Juustonkaltainen valmiste

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hansen
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.8.2005
Viestejä
4 085
Ravintosisältö/100g:
energiaa 240 kcal
proteiinia 35 g
hiilihydraattia 2 g, josta laktoosia 0 g
rasvaa (rypsiöljy) 10 g ( josta tyydyttyneitä 0,4 g )
kolesterolia 0 g
kalsiumia 1010 mg

Eiks toi oo ihan kiva leivän päälle?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mistä sä tuommoista tempaisit? Ei ole ainakaan itelleni vastaan tullut.
"Juustonkaltainen valmiste" kuulostaa hitusen epäilyttävältä.
 
rafael30 sanoi:
Mistä sä tuommoista tempaisit? Ei ole ainakaan itelleni vastaan tullut.
"Juustonkaltainen valmiste" kuulostaa hitusen epäilyttävältä.

On tollasta joskus tullut ostettua maku oli aika perseestä... threadin aloittaja vois laittaa myös tuotteen nimen esille.
 
Hei, mä oon kai maistanu tota! Onks se pyöreä, oltermannin tyylinen? Must se oli hyvää:)
 
Belmondo sanoi:
Onko rasvat kovetettu?

"I-luokkainen, puolikova, vähärasvainen, sisältä kypsytetty juustonkaltainen valmiste."

En tiedä, että onko toi yhtään vastaus kysymykseesi, mutta muutakaan tosta ei irti saa.

edit: Juustomestareiden nettisivuilta:

Julia 10 on kevyt juustotuote joka valmistetaan maidosta ja puristetusta erikoisrypsiöljystä. Tuote poikkeaa ns. tavallisista juustoista, koska se sisältää rypsiöljyssä olevaa Omega–3 rasvahappoa, jonka kolesterolia alentava vaikutus on tutkimuksin todettu. Tuote sisältää 10% kovettamatonta sydänystävällistä erikoisrypsiöljyä. Julia 10 on laktoositon ja kolesteroliton.

Julia 10 valmistuksessa on huomioitu luonnonmukaisuus ja terveysvaikutus, kuten muissakin rypsiöljyä sisältävissä tuotteissamme rypsiöljyn arvokkaat rasvahapot säilyvät luonnollisessa muodossa.

Julia 10 maku on kehittynyt hieman voimakkaammaksi yhdeksän viikon kellaroinnin aikana. Julia 10 sopii erityisesti leivän päälle ja salaatteihin.

Julia 10-juusto 100 g sisältää:

*

energiaa 1005 kJ (240 kcal)
*

proteiinia 35 g
*

hiilihydr. 2 g, josta
*

laktoosia 0
*

rasvaa 10 g
*

kalsiumia 1010 mg (100% päivän tarpeesta)
*

Pansuola 0,85 % (NaCl)
*

laktoositon
*

kolesteroliton
 
:offtopic: Kerran Julle10 ostin ja se oli aika ei-juuston-makuinen mikä sitten selvis vasta pakettia paremmin tarkastellen että siin on jotai rypsihässäkkää..

Ite popsin Polar 5 leivän päälle, munakkaan ja salaattiin. Vaihtelua Feta 3% kanssa sopivan väliajoin!

Kysymykseen: on se hyvää syödä leivän päälle jos tykkää
 
Grosskopf sanoi:
"Julia 10 on kevyt juustotuote joka valmistetaan maidosta ja puristetusta erikoisrypsiöljystä. Tuote poikkeaa ns. tavallisista juustoista, koska se sisältää rypsiöljyssä olevaa Omega–3 rasvahappoa, jonka kolesterolia alentava vaikutus on tutkimuksin todettu. Tuote sisältää 10% kovettamatonta sydänystävällistä erikoisrypsiöljyä. Julia 10 on laktoositon ja kolesteroliton.
Syödäänkö tota siksi että kolesteroli laskisi? Eikös tavan juuston eläinrasvat nosta hyvää HDL-kolesterolia, eli saman hyödyn (parempi HDL/LDL-suhde) saa niistä ilman että tarvitsee syödä moista kumivalmistetta?
 
Syön itse Julia 17, (eli siis 17% rypsäriä) ja se on mun mielestä todella hyvää. Toi Julia 10 on paljon kitkerämpää.
 
Belmondo sanoi:
Syödäänkö tota siksi että kolesteroli laskisi? Eikös tavan juuston eläinrasvat nosta hyvää HDL-kolesterolia, eli saman hyödyn (parempi HDL/LDL-suhde) saa niistä ilman että tarvitsee syödä moista kumivalmistetta?

Eikös juustossa ole pelkästään tyydyttynyttä rasvaa eli kolesteroli(ldl) nousee?
 
TheLORD sanoi:
Eikös juustossa ole pelkästään tyydyttynyttä rasvaa eli kolesteroli(ldl) nousee?

Noissa julioissa ja juliuksissa maitorasva on korvattu rypsiöljyllä, eli tyydyttynyttä rasvaa niissä on minimaalisesti. Normaalisessa juustossa rasva on maitorasvaa, jolloin tyydyttynyttä löytyy.
 
TheLORD sanoi:
Eikös juustossa ole pelkästään tyydyttynyttä rasvaa eli kolesteroli(ldl) nousee?

Enimmäkseen tyydyttynyttä. Näistähän ollaan montaa mieltä mikä vaikuttaa mihinkin, mutta HDL:stä kuten sanoin: käsittääkseni homma menee niin, että kaikki rasva nostaa HDLää, mutta tyydyttynyt eniten.
Arterioscler Thromb 1992 Aug;12(8):911-9

Effect of dietary fatty acids on serum lipids and lipoproteins. A meta-analysis of 27 trials.
Mensink RP, Katan MB.

Department of Human Biology, Limburg University, Maastricht, The Netherlands.

To calculate the effect of changes in carbohydrate and fatty acid intake on serum lipid and lipoprotein levels, we reviewed 27 controlled trials published between 1970 and 1991 that met specific inclusion criteria. These studies yielded 65 data points, which were analyzed by multiple regression analysis using isocaloric exchanges of saturated (sat), monounsaturated (mono), and polyunsaturated (poly) fatty acids versus carbohydrates (carb) as the independent variables. For high density lipoprotein (HDL) we found the following equation: delta HDL cholesterol (mmol/l) = 0.012 x (carb----sat) + 0.009 x (carb----mono) + 0.007 x (carb---- poly) or, in milligrams per deciliter, 0.47 x (carb----sat) + 0.34 x (carb----mono) + 0.28 x (carb----poly). Expressions in parentheses denote the percentage of daily energy intake from carbohydrates that is replaced by saturated, cis-monounsaturated, or polyunsaturated fatty acids. All fatty acids elevated HDL cholesterol when substituted for carbohydrates, but the effect diminished with increasing unsaturation of the fatty acids.
Olen kyllä kiinnostunut jos jollain on hyviä sivuja aiheesta (siis muita kuin KTL:n sivuja).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom