Kala on terveellistä?

Kun omegat on noin ruoka-aineessa, eli kalassa kiinni niin ei luulisi tapahtuvan hirveitä. Ihan puhtaissa öljyissä tuo on selvempi ero, esim pellavansiemenöljyä jos paistaa niin omegat katoaa herkemmin.

Olikohan nyt ihan mutua.. en jaksa tarkistaa mistään. :D

Mutuillaan nyt lisää, mutta ottaen huomioon kypsän kalan sisälämpötilan; ei niille omegoille käy mitään. Tuskin siis sitä kalaa yli ~50C kypsennetään ja tuskin tuossa lämpötilassa niiden rasvahappojen rakenne muuttuu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kasvatettu kirjolohihan on terveellistä. Kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi kerätä raskasmetalleja yms. itseenä, toisin kuin vapaan kasvatuksen saaneet (heh).

Kasvatetusta on vaan labrakokeissa todettu ettei Omega 3:sta ole enää nimeksikään sen sijaan omega 6:sen määrä on moninkertaistunut, johtuen rehuista. Vähenemisen syynä ovat muutokset kasvatetun lohen ruokinnassa: Nyt niille syötetään kasviksia ja viljaa, joissa on runsaasti omega-6- ja vähän omega-3-rasvahappoja.
Eli ei enää pointtia syödä kalaa omega 6:sen lähteenä, muuten kuin villinä.
 
Saakos tonnikalaa vetää joka arkipäivä yhen purkin?

Katso purkin kyljestä, että kyseessä on skipjack-niminen lajike, niin saat ainakin vähiten elohopeaa.
Virallisia rajoituksia ei kai tonnikalassa suositella kuin raskaana oleville, mutta ei se haittaa silti valita vähiten riskialtis laji, kun syö paljon.
 
Eli siis omega 6:sen lähteenä mitä oivallisin, mutta noin rasvahapposuhteen ylläpitoon ei niinkään ;)

Omega 6:sia saadaan keskivertosafkasta jo muutenkin noin viisikertainen määrä liikaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom