Kaalipata

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja TheLORD
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
6.8.2004
Viestejä
716
Syökös täällä moni kaalipataa? On nimittäin hiukka hyvänmakuista ja ravintoarvoiltaan kanssa hyvää. Sisältää suhteessa paljon protskua ja vähän hiilareita. Rasvan määrä riippuu jauhelihasta. Hirven jauheliha ei sisällä juuri lainkaan rasvaa.

Oma reseptini:
400 grammaa jauhista
400-600 grammaa kaalta pilkottuna
1 ruokalusikallinen jauheliha mauste
1 tl suolaa
mausteita oman maun mukaan (itse laitan ripauksen chiliä :rock: )

Jotku heittää sekaan myös riisiä mutta itse en ole siihen sortunut.
Onko kelläään muita maustamisvinkkejä tähän?

Kaalipilkotaan ja annetaan kiehua suolavedessä sen aikaa kun jauhista ruskistetaan. Sitten kaadetaan vesi pois.

Ja muuten kaalipata ei pieretä niin kuin jotku :david: luulee.

Tuohon voi heittää raejuustoa sekaan jos siltä tuntuu. Taitaa olla lähes täydellin keto diietti ruoka :rock:

Ainoa miinus puoli on että tuo ei haise hyvälle mutta sekin kääntyy positiiviseksi puoleksi jos on tarvetta häätää ihmisiä asunnosta :hyper:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä oon kaalipataa mielelläni syönyt ja itekin joskus laittanut.
Tosin ite teen niin, että pilkon kaalin enkä keitä sitä vaan haudutan sitä kattilassa = paistan miedolla lämmöllä hetken aikaa. Riisiäkin taitaa tulla mukaan, en nyt muista kun en oo hetkeen tehnyt. Mutta hyvää ruokaa, tosin sen mitä oon joskus ruokaloissa maistanut, niin on ollut niin onnettoman makuista, ettei ihmekään jos suurin osa ihmisistä ei kaalista tykkää. Kotitekoinen on aina parempaa!
 
Hullu inkkari sanoi:
Kaali pitäis hävittää niinkuin kokaiinitehtaiden pellot.
Napalmilla ja liekinheittimillä.

Haisemasta, mokoma...

:lol2:

Viime kesän söin melkein pelkkää kaalilaatikkoa. Eräässä muunnelmassa laitoin täysjyväriisiä ja jauhelihan asemasta soijarouhetta. Mausteista ei mitään muistikuvaa, lienen käyttänyt lihalientä nesteenä, soija tosin vaatiikin tuhdisti mausteita. Töihin aina mukaan kaalilaatikkorasia, raejuustoa tai kananmunaa lisäksi vaan. Hyvää ja halpaa. Sopii koko perheelle. Helppo, perinteinen suomalainen kotiruoka.

Enää ei jaksa kokata. Syön kaaleni raakana tonnikalan kera.

Ps. Älkää kysykö kaalikeitosta :urjo:
 
Kaalilaatikko kuuluu lempiruokiini.

Eilen telkkua katsellessa söin puolikkaan kaalin raakana, kävin katsomassa sit Batmanin ja kävelessä en muutan tehnytkään ku piereskelin niin perkeleesti :D
 
skuge sanoi:
Kaalilaatikko kuuluu lempiruokiini.

Eilen telkkua katsellessa söin puolikkaan kaalin raakana, kävin katsomassa sit Batmanin ja kävelessä en muutan tehnytkään ku piereskelin niin perkeleesti :D

Aiheuttaako raaka kaali enemmän kaasunmuodostumista kuin kypsennetty?
 
Kaalilaatikko on aivan sairaan hyvää ja sen hiilaripitoisuutta voi säädellä riisin/ohrasuurimoiden määrällä. Hyvvä tulee myös, kun korvaa osan naudan jauhelihasta (paisti-) broilerin jauhelihalla.
 
Tein juuri omatekoista sovellettua kaalipataa... jauhelihaa, varhaiskaalia, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja tarkoitus oli laittaa vielä herkkusieniä mutta kun purkin sisältö oli ei suoranaisesti homeessa mutta oudon mustunutta :itku: (ja parasta ennen oli vasta ensi vuonna!!!) Jauhelihan mausteeksi heitin soijaa, tabascoa ja salviaa, uunipataan hieman vettä ja juustoraastetta pinnalle. Oli hyvää, täytyy sanoa!!!
 
faerie sanoi:
Tein juuri omatekoista sovellettua kaalipataa... jauhelihaa, varhaiskaalia, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja tarkoitus oli laittaa vielä herkkusieniä mutta kun purkin sisältö oli ei suoranaisesti homeessa mutta oudon mustunutta :itku: (ja parasta ennen oli vasta ensi vuonna!!!) Jauhelihan mausteeksi heitin soijaa, tabascoa ja salviaa, uunipataan hieman vettä ja juustoraastetta pinnalle. Oli hyvää, täytyy sanoa!!!

Vois itsekki tehdä samantapaista.Tosin kesäkurpitsan jättäisin pois sillä se on aika :urjo:
 
TheLORD sanoi:
Onko kelläään muita maustamisvinkkejä tähän?

Itse laitan mausteeksi pelkästään lihaliemikuutioita, niistä tulee myös suolaa riittävästi.

Tuli oikein vesi kielelle tästä threadistä, täytyy varmaan tehdä lähipäivinä. Minäkään en laita kaalipataan riisiä, eli hiilareita tulee vain kaalista. Harmi vaan etten omista kovin isoa kattilaa, tuo nimittäin toimii lämmitettynäkin todella hyvin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom