta itselläni käytössä olleessa normaaliarvot liikkuivat välillä 2,5-5,5....ja kaikki yli 5,5 alkaa ilmeisesti huolestuttamaan. Meinaan vaan ettei tuo 4,7 ihan onnen autuaallinen arvo välttämättä ole, jos vielä tästäkin eteenpäin mätät munaa poskeen huolella :rolleyes: Itsellä oli muistaakseni 2,7 viime mittauksessa, mutta siitä onkin vuosi aikaa..täytynee käydä katsomassa onko nousua tullut kolesterolipitoisemman ruokavalion johdosta. Hassua sinänsä tuo arvo, kun ukkolla kolesteroli huitelee jossain kuuden päällä.
 
kivenkantaja sanoi:
En tiedä onko noissa erilaisia vertailuasteikkoja, mutta itselläni käytössä olleessa normaaliarvot liikkuivat välillä 2,5-5,5....ja kaikki yli 5,5 alkaa ilmeisesti huolestuttamaan. Meinaan vaan ettei tuo 4,7 ihan onnen autuaallinen arvo välttämättä ole, jos vielä tästäkin eteenpäin mätät munaa poskeen huolella :rolleyes: Itsellä oli muistaakseni 2,7 viime mittauksessa, mutta siitä onkin vuosi aikaa..täytynee käydä katsomassa onko nousua tullut kolesterolipitoisemman ruokavalion johdosta. Hassua sinänsä tuo arvo, kun ukkolla kolesteroli huitelee jossain kuuden päällä.

No kyllä se ihan ok on ainakin tässä iässä tuo 4.7 mutta ehkä tuota ruokavaliota voisi kuitenkin vähän tarkistaa. Mutta kuten sanoin, enemmän se on muusta kuin ruokavaliosta kiinni. Olen muuten lexx kuullut saman jutun että raaka kananmuna estää alkoholin imeytymistä, voi olla legendaakin mutta jos ryyppykilpailu uhkaa niin pari kananmunaa saattaa auttaa voittoon. :D

Tässä vielä lisätietoa kolesterolitasoista sivulta:
http://www.tohtori.fi/laakkeet/laakelab.html

"KOLESTEROLI

Lyhenne: fS-Kol
Tutkimuksen kuvaus: Laskimoverinäyte
Tutkimussyitä: Rasva-aineenvaihdunnan seulonta. Ruokavalio- ja lääkehoidon seuranta.
Viitearvot:
3,5 - 5,0 mmol/l Ihanteellinen
5,1 - 5,9 mmol/l Hyvä
6,0 - 6,9 mmol/l Lievästi kohonnut
7,0 - 7,9 mmol/l Kohonnut yli
8,0 mmol/l Huomattavasti kohonnut

Tulkinta: Korkea kolesterolipitoisuus on merkittävä verisuoni- ja sydäntautien riskitekijä.
Muuta huomattavaa: Suotavaa on paastonäyte, joskaan se ei mittausmenetelmästä riippuen ole aina aivan välttämätön. Mitä korkeampi on kolesterolin taso, sitä aiheellisempaa on pyrkiä muuttamaan ruokavaliotaan. Jollei dieettihoito tehoa, lipidi- eli rasvatasoon voidaan vaikuttaa pitkäaikaisella lääkehoidolla. Uusintamittaukset ovat seurannassa aiheellisia korkeintaan 1-2 kertaa vuodessa, jos seerumin kolesterolipitoisuus on korkea. Lievästi kohonneita arvoja ei tule pitää vaarallisina ellei samanaikaisesti ole muita riskitekijöitä, kuten sukurasitusta, sepelvaltimosairautta tai diabetesta."
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom