Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Carhart sanoi:
Näyttää lähinnä auton alle jääneeltä keittolihalta

Niin tarkoitin kysymykselläni sitä että laitetaanko halpaan sika-nautaan oikein tarkoituksella ylimääräistä rasvaa? Vai onko siihen pelkästään valittu sellaisia eläimen osia missä on tavallista enemmän rasvaa ja jänteitä?
 
weismyller sanoi:
eihän lihassa nytten niin kauheasti ole vitamiineja? no jotain b-vitamiinia jota ei saa muustakuin lihatuotteista..
100g sikanautaa (17% rasvaa): Kaliumia 230mg. Magnesiumia 5% päiväntarpeesta, sinkkiä 50% päiväntarpeesta, Seleeniä 58% päiväntarpeesta, rautaa 18% päiväntarpeesta, D-vitamiinia 6% päiväntarpeesta, E-vitamiinia 5% päiväntarpeesta, B1-vitamiinia 18%päiväntarpeesta, B2-vitamiinia 10% päiväntarpeesta, B12-vitamiinia 42% päiväntarpeesta, B3-vitamiinia 41% päiväntarpeesta, B6-vitamiinia 26% päiväntarpeesta. Lisäksi sikanauta jauhelihasta saa runsaasti (yli 60%) pehmeää rasvaa, sekä proteiinia.
 
Ei siihen ylimääräistä rasvaa heitetä sekaan, vaan niinkuin itsekin sanoit siihen valitaan osia jotka mitkä sisältävät tavallista enemmän sidekudoksia ja rasvaa. Toki pakkaukseen merkittyihin prosentteihin voi aina luottaa, koska lihan rasvapitoisuus mitataan tehtaalla ennen valmistusta. Kaupassa pakatussa jauhellihassa voi olla pieniä heittoja, koska liha tulee ulos myllystä aivan satunnaisessa järjestyksessä, eikä sitä voi enää sekoitella uudestaan. Pitkälle pääsee kun jo katsoo miltä liha näyttää.
 
Riippuu ihan kaupasta mitä sinne nautasikaan laitetaan. Meillä ainakin menee kaikki ylimääräinen "putsi liha" nautasian sekaan. Eli siinä on kyllä rasvaa välillä ihan reippaasti (10-20%).

Paistijauheliha on erittäin hyvälaatuista, meillä jauhetaan vain vähärasvaisista (7%) naudan osista.

Mutta molemmat on kyllä hyvänmakuista ;)
 
Critter,

tuossa väitetiin toisin: "While warm water rinsing greatly reduced fat in crumbled beef, it did not substantially reduce the amounts of protein, iron, zinc or vitamin B-12."

Ja kyseessä ei ollut kiehuvaa vettä niin kuin jossain aiemmassa postissa oli käännetty.

"until very hot, but not boiling (150°F to 160°F)"

Pelkällä siivilöimisellä (ei huuhtelua) sain seuraavat tulokset:

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?p=671579#post671579
 
On nyt taas ihmehifistelyä, että pitäs jauhelihastakin rasvoja kikkailla poies. :rolleyes:

Kerran ostanut 'paisti'jauhelihaa ja oli se kyllä saatanasta. Ainoastaan normaalirasvainen sikanauta kelpaa meikäläiselle. Mutta mäpäs oonkin tällainen simasuu.
 
Kokeilkaa laittaa jauhelihat heti paiston jälkeen sellaiseen makaronisiivilään, sitten huuhdotte reilusti kuumaa vettä lihan läpi. En osaa sanoa tarkkaa kuinka paljon lihasta irtoaa rasvaa, mutta helvetin kuivan makuista siitä kyllä tulee.
 
älkää huuhtoko..kyl se ylimääränen tippuu painamallakin

tai jos huuhdotte niin laittakaa takas pannulle ja maustakaa vasta sitten :D
 
Otetaanpas jauhelihasta ylimääräistä rasvaa pois. Argumentoinnin vuoksi homma pelaa hyvin ja rasvaa lähtee 8g/100g pois.

==> 8 g * 9 kcal / g = 72 kcal / 100 g. Annoksessa n. 200 g jauhelihaa ==> 144 kcal.

80 kg mies kuluttaa tuon kalorimäärän noin 8 min härkäjuoksussa. ==> Jos otat rasvat pois jauhelihasta ==>

10af1.jpg
 
vilma-liina sanoi:
Myydäänköhän Beef Jerkyä missään Suomessa? Tallinasta olen bongannut kyseistä tuotetta ainakin Rimistä ja Prismasta, mutta Suomessa en ole nähnyt missään myytävän. Noissa Virossa valmistetuissa tuotteissa on myös suomenkielinen tuoteseloste, joten voisi olettaa että tuotetta myös joku täällä myisi?

jerky_5.JPG

Nostetaan nyt ylös tää threaddi. Eli löysin juuri kyseistä Beef Jerkyä Supermarketissa. Ravintoarvot kohdallaan:

100g:

Proteiinia: 38,25g
Hiilihydraatteja: 1,6g
Rasvaa: 1,79g
Energiaa: 175,5 kcal

tos tuotteen päällä lukee että "50g dried Jerky= 175g raw meat". Tän pussin koko on siis 50g, ja maksaa päälle 3 euron, et ei ihan halpaa lystiä
 
ironbay sanoi:
Nostetaan nyt ylös tää threaddi. Eli löysin juuri kyseistä Beef Jerkyä Supermarketissa.

Mä muistan nähneeni kanssa K-supparissa tuota samaa. Olisko ihan ketjuvalikoimassa sitten, en usko. Jos on, niin en usko, että on kauaa, tuskin on kovaa menekkiä.
 
Löytyy nykyään ihan K-Marketeista kanssa. Taitaa kuulua vapaasti valittaviin tuotteisiin, eli ei ketjuvalikoimissa, vaan jokainen kauppa/kauppias päättää itse myykö kyseistä tuotetta vai ei. Muistaakseni jotain 3-4euroa per pussi.
 
Ilmottakaapas joku jos Jyväskylässä törmäätte moiseen tuotteeseen...
 
Tuli muuten mieleen kun tosiaan voi olla ettei jauheliha sinänsä maistu hirveen erikoiselta kun sitä pitää uunissa 6tuntia, niin maustaminenhan on kaiken a ja o.

Itse maustan todella usein käyttäen pelkkää pippuria (valko- ja/tai mustapippurilla maun mukaan), soijaa ja madeiraa/sherryä. Aivan mielettömän hyvää. Ja katos tollast paistettua jauhelihaahan voi vetää ihan sellaisenaan kylmänäkin :kuola: , joten eiköhän se maku jää sinne lihaan vaikka kuivais sitä uuniis viel ton paistamisen jälkeen.
 
Kalorilaskuri.fi näyttää 10% naudan paistijauhelihalle ravintosisällöksi 20g proteiinia ja 10g rasvaa per 100g. Ovatko nämä arvot raa'alle jauhelihalle vai paistetulle? Kun paistan 800g paistijauhelihaa ja valutan siitä rasvat/nesteet pois siivilässä, lihan paino on alle 600g.

Olen laskenut kalorit aiemmin raa'an painon mukaan. Mikäli arvot ovatkin paistetusta lihasta, tästä tulee yli 300 kcal mittavirhe päiväkaloreihin, eli apua kaivataan...

(Käytin searchia v. 2003 threadeihin asti hakusanalla "jauheliha" muttei tärpännyt. Mikäli joku muistaa threadin missä asiaa on käsitelty, linkistä on myös kovasti apua.)
 
Back
Ylös Bottom