Itämeren villit kalakannat ainakin kannattaa jättää suosiolla kauppaan korkeiden dioksiidipitoisuuksien takia. Jotkut antibiootit ovat aika pientä verrattuna siihen, mitä kaikkea myrkkyä esimerkiksi Itämerestä löytyy. Sitäpaitsi, suurimpien kauppojen hyllyiltä pitäisi löytyä kasvatettua luomu (kirjo?)lohta.
Muistaakseni olen jostain lukenut, että pienet kalat, kuten muikut, sisältävät vähemmän myrkkyjä. En kyllä löytänyt tähän hätään lähdettä siihen.
Olen aika varma kuitenkin, että kalan syömisen hyödyt ovat suuremmat kuin niistä samaat mahdolliset myrkyt.
Ja mitä tulee kalan kokoon - nimenomaa ne pienet kalat kannattaa jättää kauppaan. nyt alkaa paatos Kalastus on mennyt siihen pisteeseen, että kaupallisesti tärkeimpien kalakantojen ennustetaan romahtavan jo meidän elinaikanamme ylikalastuksen takia. Joten jos haluaa fiksusti ostaa kalaa, niin kannattaa tutustua WWF:n kalaoppaaseen ja suosia kalatiskillä luomua tai lähellä ongittua fisua. Tosin sisävesien taimen, siika ja järvilohi ovat luokiteltu erittäin uhanalaisiksi.