Oooo...kahvithreadeja pukkaa! :D
Aamupalalle tai perusravinnon ympärille ylipäätään maistuu mikä tahansa laatublendi, mainostamatta, sellainen perusblendi jota on piristetty hapokkailla afrikkalaiskahveilla.
Jälkiruoka- tai välipalakahvina yleensä tummapaahtoista tai Parisienne-tyyppistä vielä tummempaa maidolla. Alkuperämaakahveja sitten näiden välille. :D
Alkuperämaakahvit on kyllä ne päivän kahvihetkien suola, niistä lähinnä Guatemala sekä Colombia. Guatemalan täyteläinen maku&korkea hapokkuus ja tumman suklainen jälkimaku.
Colombia kirii "old school"-kahvina usein omalla listalla kärkeen. Se kun on flavoriltaan erittäin tasapainoinen, runsas, täyteläinen, pähkinäiseksi ja miedosti karamellimaiseksikin kuvattu. Ei teräviä jälkimakuja vaan keskipaahtoisena tasapainoisen hapokas, pehmeän täyteläinen.
Tuplaespressolla sitten herkutellaan.
Ymmärtääkseen mikämoisia papuja sinne blendiinsä tai 100% alkuperämaakahvikuppiinsa haluaa tai voisi saada, tai että mistä ne maut kumpuavat, ja ettei menisi mainostamisen puolelle, makuprofiileja ja yleiskuvaa vaikkapa täältä, pätevä sivu:
http://www.coffeereview.com/reference.cfm?ID=45
:kippis1: