- Liittynyt
- 28.9.2008
- Viestejä
- 46
Ajattelin sitten tänne tulla kirjoittelemaan asiasta, jota on tullut mietittyä jo kauan aikaa sitten. Asiasta en ole sattunut kysymään tai ottamaan sen suuremmin selvää, koska en pidä sitä mitenkään mielettömän tärkeänä tietona. Nyt kuitenkin jääkaappiin kanoja tunkiessani ajattelin, että voisihan tätä asiaa kysyä ihan mielenkiinnosta ja saada aikaan mielenkiintoista keskustelua.
Eli miten porukka täällä laskee kanankoipien, ribsien ja muiden paljon luuta sisältävien lihatuotteiden ravintosisällön? Ja raotan tätä asiaa nyt ihan yksinkertaisella esimerkillä, ettei tänne kenenkään tarvitse tulla kirjoittelaan tietojen löytyvän pakkauksesta.
Eli otetaan nyt ihan vaikkapa noi itse kanat. Paketillisessa ihan perus kanankoipiahan on yleensä on 700g-1kg painoa, jossa 100g sisältää noin 170-200kcal, sekä 17-25g proteiinia. Eli ravintosisältö on jotakuinkin samaa luokkaa kuin täysin luuttomissa tuotteissa, kuten broilerin fileissä, mutta luutahan sieltä löytyy. Erityisesti pienet kananpalat (eli siis liekkisiivet ym) ovat se kaikista selkein esimerkki: siivet ovat 700g paketissa, jossa ravintosisältö on jotakuinkin aiemmin kuvaillun mukainen, mutta tuotteesta varmaankin 35-50% on luuta. Ja pakkauksissahan ei itsessään lue kuinka iso osuus tuotteesta on lihaa.
Miten porukka täällä yleensä laskee kanan ravintoarvot, koska ajatus siitä, että mm. liekkisiipi paketista (joka siis painaa 700g), saisi oikeasti syödyksi sen 700g ja siitä saisi 119-175g proteiinia, on täysin absurdi. Hc jätkät varmaan punnitsee safkat, syö, ja sitten punnitsee luut ja vähentää alkupainosta, mutta itse en niin pro-bodari ole, että tälläiseen alkaisin.
Eli miten porukka täällä laskee kanankoipien, ribsien ja muiden paljon luuta sisältävien lihatuotteiden ravintosisällön? Ja raotan tätä asiaa nyt ihan yksinkertaisella esimerkillä, ettei tänne kenenkään tarvitse tulla kirjoittelaan tietojen löytyvän pakkauksesta.
Eli otetaan nyt ihan vaikkapa noi itse kanat. Paketillisessa ihan perus kanankoipiahan on yleensä on 700g-1kg painoa, jossa 100g sisältää noin 170-200kcal, sekä 17-25g proteiinia. Eli ravintosisältö on jotakuinkin samaa luokkaa kuin täysin luuttomissa tuotteissa, kuten broilerin fileissä, mutta luutahan sieltä löytyy. Erityisesti pienet kananpalat (eli siis liekkisiivet ym) ovat se kaikista selkein esimerkki: siivet ovat 700g paketissa, jossa ravintosisältö on jotakuinkin aiemmin kuvaillun mukainen, mutta tuotteesta varmaankin 35-50% on luuta. Ja pakkauksissahan ei itsessään lue kuinka iso osuus tuotteesta on lihaa.
Miten porukka täällä yleensä laskee kanan ravintoarvot, koska ajatus siitä, että mm. liekkisiipi paketista (joka siis painaa 700g), saisi oikeasti syödyksi sen 700g ja siitä saisi 119-175g proteiinia, on täysin absurdi. Hc jätkät varmaan punnitsee safkat, syö, ja sitten punnitsee luut ja vähentää alkupainosta, mutta itse en niin pro-bodari ole, että tälläiseen alkaisin.