Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Keitinveteen lihaliemikuutio, lihaan texas pete, suola, pippuri, kookosöljy, basilika, sambal olek, paprikaa, jalapenoa, kerralla tai erikseen. Vähän fiiliksen mukaan, kuhan on tulista.
 
Jauhelihaan: mustapippuria, ruususuolaa, timjamia, sipulia, Mutti Polpa- tomaattimurskaa. Sekoitetaan keitetyn riisin kanssa sekaisin. Lautasella annokseen sekoitetaan Aiolia tai muuta majoneesia. Valmis!
 
2852.webp Ja paistetaan neitsyt oliiviöljyssä, mausteena grillimauste ja mustapippuri :rock:
 
valkosipulia murskattuna ja tavan sipulia joko kuutio tai suikaleina, pippuria ja hitusen suolaa. Keittämisen jälkeen riisit pannulle ja paistetaan pienessä määrässä öljyä. Ketsuppia päälle kun valmista ja on hyvää.
 
Kannetaas oma risu tähänkin kasaan.

-Keitä 1 litra vettä ja heitä mukaan liemikuutio. Laita uuni lämpiämään 225C ja ritilä alatasolle.
-Pilko 2 sipulia, 3 porkkanaa, 5 kynttä valkosipuli, 1 paprika palat max 1x1cm.Kasviksiin kannattaa heittää mitä sattuu kesäkurpitsaa, parsakaalia jne. näin saa hyvin muuteltua makua.
-jliha 700-800g tyhjään KUUMAAN pannuun. Levitä tasaiseksi ja anna paistua 1min käännä ja anna paistua 1min.
-Kasvikset messiin pannulle pyörittele tasasesti et kaikki saa vähän väriä.
-Lisää pannulle tilkka vettä jotta mausteet leviä helpommin.
-Makuina worchester kastike(tää on ihan ehdoton), soija, tabasco tms, suola, pippuri, hunajaa. Mukaan voi ympätä mitä vaan mikä itelle hyvin passaa.
Mausta vähän yli eli tee liian suolaista, tulista, makeaa jne. koska riisi imee makuja itseensä.
-Heitä setti uunivuokaan ja sekoita huolella 4dl kuivaa riisiä mukaan.
-kaada valmis liemi seoksen päälle ja heitä setti uuniin 45min
-Ota uunista ja anna levätä 30 min

Bon Appétit!

n. 3500-4000 Kcal riippuen jlihasta, kasviksista ja mausteista.
 
Chili con carne -jauheliha:

- sipulia
- lihaliemikuutio
- mustapippuria
- paprikaa (jauhe tai tuore)
- reippaasti chiliä (kastike, jauhe tai tuore)
- valkosipulia
- oreganoa
- kuminaa
- tölkillinen tomaattimurskaa
(- tölkillinen papuja, jos löytyy ja maittaa)

Tämä pöperö tarjoillaan ihan vaan suolalla maustetun keitetyn riisin kanssa.

"Jauheliharisotto"

- sipulia
- lihaliemikuutio
- mustapippuria
- paprikaa (jauhe tai tuore)
- valkosipulia
- kurkumaa
(- hernemaissipaprikaa, jos haluaa lisää rehuja ja laiskottaa pilkkoa itse tuoreita)

Riisit ja keitinvesi laitetaan samaan kattilaan kypsymään ruskistetun ja maustetun jauheliha kanssa.

Keema eli intialainen jauheliha ja riisi

- lihaliemikuutio
- sipulia
- valkosipulia
- curry tai garam masala -mausteseosta
- tölkki tomaattimurskaa
- pakasteherneitä
(- linssejä riisin sekaan, jos löytyy)

Tarjoillaan suolalla ja kurkumalla maustetun riisin kanssa.


Riisin kanssa voi myös keitellä linssejä, koska niillä on samanlainen keittoaika. Tällöin se saa lisää makua ja ennenkaikkea halpaa proteiinia. Lisäksi riisin sekaan voi heittää vaikkapa palasen kasvisliemikuutiosta, jos ei tahdo muuten maistua miltään.
 
Paistoin edellä mainitun "400g" Atrian parempaa naudanlihaa(10%rasva) ja kaadoin sitten pannun lastit ruokavaakaan. Arvatkaa mitä kävi. Mittarilukema näytti 251. Testasin vielä useaan otteeseen mutta sama lukema siellä on. Onko minua/kuluttajaa johdettu harhaan vai onko siitä 400g:sta 150g vettä? Sainko kuitenkin ne haluamani 80g proteiinia vai vaan 50g?
 
mulla 200g 10% jauhelihaa kutistuu reiluksi 160 grammaksi. Voipi olla että vaakas kusee tms.. Kyllä sä ne prodet siitä ainakin saat.
 
Punnitseppas joskus makaroonia.. otat 100g kuivaa makaroonia ja keität sen ylikypsäksi. Painaa noin 300g.

Siitä jauhelihasta haihtuu sekä jää siihen pannulle rasvaa. Saat kuitenkin ne asiat mitä siinä ravintosisällössä lukee.
 
Luullakseni rasva ei haihdu vaan palaa? Rasvaa ei räiskynyt yli laidan ja kyllä pannuun jäi maksimissaan 5-10g rasvaa pintaan jos sitäkään.
 
Lihassa on suurin osa painosta vettä. Kun paistat lihan haihtuu osa vedestä pois. Saat kyllä 400g paketista sen 80 roheiinia niin kuin siinä lukee.
 
Kuten muut ovat myös maininneet. Ruoat punnitaan raakana / kuivana ja saat niistä sen määrän ravintoarvoja, kun luvataan.
 
Back
Ylös Bottom