Tuo käsite aggressiivinen verosuunnittelu on jotain aivan käsittämätöntä. On olemassa verosuunnittelua, joka on laillista ja veronkiertoa joka on rikollista. Vatasen tapauksessa on kyse ensinmainitusta. Samoin siinä kun palkansaaja ilmoittaa työmatkavähennyksen.
Jos tuon ei haluta olevan sallittua, niin sitten pitää muuttaa lakia eikä maalittaa ihmisiä, jotka noudattavat voimassa olevaa lakia.
Sinänsähän tuo systeemi on huono kun osinkoverohuojennus on sidottu firman arvoon. Se on tehty aikana jolloin firmat olivat yleensä luonteeltaan peltihalli ja työstökoneita, joilla on joku selkeä arvo.
Nykyään on paljon firmoja jotka tekevät hyvin rahaa, mutta kalusto rajoittuu muutamaan läppäriin ja vuokratoimiston huonekaluihin. Niiden todellinen arvo on osaamisessa, asiakassuhteissa, brändissä jne. joille on hankala määrittää matemaattista arvoa.
Vatasen osalta kuntosalibisnes menee ensimmäiseen ja sometoiminta jälkimmäiseen kategoriaan.
Koko systeemi pitäisi remontoida mutta ei tietenkään niin että kaikki maksavat ensin yhteisöveron 20 % ja sen jälkeen pääomatuloveron 34 %, mitä eräät poliittiset liikkeet tietysti haluaisivat.