Joka treenipäivä jäätelöä, terveellistä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wille W.
  • Aloitettu Aloitettu
Vaikka mättäisin niillä (keskimäärin päivässä syödyllä) viidellä aterialla joka kerta niin paljon kuin jaksan ja kerkeen, en kumminkaan voi syödä, kuin noin 2500-3000kcal/vrk, jädet ja palautusjuomat mukaanluettuna.

Onko ihmiset todella noin huonoja syömään? Ite jos saisin vapaasti valita kalorit niin viidellä aterialla uppoaa helposti se 5000-6000 kcal ihan normaalia ruokaa, ei tarvi edes jäätelöitä eikä drinksuja. Tämä testattiin juurikin keskiviikon plussakaloripäivänä, jolloin vedin kiinteää ruokaa n. 6000 kcal edestä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jäätelöä huiviin jos ei ole lavalle menossa. Eikä mitään kevytjäätelöitä, vetäisin puolikkaan paketin jotain kevytmansikkajäätelöä ja pieraisin varmasti yli sata kertaa sen jälkeen. Aluksi huvitti mutta lopulta vitutti.
 
sokeritaudin riskin suurenemista :david:

tää kiinnostais muakin. Eli miten tommonen kerran tai ehkä pari kertaa viikossa syöty jäätelö tai joku vastaava herkku vaikuttaa tohon. Löytyy vaan suvussa kyseistä tautia niin tulee näitä paljon mietittyä.
 
tää kiinnostais muakin. Eli miten tommonen kerran tai ehkä pari kertaa viikossa syöty jäätelö tai joku vastaava herkku vaikuttaa tohon. Löytyy vaan suvussa kyseistä tautia niin tulee näitä paljon mietittyä.

Ei mitenkään. Diabeteksen syntyyn vaikuttaa rasvan määrä kehossa, ei se, miten paljon syö sokeria.
 
Olisi pitänyt jättää tämä topikki lukematta, täällähän kannustetaan jäätelön syömiseen :)
 
Ei mitenkään. Diabeteksen syntyyn vaikuttaa rasvan määrä kehossa, ei se, miten paljon syö sokeria.

eikö muka insuliiniresistanssi vaikuta diabeteksen syntyyn?
pitääkin rueta perehtymään tarkemmin jos oon ollu noin väärässä jo vaikka kuinka pitkään...
 
Ei mitenkään. Diabeteksen syntyyn vaikuttaa rasvan määrä kehossa, ei se, miten paljon syö sokeria.

Älä kuule poika puhu paskaa. Insuliiniresistenssin kehittyminen on todellakin suuri syy diabeteksen puhkeamiseen. Sen voi saada itselleen vaikka makeisilla. Vie noi vanhat esihistoriallis-fossiiliset paskapuheet pois tältä foorumilta.
 
Älä kuule poika puhu paskaa. Insuliiniresistenssin kehittyminen on todellakin suuri syy diabeteksen puhkeamiseen. Sen voi saada itselleen vaikka makeisilla. Vie noi vanhat esihistoriallis-fossiiliset paskapuheet pois tältä foorumilta.

Jep, äitini sairastui diabetekseen vaikka on rakenteeltaan hoikka. Osasyynä lekuri tiesi kertoa vuosia kestäneen karkkien mättämisen.
 
Aikuisiän diabetekseenhän ei oikeastaan sairastuta eikä tauti varsinaisesti puhkea. Jos paastoverensokeri on yli 6 niin kutsutaan tilaa aikuisiän diabetekseksi. Tuo lukuhan on siis ihan hatusta vedetty ja voisi ihan hyvin olla jokin muukin. Ja tuon jäätelön vaarallisuus riippuu ihan muusta ravinnosta. Jos perusruoka on makaroonia ja pottua ja maltoa joka välissä ja suvussa taipumusta diabetekseen niin kannattaisi ehkä tarkistaa ruokailutottumukset.
 
Älä kuule poika puhu paskaa.

Ensinnäkin mä oon tyttö...:rolleyes:

Insuliiniresistenssin kehittyminen on todellakin suuri syy diabeteksen puhkeamiseen. Sen voi saada itselleen vaikka makeisilla.

Diabetestähän on I-tyyppi ja II-tyyppi. Kummankaan puhkeamiseen ei makeisten syöminen yksinään vaikuta - etenkään, jos ruokavalio on muuten kunnossa, mutta haluaa treenipäivänä syödä jäätelöä, josta tässä ketjussa alunperin oli kyse. I-tyypin puhkeamiseen ei oikeastaan voi itse vaikuttaa mitenkään, lähinnä se on perinnöllinen sairaus. II-tyypin puhkeamiseen vaikuttaa liikalihavuus ja vähäinen liikunta, eli omilla elämäntavoilla sen puhkeamisen pystyy välttämään kokonaan.

Vie noi vanhat esihistoriallis-fossiiliset paskapuheet pois tältä foorumilta.

Opettelepas puhumaan toisille ihmisille vähän kauniimmin :whip:

Jep, äitini sairastui diabetekseen vaikka on rakenteeltaan hoikka. Osasyynä lekuri tiesi kertoa vuosia kestäneen karkkien mättämisen.

Onko tästä kauan aikaa, kun sairaus todettiin? Joskus tosiaan luultiin, että sokerinsyömisellä on osuutta diabeteksen synnyssä ja hoidossa, mutta nykyään tiedetään, että liika (kova) rasva on insuliiniresistenssille pahempaa. Äidilläsi kuitenkin taitaa sitten olla toi I-tyyppi, jos on hoikka?
 
kyllä diabetes on ihan diagnosoitava sairaus, ei siihen pelkkä verensokeri arvo kyllä riitä.

Sori, sen pitikin olla seiska

Plasman paastoglukoosi

Normaali
paasto < 6.0 mmol/l

IFG (= heikentynyt paastoglukoosi)
paasto 6.1-6.9 mmol/l

Diabetes
paasto > 7.0 mmol/l

2 tunnin plasman glukoosi

(75g OGTT)

Normaali
< 7.8 mmol/l

IGT (=heikentynyt glukoosin sieto)
7.8-11.0 mmol/l

Diabetes
> 11.1 mmol/l
http://www.khshp.fi/index.asp

Ja tuon aterian jälkeisen mittaavat kans. Eipä kyllä diagnosoinnissa muuta käytetä. :arvi:
 
ookoo, en tohdi alkaa väittelemään mut en millään jaksais uskoa et se on noin. verensokeriin vaikuttaa niin monet muutkin seikat kun vain diabetes. Mä oon ainakin ymmärtänyt niin et sitä insuliinin imeytymistä seurataan juurikin tolla verensokerin mittauksella (mutta se on seuranta, pidemmän aikaa mittaillaan,tyyliin 1kk vähintään).mut joo vois kaivaa taas koulukirjat esiin ettei puhuis läpiä päähänsä ainakaan :)
 
ookoo, en tohdi alkaa väittelemään mut en millään jaksais uskoa et se on noin. verensokeriin vaikuttaa niin monet muutkin seikat kun vain diabetes. Mä oon ainakin ymmärtänyt niin et sitä insuliinin imeytymistä seurataan juurikin tolla verensokerin mittauksella (mutta se on seuranta, pidemmän aikaa mittaillaan,tyyliin 1kk vähintään).mut joo vois kaivaa taas koulukirjat esiin ettei puhuis läpiä päähänsä ainakaan :)

Diabeteksen toteaminen

Diabetes on kyseessä kun verensokerin

* paastoarvo plasmasta mitattuna on vähintään 7 mmol/l ja kokoverinäytteestä mitattuna vähintään 6,1 mmol/l tai
* 2 tunnin arvo sokerirasituskokeessa on plasmasta mitattuna vähintään 11 mmol/l ja kokoverinäytteestä mitattuna vähintään 10 mmol/l (kapillaarinäytteestä vastaavat raja-arvot ovat 12 mmol/l ja 11 mmol/l).

Lähde: Diabetesliitto

Tuoltapa löytyy muutoinkin hyvin infoa:

Mikä on diabetes?
Tyypin 1 diabetes
Tyypin 2 diabetesta edeltää usein ns. metabolinen oireyhtymä, jonka taustalla on sekä perimä että elämäntavat: liikapaino ja liikunnan puute. Metaboliseen oireyhtymään kuuluu sokeriaineenvaihdunnan häiriöiden lisäksi keskivartalolihavuus, poikkeavat veren rasva-arvot ja kohonnut verenpaine sekä häiriöt veren hyytymisessä – eli lisääntynyt vaara sairastua valtimotauteihin (sepelvaltimotauti, aivohalvaus, jalkojen verenkiertohäiriöt).
Diabeteksen ehkäisy Tyypin 1 diabeteksen ehkäisymahdollisuuksia ei ole, mutta niitä tutkitaan koko ajan.
 
Onko tästä kauan aikaa, kun sairaus todettiin? Joskus tosiaan luultiin, että sokerinsyömisellä on osuutta diabeteksen synnyssä ja hoidossa, mutta nykyään tiedetään, että liika (kova) rasva on insuliiniresistenssille pahempaa.

Trans-rasvan tiedetään aiheuttavan insuliiniresistenssiä. Tyydyttyneellä rasvalla ei vastaavaa vaikutusta tietääkseni ole. Kovan rasvan syyttäminen joka asiassa on tän päivän trendi. Ja kyllä sokeri ja muut nopeat hiilarit edelleenkin vaan aiheuttaa diabetestä.
 
Mulle ei tosiaan mee jakeluun, miten ihmeessä diabetes olisikin rasvatauti :confused:
Eihän se olekaan, mutta nykyään kaikki paha halutaan laittaa hyiniinpahan "kovan eläinrasvan" piikkiin. Ilmeisesti rasvan määrällä ja laadulla on jossain määrin vaikutusta insuliiniresistenssiin, mutta pääasiassahan 2-tyypin diabetes johtuu liiallisesta nopeiden hiilarien mättämisestä, jolloin haima alkaa vinkumaan (sen äänen voi kuulla stetoskoopilla tai pahimmillaan jopa paljaalla korvalla), eikä enää jaksa tuottaa tarpeeksi insuliinia. Mikä sitten on liikaa nopeaa hiilaria riippuu monesta muusta asiasta, erityisesti liikunnan määrästä.

Ja maltoahan vedetään palautusjuomassa juuri siksi, että insuliinitasot nousisivat. Treenin jälkeen ylipäätänsä nopeidenkin hiilarien syöminen ei ole niin haitallista, kun niille hiilareille on elimistössä tarvetta. Ei se diabetes puhkea mistään pelkästä jäätelön syömisestä, kokonaisuus siinä ratkaisee. Ja kasvirasva jäätelöä ei tosiaan sitten kannata syödä, se ei ole ihmisen ruokaa.
 
Onko ihmiset todella noin huonoja syömään? Ite jos saisin vapaasti valita kalorit niin viidellä aterialla uppoaa helposti se 5000-6000 kcal ihan normaalia ruokaa, ei tarvi edes jäätelöitä eikä drinksuja. Tämä testattiin juurikin keskiviikon plussakaloripäivänä, jolloin vedin kiinteää ruokaa n. 6000 kcal edestä.

Valitettavasti näin on. :( Olen noudattanut "syö mitä haluat kuinka paljon tahansa milloin tahansa" dieettiä reilu 5 kk ja paino on pudonnut 11 kg. Kun treenaa koko kropan lävitse 4+ kertaa viikossa, saa syömiseen todella keskittyä että paino nousisi.

Lisäksi ruokahalu on tiukasti sidoksissa treeniin. Eli treenitauoilla paradoksaalisesti paino aina putoaa useita kiloja, ja treenin aloittamisen jälkeen pysyy taas samassa laihtuneessa painossa.

Täytyy taas alkaa vetämään desilitroittain rypsiöljyä massadrinkkien seurana, että paino rupeaisi nousemaan. :wall:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom